Αυτό είναι το success story…

Σκηνές για τις οποίες θα πρέπει να ντρέπονται οι εταίροι μας, που κατάντησαν την Ευρώπη Πακιστάν και Ουγκάντα. Αυτή η Ευρώπη των συσσιτίων, της ανεργίας, των δεκάδων χιλιάδων κλειστών επιχειρήσεων, των συντάξεων πείνας, δεν υπήρχε την εποχή της ΕΟΚ, των μεγάλων ηγετών, εκείνων που είχαν φωνή. Αλλιώς την έστησαν. Η φωτογραφία δείχνει το έργο των διαδόχων τους… Μικροί, άβουλοι, ξεκομμένοι από τις κοινωνίες, χωρίς καμία σχέση με την ανθρωπιά, απλοί λογιστές. Με άφαντο το όραμα…

Δικό σας επίτευγμα είναι, κυρία Μέρκελ και κύριε Σόιμπλε, αυτό που βλέπετε. Βέβαια, ίδιες σκηνές, με πολίτες να ψάχνουν στα σκουπίδια μήπως και ξεγελάσουν την πείνα τους, υπήρχαν και όταν πριν από λίγες μέρες ήσασταν εδώ, αλλά ο δικός σας, ο Αντώνης, δεν σας πήγε μια βόλτα από κει για να μη σας στενοχωρήσει και σας κοπεί η όρεξη και δεν φάτε τις ελληνικές λιχουδιές στη «Στροφή».

Αυτές οι εικόνες της απόγνωσης, της οργής και του θυμού είναι το αντίκρισμα του πλεονάσματος. Δείχνουν τι σημαίνει έξοδος στις αγορές και μείωση της ύφεσης, ποιο είναι το είδος της ανάκαμψης και η ποιότητα των επενδυτών, που όχι μόνο παίρνουν μπιρ παρά τα φιλέτα, αλλά θέλουν να βάλουν στο χέρι ακόμη και τις λαϊκές αγορές. Φανερώνουν την έκταση της αδυναμίας να πληρώσει ο φορολογούμενος τα χρέη του στην Εφορία.

Παράλληλα, μας περισσεύουν τόσα λεφτά, που πληρώσαμε 250.000.000 ευρώ σε διεθνείς οίκους για να βοηθήσουν στις αυξήσεις κεφαλαίου και στις εκδόσεις ομολόγων. Στο ποσόν αυτό δεν περιλαμβάνονται τα χρήματα που έχουν πάρει ξένοι οίκοι ως σύμβουλοι του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, του γνωστού μας ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει αναλάβει το γενικό ξεπούλημα της χώρας.

Την ίδια ώρα, οι Ελβετοί ψηφίζουν για κατώτατο μισθό 4.000 ευρώ, όταν εδώ ήταν τόοοοσο μεγάλος -μόλις 751 ευρώ-, που η κυβέρνηση τον κατέβασε στα 550 ευρώ, για να μην πάθει τίποτε ο κόσμος από την… πολυφαγία.

Και σαν… επιδόρπιο, οι αμοιβές των τραπεζιτών. Υψηλότατες ήταν οι αυξήσεις στις ετήσιες αποδοχές για το 2013 των επικεφαλής 14 χρηματοπιστωτικών ομίλων της Ευρώπης, φθάνοντας έως και το 43%, με μέσο όρο αποδοχών 6.300.000 ευρώ τον χρόνο. Για αυτούς δουλεύουν οι σκλάβοι του Νότου…

Αυτές οι εικόνες που ζει κάθε μέρα η κάθε οικογένεια είναι η αποτύπωση του πραγματικού success story, για το οποίο υπερηφανεύεται ο πρωθυπουργός.

Μια μικρή μόνο γεύση τού τι συμβαίνει σε κάθε σπίτι δίνουν οι παρακάτω περιπτώσεις αναγνωστών:

• Είμαι πολιτικός μηχανικός, εδώ και δύο χρόνια αναγκάστηκα να μεταναστεύσω στη Νότια Αφρική για να βρω δουλειά.

• Είμαι απόστρατος των Ενόπλων Δυνάμεων, υπηρέτησα 32 χρόνια την πατρίδα. Οι συντάξεις, η δική μου και της γυναίκας μου, είναι κουτσουρεμένες και τα παιδιά μας άνεργα. Αύριο δεν ξέρουμε αν θα έχουμε να φάμε…

Κατά τα άλλα, μια χαρά πάμε. Αποφύγαμε την πτώχευση ως χώρα, αλλά με πτωχευμένο τον ελληνικό λαό!

Δεν υποτιμούμε τις προσπάθειες που γίνονται. Αλλά πιστεύουμε, και μαζί με εμάς και όλοι όσοι δουλεύουν στο πεζοδρόμιο, ότι είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Στα μαρτυρικά πέντε χρόνια καμία μεταρρύθμιση που θα βάλει σε άλλη ρότα το καράβι δεν έγινε εκτός από τη σφαγή μισθών και συντάξεων. Στην τόνωση, της ανάπτυξης και στην προβολή των τομέων όπου η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα, όπως ο τουρισμός και τα αγροτικά προϊόντα, δεν έγινε τίποτε. Και η μεγάλη απογοήτευση ξέρετε ποια είναι, κύριε Σαμαρά; Ότι είμαστε ανίκανοι ακόμη και να αντιγράψουμε από άλλες χώρες αυτό που έχει δοκιμαστεί και είναι σωστό. Και ξέρετε γιατί; Γιατί οι περισσότεροι υπουργοί, για να μην πούμε όλοι, κάνουν τους ξερόλες!


Σχολιάστε εδώ