Τον έχουν αφήσει μόνο…

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα κεντρικά δεν έχουν διαθέσει στελέχη πρώτης γραμμής, με εμπειρία σε εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να τον βοηθήσουν, να του οργανώσουν την προεκλογική εκστρατεία. Ανάλογη στάση τηρούν και οι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η κατάσταση έχει προκαλέσει τις απορίες και τα επικριτικά σχόλια άλλων βουλευτών, που τονίζουν ότι από τη στιγμή που το κόμμα αποφάσισε να κατεβάσει υποψήφιο τον κ. Κουμουτσάκο όφειλε να τον στηρίξει με όλους τους τρόπους.

Στη Λ. Συγγρού έχουν πάρει στα χέρια τους τις πρώτες μετρήσεις για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι… ανοίγουν σαμπάνιες, αφού στις πρώτες θέσεις της προτίμησης του κόσμου βρίσκονται πρόσωπα που δεν έχουν άμεση σύνδεση και ενεργό δράση με τη Νέα Δημοκρατία. Μεταξύ αυτών, ο μουσικοσυνθέτης Στ. Ξαρχάκος, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Θ. Ζαγοράκης, ο δημοσιογράφος Γ. Αμυράς κ.ά., ενώ από τα πολιτικά στελέχη, που φαίνεται προς το παρόν να διασώζονται, είναι ο Μ. Κεφαλογιάννης και η Νίκη Τζαβέλα. Επιβεβαιώνοντας έτσι τους φόβους ορισμένων που προειδοποιούσαν για τον «κίνδυνο» οι… επώνυμοι από άλλους χώρους να επικρατήσουν των πολιτικών. Στη Λ. Συγγρού ξορκίζουν το… κακό, διότι -όπως έλεγε παράγοντας του κόμματος- «τι δουλειά να κάνεις στην Ευρωβουλή με τον Ξαρχάκο και τον Ζαγοράκη;». Στην ερώτηση δε του συνομιλητή τους «γιατί τους βάλατε στο ψηφοδέλτιο», η απάντηση άγγιζε τα… όρια του κυνισμού: «Τους βάλαμε για να φέρουν ψήφους, όχι να εκλεγούν»!

Πονηρός ο Άρης. Δεν πέταξε καθόλου τυχαία και χωρίς υστερόβουλους υπολογισμούς τα περί δημοψηφίσματος για την ανέγερση του τζαμιού στον προγραμματισμένο χώρο στον Ελαιώνα. Βλέπει ότι δεν πάει καλά, έχει κολλήσει δημοσκοπικά χαμηλά και σου λέει με το δημοψήφισμα που ζητάω κλείνω το μάτι σε όλους εκείνους που είναι κατά των μεταναστών και του τζαμιού, ποντάροντας στην ψήφο τους. Κουβέντα να γίνεται μέχρι να ανοίξουν και να κλείσουν οι κάλπες και κόστος μηδέν για τον Αρούλη. Μόνο που ξεχνά ότι το κόμμα του έχει ψηφίσει «ναι» στο τζαμί και δεν έδειξε καθόλου να συμφωνεί με τις απόψεις του υποψήφιου του. Στα θολά νερά προσπαθούν να ψαρέψουν καμιά ψήφο. Τα περί αλλαγής και ότι γυρίζουμε σελίδα είναι παραμύθια…

Στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από αρκετή σκέψη, αποφάσισαν να αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις βουλευτών και υπουργών που (τους) έλεγαν ότι η υποψηφιότητα του εκδότη και δημοσιογράφου Γ. Κύρτσου στο ευρωψηφοδέλτιο μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε στη Νέα Δημοκρατία. Οι… πρώτες παρενέργειες καταγράφηκαν μέσα στην εβδομάδα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κύρτσου που αμφισβητούσε το πρωτογενές πλεόνασμα. Πληροφορούμαι ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού τις επόμενες ημέρες θα ξαναδούν το φως της δημοσιότητας τα όσα είχε πει παλιότερα εναντίον του Αντ. Σαμαρά, αλλά και του Κ. Καραμανλή. Που, ακόμη κι αν δεν προκαλέσουν την απόσυρση της υποψηφιότητάς του, όπως θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο θα υποχρεώσει την ηγεσία της ΝΔ να απολογηθεί.


Σχολιάστε εδώ