Οργιάζει το αντάρτικο στη ΝΔ

Ο ένας μετά τον άλλον, προβεβλημένα στελέχη, όχι μόνον διαφοροποιούνται από την επίσημη γραμμή, αλλά -ακόμη… χειρότερα- στηρίζουν τους αντιπάλους υποψηφίους. Το φαινόμενο τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η κατάσταση είναι ούτως ή άλλως πρωτόγνωρη, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση της ηγεσίας της παράταξης.

Κατ’ επανάληψη τον τελευταίο καιρό το Μέγαρο Μαξίμου έχει καλέσει υπουργούς και βουλευτές να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για τις περιφέρειες και τους δήμους. Ωστόσο, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι πενιχρά, ενώ από την άλλη ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί -για πολλούς και διαφόρους λόγους- να πάρει μέτρα για όσους παρεκκλίνουν της επίσημης γραμμής. Πρώτον, διότι εξαρχής έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαγραφές -ούτε καν αυτών που κατεβαίνουν υποψήφιοι κόντρα σ’ εκείνους που στηρίζει η παράταξη. Δεύτερον, διότι αν λειτουργούσε διαφορετικά η Νέα Δημοκρατία θα γινόταν άνω-κάτω λόγω του μεγάλου αριθμού των στελεχών που θα έπρεπε να διαγραφούν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις είναι σοβαρό και θα έχει συνέχεια μετά τις εκλογές.

Πιο σοβαρή είναι η κατάσταση στον Πειραιά, όπου πίσω από την υποψηφιότητα του Γ. Μώραλη στοιχίζονται κομματικά στελέχη, πρώην βουλευτές και πρώην δήμαρχοι που στο παρελθόν εκλέχθηκαν με τη «σημαία» της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, το γεγονός που έχει προκαλέσει τις περισσότερες συζητήσεις ήταν η παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου στην επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του κ. Μώραλη. Αν και μέχρι τώρα πάντα στήριζε δημόσια τον σημερινό δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο. Στο Μέγαρο Μαξίμου η ενόχληση περισσεύει, δεδομένου ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι υπουργός διορισμένος από τον κ. Σαμαρά, στο επιτελείο του οποίου συζητούνται διάφορα σενάρια για μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισήγηση στον ανασχηματισμό να απομακρύνει τον κ. Αρβανιτόπουλο από το υπουργείο και γενικότερα την κυβέρνηση.

Στην περιφέρεια Αττικής το πρόβλημα έχει να κάνει με τους «γαλάζιους» δημάρχους, πρώην και νυν. Οι πρώτοι σπεύδουν να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του Γ. Σγουρού, οι δεύτεροι τον στηρίζουν ενεργά, ευθέως ή ανεπίσημα. Η όλη κατάσταση δυσκολεύει το έργο του Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος επί της ουσίας και μέχρι στιγμής δίνει τη μάχη σχεδόν μόνος του, αφού και η βοήθεια από τα κεντρικά του κόμματος δεν είναι η αναγκαία. Είναι, πάντως, πραγματικότητα ότι έχει πάρει τα πάνω του και το κλίμα έχει αντιστραφεί…


Σχολιάστε εδώ