Κοροϊδία το «κοινωνικό μέρισμα»

Ο ίδιος ο Δ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», εκτίμησε ότι το 2014 θα είναι μεν μια χρονιά σχετικής σταθεροποίησης της οικονομίας μετά από πενταετή βαθιά οικονομική κρίση «όμως και αυτή η χρονιά της «στασιμότητας» εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ασταθής αφού θα εξαρτηθεί από πολλούς εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς παράγοντες». Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ο Περισσός, δεν θα ανακοπούν στο ελάχιστο οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που έχουν ξεκινήσει, ούτε θα πάψουν να υπάρχουν οι αντιδραστικοί νόμοι και τα Μνημόνια διαρκείας που έχει επιβάλλει σε όλες τις χώρες η Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε αυτές έχουν είτε όχι Μνημόνια.

Στο ΚΚΕ χαρακτηρίζουν αίσχος τον μηχανισμό απόδοσης που «κοινωνικού μερίσματος» και κατηγορούν τη συγκυβέρνηση ότι παραπλανά τον λαό θέλοντας να περάσει την προπαγάνδα ότι ως εδώ ήταν τα βάσανα, κάτι που βέβαια δεν ισχύει. Οι μειώσεις, λένε, στους μισθούς και τις συντάξεις, οι ανατροπές στην υγεία και όλες οι αντεργατικές ανατροπές που έγιναν παραμένουν αφού «ήρθαν για να μείνουν».

Δεν αφήνουν όμως απέξω και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο τονίζουν ότι αμφισβητεί τα αποτελέσματα της διαχειριστικής ικανότητας της συγκυβέρνησης προβάλλοντας ότι με το δικό του μείγμα διαχείρισης «η καπιταλιστική οικονομία στην Ελλάδα θα τα καταφέρει καλύτερα και υπόσχεται στους εργαζόμενους ότι αρκεί να φύγει η συγκυβέρνηση αφήνοντας στη θέση τους απείραχτα την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μονοπώλια, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την εξουσία του κεφαλαίου για να αλλάξουν όλα υπέρ του λαού».

Με βάση τα παραπάνω, στα πλαίσια του διμέτωπου αγώνα, στον Περισσό τονίζουν πως τόσο η συγκυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν από τον λαό ότι τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα δεν προκύπτουν από τη μία ή την άλλη διαχείριση αλλά υποβάλλονται από την αδήριτη ανάγκη του κεφαλαίου να ξεπεράσει την κρίση του και ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν, «κρύβουν ότι καμία μορφή διαχείρισης του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης δεν μπορεί να ανακόψει τα αντιλαϊκά μέτρα και να καταργήσει τους αντιλαϊκούς νόμους».

Στα πλαίσια της αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια των αριστερών ψηφοφόρων που τον εμπιστεύτηκαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, συνεχώς ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με την Κουμουνδούρου, σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως μια από τα ίδια. Έτσι ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν το κρύβει, το διαλαλεί ότι θέλει να κυβερνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση των καπιταλιστών, γι’ αυτό διεκδικεί και την προεδρία του πιο αντιδραστικού της μηχανισμού, της Κομισιόν. Θέλει να κυβερνήσει με τα μονοπώλια στην εξουσία και γι’ αυτό φλερτάρει άγρια με τον ΣΕΒ και προβάλλει την καπιταλιστική παραγωγική ανασυγκρότηση, τους “υγιείς” επιχειρηματίες που θα εφαρμόζουν πιστά τους αντιλαϊκούς νόμους».

Πάντως φαίνεται ότι τα στελέχη του Περισσού διαβλέπουν και μια «εξ αριστερών» πίεση και έτσι έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα στον «Ριζοσπάστη» επικριτικά σχόλια κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία έχει αρχίσει να καταγράφεται δημοσκοπικά με ποσοστά γύρω στο 1,5%. Έτσι την Πέμπτη δημοσιεύθηκε εκτενές άρθρο με τίτλο «Η χρεοκοπία του ρεφορμισμού» με το οποίο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεταξύ άλλων χαρακτηριζόταν ως «αντικαπιταλιστική στα λόγια και ρεφορμιστική στην πράξη πολιτική δύναμη».


Σχολιάστε εδώ