Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

Πράσινο γίνεται το υπουργείο Εργασίας

Ακούω από καλούς φίλους που κυκλοφορούν στο περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι στον ανασχηματισμό που σχεδιάζει ο πρωθυπουργός τα στελέχη που μετέχουν στην κυβέρνηση θα αναβαθμιστούν. Λέγεται, μάλιστα, ότι το καυτό υπουργείο Εργασίας θα γίνει καταπράσινο. Ο νυν γαλάζιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης αποχωρεί και στη θέση του πάει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, που τώρα είναι υφυπουργός στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Για εκεί προορίζεται και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ ο κρητικός υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου θα αναβαθμιστεί, αλλά είναι άγνωστο ακόμα πού θα μετακομίσει. Οι ίδιες πηγές μού λένε ότι στον σχεδιασμό προβλέπεται και αναβάθμιση της Φώφης, που σήμερα… υπηρετεί στα Στρατά.

***

@ Τι χουνέρι ήταν αυτό που έκανε ο Σαμαράς στον αντιπρόεδρό του, τον Βενιζέλο… Δεν τον πήρε μαζί του στο τραπέζι που έκανε στη Μέρκελ στην ταβέρνα «Στροφή», κάτω από την Ακρόπολη, μετά το τέλος των συνομιλιών. Και όταν ο Ευάγγελος εξερράγη για τον αποκλεισμό, τι παραμύθι λέτε ότι του είπε; Ότι η μάζωξη ήταν… κομματική! Ότι, δηλαδή, οι συνδαιτυμόνες από ελληνικής πλευράς ήταν… αυστηρά Νεοδημοκράτες. Και τούτο γιατί η Μέρκελ ήθελε να μιλήσει κομματικά! Για τις ευρωεκλογές και τα «κουκιά» που θα πάρει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σαν να τον παραδουλεύεις, Αντώνη, τον Βαγγέλη… Κοίτα μην πάρει καμιά ανάποδη και τέλος η πρωθυπουργία…

***

Έχασαν το μέλι…

Τα ψάλλει ο πρώην υπουργός Γιώργος Ρωμαίος σε βουλευτές, στελέχη και σε συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν σε άλλα κόμματα: «Δεν είναι και λίγοι οι ευεργετηθέντες που δεν τους γνώριζε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους (αείμνηστε Κατσιφάρα) και τώρα που ζουν σε μονοκατοικίες βρίζουν και πολεμούν το ΠΑΣΟΚ. Όχι βέβαια για τα Μνημόνια, αλλά γιατί έχασαν το μέλι και περιφέρονται με το… κουτάλι σε αναζήτηση άλλου κόμματος με την ελπίδα να γευθούν και πάλι το κρατικό μέλι!».


Σχολιάστε εδώ