Έπειτα από δέκα χρόνια, ένα ντέρμπι θα ‘χει οπαδούς και των δύο ομάδων

Ακόμα και σε εκείνο το ντέρμπι που έμεινε στη μνήμη όλων από τα παράπονα του Νίκου Αλέφαντου για τη διαιτησία του Γιώργου Δούρου και κόστισε στον Ολυμπιακό ένα πρωτάθλημα.

Έπειτα από δέκα χρόνια, η Ελληνική Αστυνομία άναψε πράσινο φως για την παρουσία 300 φίλων του ΠΑΟΚ στο σημερινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι Θεσσαλονικείς θα πάρουν τις θέσεις τους στη θύρα 6 ως επιστέγασμα όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Παρά την επεισοδιακή ατμόσφαιρα στον τελικό του Κυπέλλου, οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού επισκέφθηκαν στη ΓΑΔΑ τους συλληφθέντες εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη. Τους πήγαν τρόφιμα, ενώ φρόντισαν και για την ομαλή αποχώρησή τους από την Αθήνα με συνοδεία του πούλμαν έως τα πρώτα διόδια. Τότε συμφώνησαν για την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

Μεσολάβησαν ανάλογες τοποθετήσεις και από φίλους άλλων ομάδων. Μέσα σε 94 λέξεις οι οπαδοί του Ατρόμητου έστειλαν το δικό τους μήνυμα και, μάλιστα, ανήμερα Πρωτομαγιά: «Σε πρώτη φάση και χωρίς να περιμένουμε τη νέα χρονιά, παραμερίζουμε τις όποιες κόντρες υπάρχουν και καλούμε τους αντιπάλους οπαδούς των Play off να μας δώσουν και να τους δώσουμε εισιτήρια. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε πως σε περίπτωση που οι αρμόδιες αρχές (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα) απαγορεύσουν κάτι τέτοιο στο δικό μας γήπεδο, εμείς οι ίδιοι, έπειτα από τις κατάλληλες και μόνο μεταξύ μας συνεννοήσεις, θα φροντίσουμε με κάθε μέσο να παρακολουθήσουν τον αγώνα με ασφάλεια δίχως κανένα πρόβλημα.

Μπορούμε χωρίς καμία αστυνόμευση να γουστάρουμε, να τραγουδήσουμε και να κάνουμε τα όποια γούστα μας», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι Περιστεριώτες. Έτσι, κάθε επιχείρημα της Αστυνομίας έπεσε στο κενό και μπροστά στη γενική επιθυμία, από τη ΓΑΔΑ έδωσαν άδεια για την παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Πρόκειται για μία κίνηση που μπορεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα που γνωρίζαμε έως τώρα και να περιορίσει τα κρούσματα βίας στα γήπεδα. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να ‘χει συνέχεια η πρωτοβουλία που πήραν σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Να δείξουν οι οπαδοί την ωριμότητα που χρειάζεται σε τέτοιες περιστάσεις και έτσι να καθιερώσουν την παρουσία τους σε όλα τα γήπεδα.

Υπάρχει, βέβαια, και ένας κίνδυνος σε αυτήν την περίπτωση. Η μόνη ομάδα που σίγουρα θα αρνηθεί είναι ο Ολυμπιακός. Οπότε γίνεται ξεκάθαρο ένα σχέδιο απομόνωσης των «ερυθρολεύκων» μέσα από τη συσπείρωση των οπαδών σε όλες τις ομάδες.


Σχολιάστε εδώ