επί του πιεστηρίου

Έβλεπα σε κανάλια, και συγκεκριμένα σε νυκτερινές πολιτικές εκπομπές, γνωστούς δημοσιογράφους να πλειοδοτούν υπέρ της πολιτικής των δανειστών μας και να τα βάζουν με όποιον τολμούσε να πει ότι πρέπει να απαιτήσουμε «κούρεμα» του χρέους, ακόμη και να εκβιάσουμε με την απειλή ότι δεν πληρώνουμε.

Όχι γιατί θα μας πετάξουν έξω και θα γίνουμε Αργεντινή και Βενεζουέλα και τότε τι θα κάνουμε. Αυτοί θα μας ληστεύουν κι εμείς ούτε άχνα δεν πρέπει να βγάλουμε. Μια ζωή υποτακτικοί. Το τομάρι τους πάνω από όλα.

Μπροστά στον Πρόεδρο της Τουρκίας, τα έψαλε στον Γκιουλέν και στον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, για τις παρεμβάσεις τους και την απαίτηση να δικάσουν σύμφωνα με τις εντολές της κυβέρνησης. Ειλικρινά τον έβλεπα και τον ζήλευα. Ας το έχουν υπόψη τους οι δικοί μας δικαστές.

Ότι και οι δικαστές μας αντιμετωπίζουν, όπως και οι Τούρκοι συνάδελφοί τους, τις πιέσεις της εξουσίας για να βγάζουν αποφάσεις σύμφωνα με το συμφέρον, είναι γνωστό. Όμως και εδώ υπάρχουν δικαστές που δεν υποκύπτουν. Και τότε μπαίνουν τα μεγάλα μέσα: Οι κανονιοφόροι παίρνουν θέση. Πριν από τρεις Κυριακές υπήρχε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που αναφερόταν σε προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά των περικοπών σε διάφορες τάξεις εργαζομένων και ορισμένες γίνονται αποδεκτές. Αυτό ανησύχησε την κυβέρνηση, που αμέσως άρχισε τους εκβιασμούς του τύπου ότι απειλείται το πλεόνασμα. Το μήνυμα σαφέστατο προς τους δικαστές: Αφήστε τις ευαισθησίες και απορρίψτε τις προσφυγές, γιατί αλλιώς θα ξεσηκωθούν οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι, οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί. Τόσο καλά πάει η χώρα.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ