στα ενδότερα των ομάδων

• Μετά τον Πέτρο Μάνταλο, άλλος ένας παίκτης επέλεξε την ΑΕΚ αντί τον Ολυμπιακό και προκάλεσε εντάσεις στον Πειραιά, διότι τον θεωρούσαν έτοιμο να φορέσει τα «ερυθρόλευκα». Ο λόγος για τον Μιχάλη Μπακάκη, χάρη στον οποίο ο Δημήτρης Μελισσανίδης πέτυχε μία επικοινωνιακή νίκη επί του Βαγγέλη Μαρινάκη!

• Είχαν προηγηθεί, βέβαια, δύο χτυπήματα από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού με τον Νίκο Καθάριο και κυρίως με τον Τάσο Αυλωνίτη, ενώ πριν από τη μεταγραφή του Μάνταλου στην «Ένωση», ο Μαρινάκης άνοιξε τον λογαριασμό με τον Δημήτρη Κολοβό. Ουσιαστικά μαίνεται ένας μεταγραφικός πόλεμος ανάμεσα στους δύο παράγοντες.

• «Πάλι καλά που εξαντλούν την κόντρα τους στις μεταγραφές», σχολίαζε τις προάλλες άνθρωπος της ΕΠΟ που γνωρίζει καλά τη γνώμη του Μαρινάκη για τον Μελισσανίδη και αντίστροφα. Υπάρχουν ασφαλώς τριβές και σε άλλα επίπεδα, αλλά οι μεταγραφές εξιτάρουν και τους οπαδούς, οπότε εστιάζουν εκεί τα μεγάλα αφεντικά του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

• Εκείνος που έβγαλε διάθεση να κατεβάσει τους τόνους και εντυπωσίασε με τη συμπεριφορά του ήταν ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος κάλεσε επίσημα τον Μαρινάκη να παρακολουθήσει τον επαναληπτικό του κυπέλλου στην Τούμπα. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αρνήθηκε την πρόσκληση, αλλά η κίνηση προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά.

• Ουσιαστικά ο Σαββίδης έκανε το χατίρι σε διάφορα κυβερνητικά στελέχη που του ζήτησαν να αποφύγει τις μετωπικές συγκρούσεις με τον Μαρινάκη επειδή έτσι πλήττει την εικόνα της κυβέρνησης. Έπαιξε τον ρόλο του και το ενδιαφέρον του Αντώνη Σαμαρά για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, τον οποίο συμπεριέλαβε τελικά στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

• Με τη σύμφωνη γνώμη του Σαββίδη, διότι ο επιχειρηματίας ήταν τον τελευταίο χρόνο ο εργοδότης του «Ζαγόρ». Τον επανέφερε στο προσκήνιο παρά την αντίθετη γνώμη των οργανωμένων οπαδών και τον έχρισε προσωπικό σύμβουλό του για να τον βοηθήσει επικοινωνιακά και οικονομικά.

• Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, πάντως, εξακολουθεί να βλέπει τον άλλοτε αρχηγό της Εθνικής με μισό μάτι, όπως αποδείχθηκε και από την άμεση αντίδραση των οργανωμένων οπαδών όταν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές. Οι σύνδεσμοι τοποθετήθηκαν γραπτώς και έδειξαν ξεκάθαρα τη γνώμη τους για τον Ζαγοράκη.

• «Καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να μαυρίσει τον Ζαγοράκη μέχρι τελικής πτώσης, ως ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ των προσδοκιών του, ως ΠΡΟΔΟΤΗ των ονείρων του και τώρα και ως ΥΠΗΡΕΤΗ του πιο καταστροφικού, αισχρού και αυταρχικού πολιτικού συνονθυλεύματος που κυβέρνησε την Ελλάδα μεταπολεμικά και την έχει φέρει στην απόλυτη παρακμή και στη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνίας», ήταν το κεντρικό μήνυμα της ανακοίνωσης που έβγαλαν οι συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ, που τα έβαλαν στη συνέχεια και με τον Γιάννη Ιωαννίδη.

• Μία μέρα αργότερα, βέβαια, οι οπαδοί του «δικέφαλου» έκαναν επίδειξη καφρίλας στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο και έβαλαν σε κίνδυνο την ομάδα τους. Ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί και έτσι μπορεί να χάσει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ διότι θα δώσει, πιθανότατα, όλα τα ματς των play off δίχως την παρουσία κόσμου στο γήπεδο της Τούμπας.

• Πολλά είναι τα προβλήματα και στον Άρη με το πρωτοδικείο να τερματίζει τη θητεία του Λάμπρου Σκόρδα στην προεδρία της ΠΑΕ, αλλά με τον μέχρι πρότινος διοικητικό ηγέτη να επιμένει και να δηλώνει αποφασισμένος να παραμείνει στο πόστο του. Καίγεται ο έμπειρος παράγοντας μήπως και προχωρήσει η νέα διοίκηση σε εκκαθάριση της εταιρείας διότι σε αυτή την περίπτωση θα φορτωθεί μεγάλο μέρος των χρεών προς το Δημόσιο αλλά και σε τρίτους.

• Επίσης, τον Σκόρδα προβληματίζει και η τύχη του πορίσματος από τον διαχειριστικό έλεγχο διότι θεωρεί ότι κάποιοι επιδιώκουν να φορτώσουν τα πάντα σε εκείνον ώστε να βγουν λάδι όλοι οι άλλοι που ενεπλάκησαν με τη διοίκηση του Άρη την τελευταία δεκαετία. Γενικά, ο απερχόμενος πρόεδρος βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές διότι έχει απέναντί του και τους οργανωμένους οπαδούς, με συνέπεια να αναζητάει στηρίγματα, χωρίς να βρίσκει.

• Ακόμα χειρότερη μοιάζει η κατάσταση στον Πανιώνιο, αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης μπορεί να ελπίζει στην ενεργοποίηση του Κωνσταντίνου Τσακίρη. Αν και προ μηνός έδειχνε ο επιχειρηματίας ότι διατηρούσε αποστάσεις, την τελευταία εβδομάδα αναθερμάνθηκαν οι ελπίδες για την επιστροφή του έπειτα από τη συγκίνησή του κατά την αποθέωση που γνώρισε ο Δημήτρης Κολοβός.

• Στο περιβάλλον του Τσακίρη υποστήριζαν ότι ο άλλοτε μεγαλομέτοχος της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ εντυπωσιάστηκε από τη στάση των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι αναγνώρισαν την προσφορά του παίκτη και εξέφρασε την ικανοποίησή του. Αν δείξουν οι φίλοι του Πανιωνίου ανάλογη συμπεριφορά και προς τον επιχειρηματία, τότε η επιστροφή του Τσακίρη θα δρομολογηθεί άμεσα.

• «Ένα μικρό σπρώξιμο θέλει», λένε όσοι έχουν καθημερινή επαφή μαζί του και πιθανότατα γνωρίζουν ακριβώς τις σκέψεις του διότι ο άλλοτε πρόεδρος των «κυανέρυθρων» μοιάζει με ανοικτό βιβλίο, αφού λειτουργεί παρορμητικά. Ενδεχόμενη επάνοδος του Τσακίρη, έστω και με τη μορφή χρηματοδότησης, θα βοηθήσει σημαντικά τον Πανιώνιο να κυνηγήσει το θαύμα στην πιο δύσκολη καμπή της ιστορίας του διότι η Νέα Σμύρνη αδειάζει από παίκτες.

• Θρίλερ επικρατεί και με τον διάδοχο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Τη μία μέρα εμφανιζόταν φαβορί ο Μάρτιν Γιολ, την επομένη πρόβαλε ως δεδομένη η πρόσληψη του Μάρκο Ταρντέλι και στη συνέχεια ο Γιώργος Σαρρής συναντούσε τον Μαρσέλο Μπιέλσα.

• Στην Ιταλία επιμένουν ότι ο Ταρντέλι πήρε τη δουλειά και, μάλιστα, επιβεβαιώνουν τα ρεπορτάζ από την Ελλάδα, που υποστηρίζουν ότι ο άλλοτε παίκτης της Γιουβέντους κέρδισε το συμβόλαιο επειδή διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί. Μόνο που μέσα στα αποδυτήρια εκφράζονται ενστάσεις για τη δυνατότητα του Ιταλού να σηκώσει το βάρος μίας επιτυχημένης ομάδας.

• Καλύτερα λόγια ακούγονται για τον Ολλανδό Μάρτιν Γιολ, αλλά οι περισσότεροι διεθνείς έχουν ακούσει πολλά κολακευτικά σχόλια για τον Μπιέλσα. Μόνο που ο Αργεντινός είναι περιζήτητος και πιο ακριβός από τους υπόλοιπους μνηστήρες για τη θέση του Σάντος και έτσι βάζει δύσκολα στον πρόεδρο της ΕΠΟ και τους συνεργάτες του.


Σχολιάστε εδώ