Η Ελλάδα δεν είναι κατεχόμενη χώρα, κύριε Σόιμπλε…

Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον όπου είχε συμμετάσχει στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας: «Στην Ελλάδα συνέβη ό,τι και στην Ανατολική Γερμανία όταν εισαγάγαμε το γερμανικό μάρκο το 1990. Μέχρι τότε η οικονομία του κατεχόμενου από τη Σοβιετική Ένωση τμήματος της Γερμανίας ήταν η 11η στις στατιστικές του ΟΑΣΑ. Όμως δεν ήταν ανταγωνιστική. Για να επιβιώσεις στην παγκοσμιοποιημένη αγορά χρειάζεται να έχεις ανταγωνιστική οικονομία».

Μόνο κάνετε ένα τεράστιο λάθος, κύριε Σόιμπλε, η Ελλάδα όταν μπήκε στην ΕΟΚ δεν ήταν κατεχόμενη χώρα. Ήταν ανεξάρτητη και δεν πείναγε. Αντίθετα την καταληστεύατε με τη δική σας Ζήμενς από το 1952. Και το 2002 που εντάχθηκε στην Ευρωζώνη μια χαρά ζούσαμε. Και τότε η χώρα σας άρπαξε πάρα πολλά λεφτά από την… Ελλαδίτσα και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και από τα Λέοπαρντ, τα γερμένα υποβρύχια και άλλες πολλές δουλειές, που έδωσαν εργασία σε χιλιάδες εργάτες σας.

Και μην κάνετε την… πάπια, κύριε Σόϊμπλε, ότι από την επόμενη μέρα που μπήκε στο ευρώ η Ελλάδα μέσα σε μια νύχτα οι τιμές των αγαθών, βασικών και μη, πολλαπλασιάστηκαν! Το μπουκαλάκι το νερό από 40 δραχμές πέταξε στις 170 δρχ. (0,50 ευρώ), το ελληνικό καφεδάκι από 10 με 20 δρχ. στο 1 με 1,5 ευρώ, δηλαδή στις 340 έως 520 δρχ. Δεν φανταζόμαστε να πιστεύετε κυρ οικονομολόγε ότι έτσι, με το ευρώ, η Ελλάδα έγινε ανταγωνιστική. Όπως και οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απόδειξη ο κατακλυσμός της Ευρώπης από κινεζικά -κάθε είδους- προϊόντα, αλλά και γεωργικά προϊόντα από τρίτες χώρες που έχουν μεροκάματο ένα πιάτο ρύζι.


Σχολιάστε εδώ