Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

Μέσα στην αντάρα της πολιτικής αντιπαράθεσης, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη η… διαπίστωση της Ντ. Μπακογιάννη ότι -πλέον- «η Νέα Δημοκρατία είναι μικρό κόμμα». Απαρατήρητη από τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά όχι και από το Μέγαρο Μαξίμου. Πληροφορούμαι ότι τα σχόλια στενών συνεργατών του πρωθυπουργού ήταν κάθε άλλο παρά επαινετικά. Από το ότι «δείχνει την απόγνωσή της που δεν παίζει πλέον κανέναν ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις» μέχρι το ότι «περιφέρει την πίκρα και τη μικροψυχία της στα Μέσα Ενημέρωσης». Στο επιτελείο του πρωθυπουργού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μετά τις ευρωεκλογές, κι ανάλογα με το αποτέλεσμα, να θελήσει η κ. Μπακογιάννη να δημιουργήσει «θέμα», δεν φαίνεται όμως να ανησυχούν. «Δεν έχει πλέον καμιά επιρροή στη Νέα Δημοκρατία και κανείς δεν θα θελήσει να στοιχηθεί πίσω της», λένε χαρακτηριστικά.

Η κόντρα Σαμαρά – Ντόρας για την αρχηγία ανήκει στο μακρινό 2009, ωστόσο για αρκετούς μέσα στη Νέα Δημοκρατία η υπόθεση παραμένει ανοιχτή. Άλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί ότι βουλευτές που εκλέγονται στην ευρύτερη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, προσκείμενοι στη σημερινή ηγεσία, όχι μόνο… αποφεύγουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη, αλλά, ορισμένοι εξ αυτών, στηρίζουν παρασκηνιακά τον «αντάρτη» υποψήφιο Θ. Γιαννόπουλο. Πληροφορίες που έχουν φτάσει στη Λ. Συγγρού λένε ότι τον τελευταίο στηρίζουν και στελέχη της επιρροής (αλλά και συγγενικά πρόσωπα) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα. Ο οποίος εκλέγεται στη Φθιώτιδα και στη διαδοχή είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Σαμαρά. Η κατάσταση που αρχίζει να διαμορφώνεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανησυχεί έντονα τη Λ. Συγγρού, εξ ου και τις επόμενες ημέρες ο Αντ. Σαμαράς θα επισκεφθεί τη Λαμία για να ενισχύσει την προσπάθεια του κόμματος και του κ. Μπακογιάννη.

Την επομένη των εκλογών, ανάμεσα στις κατηγορίες τις οποίες θα κληθεί να αντικρούσει η Ντ. Μπακογιάννη είναι και ότι πρόσωπα του επιτελείου της, ενδεχομένως και του οικογενειακού περιβάλλοντος, δεν στήριξαν (ψήφισαν) τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά, άλλα κόμματα… Τουλάχιστον αυτό λένε τα «μηνύματα» που έχουν φτάσει στα κεντρικά της Λ. Συγγρού. Στις πρώτες προτιμήσεις των ανθρώπων της βρίσκεται το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ, λόγω προφανώς του Ανδρέα Παπαδόπουλου.


Σχολιάστε εδώ