Από το Συμβούλιο της Επικρατείας κρέμεται η τύχη των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης

Ήδη εναντίον της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της καταστατικής πλειοψηφίας (67%) έχουν κατατεθεί προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (αιτήσεις ακυρώσεως) από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, ενώ και φορείς της Θεσσαλονίκης πρόκειται τις επόμενες μέρες να προσφύγουν στο ΣτΕ.

Η προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά στηρίζεται σε πολύ ισχυρά νομικά επιχειρήματα, που δεν μπορεί να τα αγνοήσουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το ΣτΕ με τις τελευταίες αποφάσεις του έχει προκαλέσει ανησυχία στο Μαξίμου, που ήδη αναζητεί τρόπους να εμποδίσει την ανατροπή μέτρων που έχουν αφαιμάξει τους Έλληνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του ΟΛΠ από άλλες μεγάλες διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των λιμανιών και των μεταφορών. Και η εξήγηση είναι ότι όλοι οι όροι της προκήρυξης έχουν συνταχθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να φωτογραφίζουν την Cosco. Γνωρίζουν, επομένως, ότι η επιλογή έχει γίνει και ο διαγωνισμός γίνεται απλώς για να τηρηθεί το γράμμα του νόμου, οπότε δεν έχουν καμία διάθεση να νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους ένα στημένο παιγνίδι.

Όχι από Μαρινάκη και Ιωαννίδη

Αντίθετοι στην πώληση του ΟΛΠ είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο γνωστός εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, οι οποίοι προχθές επισκέφθηκαν τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Μώραλης τόνισε ότι διαφωνεί πλήρως με τα τεκταινόμενα, με την πώληση, δηλαδή, του 67% του λιμανιού.

Αντίθετος στην πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι και ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτής και πρώην υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης. «Με περιφερειάρχη Ιωαννίδη, δεν περνάει η πώληση του λιμανιού», προειδοποίησε.


Σχολιάστε εδώ