Κωδικός: 4+3+1+1

Πιο συγκεκριμένα, η Λ. Συγγρού θεωρεί βέβαιη τη νίκη: Στη Στερεά Ελλάδα, όπου ο Κ. Μπακογιάννης έχει ένα σαφές προβάδισμα, ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για να περάσει στον δεύτερο γύρο. Στη Θεσσαλία, ο Κ. Αγοραστός προηγείται με μεγάλη διαφορά και θα είναι ο νικητής. Στην Ήπειρο, ο Αλ. Καχριμάνης έστω και με δυσκολία θα καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του περιφερειάρχη. Στην Κεντρική Μακεδονία, ο νυν περιφερειάρχης Γ. Δακής δεν έχει ισχυρό αντίπαλο, ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη να περάσει στον δεύτερο γύρο. Εδώ τελειώνουν τα «σίγουρα» για τη Νέα Δημοκρατία και αρχίζουν οι… μάχες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς παραγόντων της Λ. Συγγρού, σε τρεις περιφέρειες οι υποψήφιοι του κόμματος έχουν μεγάλες πιθανότητες να επικρατήσουν: Στην Αν. Μακεδονία-Θράκη, ο Γ. Παυλίδης θα αντιπαρατεθεί στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Άρη Γιαννακίδη και με βάση τα ως τώρα δεδομένα η μάχη θα είναι αμφίρροπη και θα κριθεί στο νήμα. Στο Βόρειο Αιγαίο, η Χρ. Καλογήρου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αγλ. Κυρίτση (ΣΥΡΙΖΑ), εδώ καθοριστικό ρόλο θα παίξει η στάση που θα τηρήσουν τα άλλα κόμματα στην ψηφοφορία της δεύτερης Κυριακής. Ισχυρό ποσοστό στην περιφέρεια έχει το ΚΚΕ. Στο Ιόνιο ο Σπ. Σπύρου έχει χάσει έδαφος, η Άντζ. Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ) ανεβαίνει και η αναμέτρηση προδιαγράφεται σκληρή, όσο και αμφίρροπη. Στην Πελοπόννησο, η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου Π. Τατούλη και το βράδυ των εκλογών τα στελέχη του κόμματος θα τον συμπεριλάβουν με έναν τρόπο στις επιτυχίες της παράταξης. Το ίδιο θα κάνουν και για τον Απ. Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, με το επιχείρημα ότι προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.

«Μαύρη τρύπα» για τη ΝΔ αποτελούν τρεις περιφέρειες: Αττικής, Δυτ. Ελλάδας και Κρήτης, όπου ο στόχος είναι οι υποψήφιοι (Γ. Κουμουτσάκος, Ανδρ. Κατσανιώτης, Σερ. Τσόκας) να πετύχουν ένα αξιοπρεπές ποσοστό και ει δυνατόν -θα πρόκειται για επιτυχία- να περάσουν στον δεύτερο γύρο. Και στις τρεις περιπτώσεις, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι προοπτικές κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι. Η επιχειρηματολογία που θα αναπτύξουν τα στελέχη της ΝΔ το βράδυ των εκλογών θα κινείται σε δύο άξονες: Στις εκλογικές επιτυχίες των υποψηφίων του κόμματος και στην αποτυχία εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Λ. Συγγρού η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πιθανό να επικρατήσει σε μία μόνο περιφέρεια, το Βόρειο Αιγαίο.


Σχολιάστε εδώ