Ενδιαφέρουν

• Από το περασμένο Σάββατο όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι του Μιχαλολιάκου βγήκαν στους δρόμους. Κάνουν περιοδείες στα Διαμερίσματα και ενημερώνουν τον κόσμο για το έργο και τις προοπτικές της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος τους πήγε και τους έδειξε τα έργα που έχουν γίνει σε κάθε περιοχή για να μιλάνε τεκμηριωμένα.

• Το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ σταθερά στο πλευρό του Μώραλη. Χρήστος Φωτίου, Μανώλης Μπεντενιώτης και Δημ. Καρύδης τον στηρίζουν. Οι δύο τελευταίοι, πάντως, λόγω Δημήτρη Παρασκευόπουλου που είναι παλιοί του φίλοι και μάλιστα -ιδίως με τον πρώτο- έχουν δώσει και πολλούς κοινούς αγώνες. Γιατί ο Παρασκευόπουλος ήταν και παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή…

• Ένα κλειστό κολυμβητήριο είχε τάξει ότι θα κάνει στον Πειραιά ο Κόκκαλης, όταν ήταν δήμαρχος ο Αγραπίδης. Μάλιστα, ο επί οκτώ χρόνια δήμαρχος και σήμερα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είχε ανακοινώσει ότι θα παραχωρούσε ο δήμος τον χώρο των πρώην αποθηκών της ΚΥΔΕΠ στη Λεύκα, για να γίνει. Παρέμεινε όμως εξαγγελία ή (κακό) όνειρο… Αυτό το όνειρο λέγεται ότι θα το κάνει πραγματικότητα ο Β. Μαρινάκης. Δεν ξέρουμε αν θα είναι στον ίδιο χώρο ή σε άλλον, το γεγονός πάντως είναι ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους σ’ αυτόν, θα ανακοινώσει εντός των ημερών την κατασκευή σύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου διεθνών προδιαγραφών με δικά του χρήματα και θα καλύπτει τα έξοδα συντήρησης, και τιμής ένεκεν θα φέρει το όνομα του πατέρα του Μιλτιάδη Μαρινάκη. Όλοι οι εργαζόμενοι, βέβαια, θα είναι άνεργοι Πειραιώτες… Είναι ένα από τα «βαριά χαρτιά» που θα ρίξει στον προεκλογικό αγώνα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος -όπως γράφουμε και σ’ άλλη στήλη- σηκώνει στην πλάτη του όλο τον συνδυασμό.

• Η εμπλοκή του διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου τού Μητροπολίτη Πειραιά στον προεκλογικό αγώνα έχει ενοχλήσει πολλούς πιστούς. Ένας απ’ αυτούς, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Β. Μιχαλολιάκου, ο Γιάννης Μαστρονικόλας, παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από επίτροπος που ήταν στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Σε δήλωσή του μάλιστα, τονίζει ότι η Εκκλησία ενώνει τους ανθρώπους και δεν τους χωρίζει, ενώ ο σκοπός της είναι να σώσει ψυχές και όχι υποψήφιους δημάρχους. Καλεί δε τον διευθυντή του γραφείου του Δεσπότη, αν θέλει να κάνει τον μάνατζερ, να παραιτηθεί γιατί Εκκλησία και κόμματα δεν είναι έννοιες συμβατές.

• Ο παλαιός αντιδήμαρχος της περιόδου Λογοθέτη Δημήτρης Γκερλές, γνωστοποίησε ότι θα συστρατευθεί με τον συνδυασμό του Θοδωρή Δρίτσα.

• Από τις καλές «μετεγγραφές» του Γιάννη Μώραλη θεωρείται ο πρώην εντεταλμένος σύμβουλος Γιάννης Αγγελόπουλος. Ο Αγγελόπουλος είχε πρωτοεκλεγεί δημοτικός σύμβουλος επί Ανδριανόπουλου με τον οποίο τον συνδέει στενή φιλία. Λέγεται μάλιστα ότι ο πρώην δήμαρχος ήταν εκείνος που τον έπεισε να συστρατευθεί με τον Μώραλη.

• Ο καθηγητής Κοινωνιολογίας Φραγκίσκος Χαλαβάζης εντάχθηκε τελευταία στον συνδυασμό του Γ. Μώραλη. Οι άνθρωποι του συνδυασμού θεωρούν ουσιαστική τη συστράτευσή του μαζί τους, γιατί εκπροσωπεί τους καθολικούς του Πειραιά και προσδοκούν ότι θα φέρει τις ψήφους τους.

• «Σεισμός» έγινε την περασμένη Παρασκευή στα Καμίνια όπου έκανε περιοδεία ο δήμαρχος, επικεφαλής κλιμακίου υποψηφίων του συνδυασμού του. Ο Β. Μιχαλολιάκος πήγε στη λαϊκή, στην πλατεία Γεννηματά, στην πλατεία Λεγάκη, περπάτησε στην Αγίου Ελευθερίου κι έφτασε μέχρι το Στρατόπεδο Παπαδογεωργή. Ο δήμαρχος και οι υποψήφιοι που ήταν μαζί του έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερη θερμότητα από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι επί της σημερινής Δημοτικής Αρχής έγιναν όσα πράγματα δεν είχαν γίνει, από τη Μεταπολίτευση και μετά, στα Καμίνια. Πλατείες, δρόμοι, πάρκα, παιδικοί σταθμοί είναι μερικά μόνο από τα όσα έγιναν μέσα στα τρία τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό και τα Καμίνια θεωρούνται πλέον από τις «καλές» γειτονιές για τον Μιχαλολιάκο. Εκεί που παλαιότερα ήταν από τις χειρότερες… Να θυμίσουμε ότι μία μέρα πριν, ο δήμαρχος είχε κάνει περιοδεία και στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, όπου περπάτησε την Παλαμιδίου, την Αιτωλικού και άλλους κεντρικούς δρόμους. Κι εδώ η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, αλλά το Ε΄ Διαμέρισμα θεωρείται «προπύργιό» του και λίγο πολύ μία τέτοια υποδοχή ήταν αναμενόμενη.

• Αύριο το απόγευμα, στις 7 μ.μ., ο Βασίλης Μιχαλολιάκος θα παρουσιάσει επίσημα τον συνδυασμό του σε ειδική εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

• Με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά συναντήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συνοδευόταν από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του που ανήκουν στον ΔΣΠ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα των Δικαστηρίων, για το οποίο ο Μώραλης ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση να φύγουν από τον Πειραιά. Αντίθετα, όπως είπε, θα επιδιώξει με επιχειρηματίες που πρόσκεινται στον συνδυασμό του να ολοκληρωθεί το κτίριο-γιαπί της Ραλλείου με ιδιωτικά κεφάλαια, προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα τα Δικαστήρια του Πειραιά σ’ αυτό.

• Τον συνδυασμό της σε μία ογκώδη συγκέντρωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, παρουσίασε η υποψήφια του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη. Να σημειώσουμε ότι ο συνδυασμός του ΚΚΕ, σύμφωνα με παράγοντες που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον δήμο, είναι ο καλύτερος των τελευταίων ετών, αφού περιλαμβάνει πολλούς ισχυρούς παράγοντες από εργασιακούς και λαϊκούς χώρους, που σε άλλες εκλογές δεν ήθελαν να πάρουν μέρος. Αυτό οφείλεται στη συνεπή και σοβαρή παρουσία της Ελπίδας Παντελάκη όλα αυτά τα χρόνια στον δήμο, που εμπνέει εμπιστοσύνη και αποτελεί την εγγύηση ότι ο συνδυασμός θα είναι το ίδιο μαχητικός και αποτελεσματικός και θα προωθεί τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων.


Σχολιάστε εδώ