Δήλωναν άφραγκοι με… 8.000.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Από το κόσκινο του ΣΔΟΕ περνούν πάνω από 250 νοσοκομειακοί γιατροί πανελλαδικά, για τους οποίους έχει διαπιστωθεί ότι συνταγογραφούν φάρμακα συγκεκριμένων εταιρειών και χρηματοδοτούνται με τη μορφή της συμμετοχής σε… ενημερωτικά σεμινάρια σε διάφορα μέρη του εξωτερικού αλλά και σε προγράμματα, ενώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έχουν βρεθεί μεγάλα ποσά, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται επίσης κρατικοί λειτουργοί και αιρετοί, για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία για «συναλλαγές» στο… πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους. Μιλάμε για όργιο διαφθοράς… Ένα από τα κόλπα που χρησιμοποιούν δήμαρχοι και άλλοι αιρετοί είναι το σπάσιμο του έργου σε κομμάτια, ώστε να ξεφεύγουν από τις υποχρεωτικές διαδικασίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία πάνω από ένα ποσό πρέπει να γίνεται δημόσιος διαγωνισμός. Και με τη… μέθοδο αυτή αναθέτουν δουλειές στους δικούς τους, έναντι… ποσοστού.

Αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με πολύ καλές πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει ανοίξει 7.000 τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους βρίσκει… χρυσάφι!

Σε… κρυμμένο θησαυρό έχει οδηγήσει η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ, θησαυρό που δεν βρισκόταν πίσω από τα γνωστά ονόματα. Τον δρόμο άνοιξε ο έλεγχος καταθετών από τη λίστα των οποίων ο λογαριασμός στην HSBC εμφανίζει μηδενικό υπόλοιπο. Να σημειωθεί ότι από τους 2.062 καταθέτες της περιβόητης λίστας, ο λογαριασμός όλων σχεδόν των καταθετών από το 942 μέχρι το 2.062 ήταν μηδενικός. Ερευνώντας τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ αν έχουν καταθετικούς λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες, έπεσαν σε πλούσια… κοιτάσματα! Και μάλιστα για καταθέτες που στη λίστα Λαγκάρντ (από το 942 μέχρι το τέλος) εμφανίζονταν άφραγκοι. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν καταθέσεις πάνω από 8.000.000 ευρώ, λεφτά που τα είχαν βγάλει έξω, προφανώς για να χαθούν τα ίχνη τους, και στη συνέχεια τα είχαν επαναφέρει. Και τώρα έχουν μεγάλα μπλεξίματα, καθώς θα πρέπει να καταβάλουν φόρους και υψηλά πρόστιμα, συν τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν ως προς τον τρόπο με τον οποίο απέκτησαν αυτά τα κρυφά εκατομμύρια ευρώ.


Σχολιάστε εδώ