Μιχαλολιάκος: Ζητώ πολύ δυνατή εντολή…

Απαντώντας σε ερώτηση ακροατή, αν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να «αλώσουν» την πόλη, τόνισε: «Έχουμε μια απόπειρα εισβολής με το άθροισμα των αποτυχημένων, κάτω από την ομπρέλα ενός, που θέλει και την πόλη ως λάφυρο. Το άθροισμα του χθες δεν μας οδηγεί στο αύριο, μας οδηγεί κατευθείαν στο προχθές.

Ο Πειραιάς έχει μια διαδρομή που οδηγεί στο αύριο. Διά ταύτα, για την προστασία της τιμής και της υπόληψης του Πειραιά και την προστασία του έργου και του οράματος για την επόμενη πενταετία -θα το πω ευθέως- ζητώ πολύ δυνατή εντολή. Ζητώ η νίκη αυτή του πειραϊκού λαού να είναι νίκη πολύ ισχυρή, που θα πάει στα αυτιά πολλών που επιβουλεύονται το μέλλον του Πειραιά και το μέλλον της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος, ο κ. Μιχαλολιάκος, στις κατηγορίες του Γ. Μώραλη, πως δεν έκανε τίποτε ιδιαίτερο ως δήμαρχος πέρα από αυτά που πρέπει να κάνει κάθε Δημοτική Αρχή, απάντησε, αναφερόμενος έμμεσα στον Χ. Αγραπίδη που ήταν οκτώ χρόνια δήμαρχος και σήμερα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Γ. Μώραλη:

«Αυτονόητα ήταν τα 129 έργα που κάναμε, αυτονόητη η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, αυτονόητο το πάρκο Δηλαβέρη. Αφού είναι αυτονόητα γιατί δεν τα έκαναν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, παρά τα άφησαν σε τριτοκοσμική κατάσταση και εγκατάλειψη; Αυτά τα τεράστια 129 έργα, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που κάναμε σε συνθήκες εθνικής χρεοκοπίας, γιατί δεν τα έκαναν σε συνθήκες οικονομικής ευημερίας που είχε η Ελλάδα; Αν η Ελλάδα είχε κάνει αυτά τα αυτονόητα θα βρισκόταν στην κορυφή της Ευρώπης και θα δάνειζε άλλες χώρες».

Άφησε αιχμές, ότι ξεκίνησαν εναντίον του πόλεμο και πήγαν με τον Μώραλη κάποιοι που τους «αγγίζει» ο διαχειριστικός έλεγχος που γίνεται στον δήμο. Συγκεκριμένα είπε:

«Όταν είχα πει στις προηγούμενες εκλογές ότι θα ξεβρομίσω τον Πειραιά από ό, τι τον ρυπαίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά το εννοούσα. Όταν είδα να ξεκινά ο διαχειριστικός έλεγχος ορισμένοι άρχισαν να ενοχλούνται. Και έχουν δίκιο να ενοχλούνται. Όποιοι ανησυχούν, να ανησυχούν. Δικαίως ανησυχούν. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Όποιος είναι καθαρός ανησυχεί; Αντίθετα το επιδιώκει. Το θέλει. Το ζητάει και δεν ζητάει να τελειώσει άρον άρον. Εγώ έχω ζητήσει τον έλεγχο για όλη τη θητεία μου. Εμείς σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ».

Τέλος, ο κ. Μιχαλολιάκος μίλησε για φαινόμενο Μπερλουσκονισμού που δεν θα βρει έδαφος να ευδοκιμήσει στην Ελλάδα. Είπε συγκεκριμένα: «Δεν υπάρχει χώρος να δεχτεί η Ελλάδα ένα κακέκτυπο Μπερλουσκονισμού για τον Πειραιά. Και μάλιστα Μπερλουσκονισμός δια του υπαλλήλου του. Στις 18 Μαΐου, οι Πειραιώτες ψηφίζουν για όλη την Ελλάδα, για την ίδια τη Δημοκρατία».

Στην τοποθέτηση αυτή του δημάρχου ο Γιάννης Μώραλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε: «Επιτρέψτε μου να πω ότι είναι αστεία πράγματα. Σε μια εποχή πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για την πατρίδα μας και τον Πειραιά, βλέπω δυναμικούς και πετυχημένους επιχειρηματίες, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Πέτρος Κόκκαλης, να μπαίνουν μπροστά, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Και το κάνουν με ανιδιοτέλεια και με πραγματική αγάπη για μια πόλη στην οποία έχουν προσφέρει και οι δύο πάρα πολλά. Και θέλουν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα».


Σχολιάστε εδώ