επί του πιεστηρίου

Και μια και περί Χάρη Θεοχάρη ο λόγος, ας ακούσει τον εξάψαλμο από αναγνώστες μας για την εφευρετικότητά του να μην πάρει το επίδομα του πλεονάσματος ο φιλοξενούμενος σε ένα σπίτι:

• Ο ξάδελφός μου έχει σύνδρομο Down, έχει ετήσιο εισόδημα 1.300 ευρώ και φιλοξενείται! Δεν δικαιούται το επίδομα επειδή φιλοξενείται!

• Οι φιλοξενούμενοι δεν πίνουν; Δεν τρώνε; Δεν είναι άνθρωποι; Γιατί δεν δικαιούνται το επίδομα από το πλεόνασμα;

• Για απόψε έχουμε φαγητό μια… πόρτα σπιτιού και μια πόρτα αμαξιού. Το τεκμαρτό μου είναι 4.000 ευρώ. Ενώ δεν έχω κανένα εισόδημα, δεν δικαιούμαι το επίδομα.

Σε όλους αυτούς, στην ίδια θέση με τους οποίους είναι πολλές χιλιάδες, τι θα πείτε, κύριε πρωθυπουργέ; Να πεθάνουν;

Και οι λαϊκές αγορές τούς φταίνε; Αυτές ήταν η αιτία που βούλιαξε η χώρα; Οι λαϊκές δανείστηκαν τα 300 τόσα δισεκατομμύρια ευρώ; Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ βρήκε ότι πρέπει να ανοίξουν για να μην ξαναπαίξουν τα παιγνίδια τους με τις… αγορές οι μανάβηδες και οι λαχανοπαραγωγοί. Αλλά, για να σοβαρευτούμε, ποιοι έχουν βάλει στο μάτι τις λαϊκές και θέλουν να τους πάρουν τη δουλειά;

Για… χαχόλους μάς περνάνε. Τίτλος καθημερινής εφημερίδας: «5.000 προσλήψεις στον δημόσιο τομέα». Αποσιωπούν το πόσες δεκάδες χιλιάδες απολύθηκαν από το Δημόσιο. Όταν δε διαβάσεις το κείμενο, ο τίτλος –το δόλωμα– δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια. Γιατί οι 3.912 θα είναι εποχικοί υπάλληλοι που ύστερα από τρεις μέχρι πέντε μήνες θα βρεθούν ξανά άνεργοι και μόνο οι 1.320 θα είναι οι τυχεροί, οι οποίοι θα είναι μόνιμοι.

Κουκούτσι μυαλό δεν έχουν εκεί στο υπουργείο Οικονομικών και στο Ανάπτυξης που διέταξαν έρευνα για τις κυρίες που τη Μεγάλη Πέμπτη ήταν στη Βαρβάκειο Αγορά και πλήρωναν το κρέας και άλλα είδη τροφίμων που έπαιρναν για το Πάσχα άτομα που από τις ποσότητες έκριναν ότι ζουν πολύ δύσκολα, για να… ανακαλύψουν τα… σαΐνια από πού έχουν τα λεφτά, που υπολογίζεται ότι συνολικά έδωσαν γύρω στα 50.000 ευρώ. Το ίδιο είχαν κάμει και τα Χριστούγεννα και ποτέ δεν αποκάλυψαν την ταυτότητά τους, για να διαφημιστούν σε κανάλια και σε εφημερίδες. Αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε το γκουβέρνο, που αντί να πει έναν καλό λόγο, που ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που σκέπτονται τον συνάνθρωπο τους, πράμα που είναι υποχρέωση της εξουσίας, διέταξε έρευνα, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει… Γιατί δεν γνωρίζουν το βασικό: Ότι η φιλανθρωπία δεν έχει ταυτότητα. Είναι μαθημένοι οι περισσότεροι πολιτικοί στο πάρε – δώσε…

Συνωστισμός στη ζητιανιά… Για να πάρουν το περιβόητο πλεόνασμα, κάποια 300 με 500 ευρώ. Εκεί κατάντησαν τον Έλληνα. Έργο αποκλειστικό είναι όλων εκείνων που κυβέρνησαν από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Ό,τι σήμερα καταγγέλλουν και το ρίχνουν στην πυρά, με τα χεράκια τους το έκτισαν. Κανένας δεν ξεχνά, κανένας τους δεν προέρχεται από παρθενογένεση, έχουν όλοι τους όνομα και επώνυμο.

Από το Twitter και το Facebook θα μαθαίνει από εδώ και πέρα η γιαγιά και ο παππούς, στο χωριό και όπου αλλού βρίσκεται, αλλά και ο μικροεπαγγελματίας και το σουβλατζίδικο τι ισχύει για τα φορολογικά του. Είναι η νέα μέθοδος ενημέρωσης που καθιέρωσε πασχαλιάτικα ο παντοδύναμος γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, που αποδεικνύεται στην πράξη πιο ισχυρός και από τον πρωθυπουργό. Από το Facebook του ο κ. γενικός… ενημέρωσε τους φορολογουμένους για τις υποχρεώσεις που έχουν και πρέπει να ανταποκριθούν γιατί αλλιώς τους περιμένουν οι χειροπέδες έξω από την πόρτα τους. Και όποιος δεν έχει ιδέα από αυτά τα… διαβολικά νέα μέσα τι θα γίνει, κύριε Θεοχάρη;

Συσσίτια και στην Ιταλία. Το 2013 κατέφυγαν στα συσσίτια για να βρουν ένα πιάτο φαγητό 4.068.000 Ιταλοί!

Ήταν κατά 10% περισσότεροι από το 2012. Εκεί κατάντησαν τις χώρες του Νότου οι βόρειες, που ζουν και πλουτίζουν από εμάς, τους Ιταλούς, τους Πορτογάλους και τους Ισπανούς, που αγοράζουμε γερμανικά και ολλανδικά προϊόντα, πριμοδοτώντας τους εργαζόμενούς τους. Αυτήν την… ισότητα έφερε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ