Στιγμιότυπα

«Φτιάξε ομάδα, πρόεδρε, κι άσε τα δημαρχιλίκια. Αυτά μας φάγανε. Άμα ασχολιόσουν με την ομάδα κι όχι με την πολιτική δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια. Παράτα τις εκλογές και τα τρεχαλητά για να μαζεύεις ψήφους και προσηλώσου στην ομάδα. Δήμαρχο έχουμε, ομάδα δεν έχουμε!».

• Κορυφαίος παράγοντας της ΝΔ μόλις πληροφορήθηκε ότι πήγε ο Αρβανιτόπουλος στην προεκλογική συγκέντρωση των Μώραλη-Μαρινάκη είπε: «Ωχ, θα γίνει Κούγκι ο Πειραιάς!». Τι να εννοούσε, άραγε;

• Κορυφαίος αυτοδιοικητικός παράγοντας της πόλης που ήταν στη συγκέντρωση των Καμινίων, βλέποντας τους υποψήφιους και τους υποστηρικτές του Μώραλη σχολίασε με σημασία: «Ο συνδυασμός αποτελείται κατά βάση από το ”βαθύ ΠΑΣΟΚ” και έχει ως… γαρνιτούρα έξι αποστάτες, κάποιους καταδικασμένους από τα Ποινικά Δικαστήρια και τέσσερις ”βρικόλακες”…».

• Μεταξύ των παριστάμενων οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Αντώνης Νικοπολίδης. Ένας περαστικός που τους είδε φώναξε: «Αβραάμ, κοίτα μη φάμε κανένα γκολ στην Τούμπα κι άσε τα δημαρχιλίκια. Όσο για τον Νικοπολίδη κάποιοι έλεγαν ότι έχει κλείσει ήδη… θέση κηπουρού. Έχει μάθει από την Κηφισιά, βλέπετε…

• Ο Σωκράτης Κόκκαλης, με τον γιο του Πέτρο, τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, τον Π. Μαντούβαλο και τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, που γιόρταζε και δεχόταν ευχές, ήταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων.

• Τα πιο δυνατά ονόματα που έχει ο συνδυασμός του Μώραλη προέρχονται από τον συνδυασμό Μιχαλολιάκου! Όπως π.χ. ο Γιώργος Δαβάκης, που απ’ όποιο πόστο του δήμου κι αν πέρασε άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, και η Κορίνα Λαουλάκου που φρόντιζε πάντα να είναι αποτελεσματική και χρήσιμη.

• Έξαλλοι ήταν κάποιοι σύμβουλοι του Αγραπίδη με τον πρώην δήμαρχο. Αυτός που όταν έχασε το 2006 τις εκλογές εγκατέλειψε τον δήμο κι άφησε ακέφαλο τον συνδυασμό στο δημοτικό συμβούλιο, τι γυρεύει πάλι στο προσκήνιο; έλεγαν. Είναι δυνατόν να έρχεται τώρα να… σώσει τον Πειραιά, όταν δεν είχε το θάρρος να μείνει στο δημοτικό συμβούλιο για ν’ αντιμετωπίσει τον Φασούλα; διερωτώνταν. Μάλιστα, όπως μαθαίνω, ετοιμάζουν και σχετική ανακοίνωση.

• Την έριξε τη «μπηχτή» του ο Μιχαλολιάκος για τον… ξαφνικό έρωτα του Μώραλη με την Εκκλησία. Μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση είπε: «Εμένα ο Μητροπολίτης με βλέπει συνέχεια στην Εκκλησία από τότε που έγινε Μητροπολίτης. Δεν με βλέπει μόνο στην προεκλογική περίοδο…». Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα Μώραλη και είπε: «Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο μ’ έναν υποψήφιο. Χρειάζονται περισσότεροι από δύο. Γι’ αυτό όλες οι υποψηφιότητες είναι καλοδεχούμενες. Ο καθένας έχει την πρότασή του.

• Από τους 90 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που ανακοίνωσε ο Μώραλης, οι 30 έχουν εκτεθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο με συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, όπως και ο ίδιος άλλωστε, άσχετα αν έχουν εκλεγεί ή όχι. Οι επτά δε, αποτελούσαν πρωτοκλασάτα στελέχη της δημοτικής αρχής Φασούλα, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν η χειρότερη της περιόδου από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

• Από τα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην υποψηφιότητα της γνωστής τραγουδίστριας του «Νέου Κύματος» Πόπης Αστεριάδη, που τουλάχιστον στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο είχε πάντα γόνιμη παρουσία και του πολύ γνωστού στον Πειραιά επιχειρηματία Δημήτρη Παρασκευόπουλου, ο οποίος πάντα όποτε κατεβαίνει στις εκλογές, είτε ως δημοτικός, είτε ως περιφερειακός σύμβουλος, συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ψήφων, γιατί εδώ και χρόνια βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους του μόχθου και εκείνους που έχουν ανάγκη στις φτωχογειτονιές του Πειραιά και κάνει ό,τι μπορεί για να τους συνδράμει. Επίσης η παρουσία του σ’ όλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ήταν ξεχωριστή γιατί είχε πάντα τον τρόπο να προβάλει και να αναδεικνύει θέματα που απασχολούν πολύ κόσμο και του δυσκολεύουν τη ζωή. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν χρόνια γιατί τους στηρίζει, ήταν εκείνοι που τον πίεσαν και σχεδόν του επέβαλαν να κατέβει στις εκλογές. Από εκεί και πέρα η προσωπική σχέση που έχει με τον Μαρινάκη ήταν ο λόγος που μπήκε στον συνδυασμό του Γ. Μώραλη.


Σχολιάστε εδώ