οικονομικά

• Τη συμβολή των εργαζομένων της για την οικονομική ανάκαμψη της εταιρείας ζητά η διοίκηση της Ηλεκτρονικής σε μια πρωτότυπη… ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε από τους εργαζόμενούς της που υποφέρουν να προσφέρουν έναν μισθό τους στην εταιρεία. Τους απέστειλε προς υπογραφή φόρμα επιστολής που αναφέρει τα εξής: «Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας Ηλεκτρονική Αθηνών ΑΕΕ γνωστοποιούμε στη διοίκηση ότι, θέλοντας να συμμετέχουμε στην οικονομική ανάκαμψη της εταιρείας και στο πλαίσιο της συζήτησης με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότησή της, αποφασίσαμε να προσφέρει ο καθένας μας τις καθαρές αποδοχές ενός μηνός με τον νόμιμο τρόπο που θα μας υποδειχθεί».

• Σύντομα έρχεται μείωση προσωπικού αλλά και εισοδημάτων σε στελέχη κι εργαζόμενους της εταιρείας CYTA στη χώρα μας. Πρόκειται για πολιτική που θα έλθει με ντιρεκτίβα, απευθείας από την Κύπρο, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας εξυγίανσης του ομίλου.

• Τρίβουν τα χέρια τους με τη χρηματοδότηση νέων σχολικών μονάδων στη χώρα οι όμιλοι των κατασκευών και δη αυτοί των Περιστέρη και Ιωάννου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και J&P ΑΒΑΞ. Πρόκειται για έργα από το πρόγραμμα Jessica που αφορούν τη δημιουργία 42 σχολικών συγκροτημάτων και τα οποία ξεμπλοκαρίστηκαν μετά από παρεμβάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ.

• Στην εταιρεία Apivita της γνωστής οικογένειας Κουτσιανά θα φιλοξενηθούν όλοι οι ευρωπαίοι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την επίσκεψη τους στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας τον Μάιο. Πρόκειται για μια επιλογή που θέλει να δείξει από την πλευρά της Ελλάδος τον νέο τρόπο πράσινου επιχειρείν που η Apivita εισηγείται.

• Αληθεύει ότι θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την ΑΤΕ Ασφαλιστική και η εταιρεία Allianz από τη Γερμανία η οποία βρέθηκε προ ημερών να εξαπατά καταναλωτές και να μην αποδίδει ΦΠΑ;

• Πάντως, βρέξει χιονίσει, η ΑΤΕ Ασφαλιστική φαίνεται πως σε γερμανικά χέρια θα καταλήξει καθώς και η Allianz να μην είναι, οι Βαυαροί της ERGO έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον. Και για όσους δεν το γνωρίζουν οι ασφαλιστικές είναι οι νέες τράπεζες.

• Δύσκολες ημέρες περνάει η γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ Τυράς στις ΗΠΑ αλλά και συνολικά όπου δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Ήδη από τον όμιλο έφυγε λόγω προβλημάτων που προέκυψαν ο γνωστός μάνατζερ Γιάννης Θεοτοκάς και όλα δείχνουν πως τα σχέδια των Θεσσαλών αναβάλλονται.

• Και μιας και ξεκινήσαμε με τον ΕΟΤ μια ερώτηση: Τι απέγινε άραγε αυτό το ωραίο Lexus αυτοκίνητο που είχε αγοράσει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος για τις υπουργικές του μετακινήσεις στα τρίφυλλα χρόνια της καραμανλικής ευμάρειας; Οι πληροφορίες ότι σαπίζει στο υπόγειο γκαράζ του ΕΟΤ έχουν βάση;

• Έσοδα άνω των 20 εκατ. ευρώ και αξιοσημείωτη κερδοφορία ανακοίνωσε για την οικονομική χρήση 1.7.2012 – 30.6.2013 η θεσσαλική συνεταιριστική εταιρεία γάλακτος ΘΕΣγάλα-ΠIEς, η οποία ιδρύθηκε το 2010 από περισσότερους από εκατό αγελαδοτρόφους της Θεσσαλίας και της Πιερίας και εδρεύει στη Λάρισα. Έχει πρωτοτυπήσει, ως γνωστόν, διαθέτοντας στη Λάρισα φρέσκο γάλα, μέσω δεξαμενών και αυτόματων μηχανών εμφιάλωσης γάλακτος, σε πολλά σημεία πώλησης. Το γάλα της, που παστεριώνεται σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις, προέρχεται από περισσότερες από πενήντα κτηνοτροφικές φάρμες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% της εγχώριας παραγωγής αγελαδινού γάλακτος.

• Είναι γνωστή αλυσίδα ένδυσης από αυτές που αναφέρουμε ως «κυριλέ». Ο πρόεδρός της φημίζεται για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή του σε διάφορα φόρα του φιλελευθερισμού. Λέγεται ότι λόγω προβλημάτων ρευστότητας αντί να εισάγει μικρότερες ποσότητες κάνει κάτι άλλο: Βάζει σε χαμηλότερης ποιότητας υφάσματα ψεύτικες ταμπέλες. Αυτό δεν είναι απάτη; Μια απλή επίσκεψη στα υπόγεια των κεντρικών της εταιρείας στα ημι-βόρεια προάστια θα ανακαλύψει πολλά…


Σχολιάστε εδώ