Κινείται ο Λαλιώτης…

Ο Κώστας Λαλιώτης, ειδικότερα, έχει εντείνει και έχει διευρύνει τον κύκλο των επαφών του όχι μόνο με πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με σημαίνοντες παράγοντες του πολιτικού και οικονομικού βίου της χώρας. Το ιστορικό στέλεχος είναι έντονα προβληματισμένο από την «κατάπτωση» του Κινήματος και τους χειρισμούς της ηγεσίας του.

Πάντως, έντονα κινείται και ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος επιθυμεί να έχει ρόλο την «επόμενη μέρα», χωρίς όμως να αποδέχεται «επιστροφή» του Γιώργου Παπανδρέου. Όπως μάλιστα λένε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι καθόλου τυχαία η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά του κ. Παπανδρέου με αφορμή την ανακοίνωση της κοινής του εμφάνισης με τον Φώτη Κουβέλη, ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής που είναι φίλα προσκείμενος στον Κώστα Σκανδαλίδη.

Από την άλλη, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και η «κίνηση των 75» επιχειρούν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους μέσα στο ΠΑΣΟΚ εν αναμονή των όποιων εξελίξεων.

Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι δεν υπάρχει για την ώρα ενιαία γραμμή για την εκλογή ευρωβουλευτή. Κάτι που, όπως λένε, δείχνει και την αδυναμία της ηγεσίας να έχει μια συνεκτική έκφραση που δεν θα οδηγήσει σε πολυδιάσπαση των ψήφων που μπορεί να στερήσει ακόμα και τη δυνατότητα να έχει έστω και έναν ευρωβουλευτή με ρίζες στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμμή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του επιτελείου του είναι «να πάνε σταυροί στη Συλβάνα Ράπτη, την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ και τον Κυριάκο Πιερακάκη».

Από την άλλη, αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέλουν να στηριχθεί και να σηματοδοτηθεί η υποψηφιότητα του γραμματέα του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο Κώστας Σκανδαλίδης αλλά και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.


Σχολιάστε εδώ