Η πιο γνήσια απάντηση απέναντι στην πολιτική της ΕΕ είναι η ψήφος στο ΚΚΕ

Στον Περισσό έχουν επίγνωση ότι είναι δύσκολο το έργο να επαναλάβουν τις εκλογικές επιδόσεις των προηγούμενων εκλογών όταν είχαν εκλέξει δύο ευρωβουλευτές και σημείωσαν υψηλά ποσοστά στην Περιφέρεια Αττικής (15% με τον Θ. Παφίλη) και τον Δήμο Αθήνας (13% με τον Ν. Σοφιανό) και ως εκ τούτου σε όλη την προεκλογική περίοδο θα ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επαναπατρίσουν ψηφοφόρους που στις τελευταίες εκλογές εγκατέλειψαν το ΚΚΕ πηγαίνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε κάνει κεντρική σημαία του την ανάγκη για μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Τα στελέχη του κόμματος, σε κάθε δημόσια παρουσία φροντίζουν, να υπενθυμίζουν στους «παραστρατημένους αριστερούς ψηφοφόρους» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε μία δύναμη διαχείρισης του συστήματος με άλλο «μείγμα πολιτικής» και ότι δεν πρόκειται μια μελλοντική του κυβέρνηση να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική από τη στιγμή που δεν αμφισβητεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και την καπιταλιστική ιδιοκτησία.

Ως εκ τούτου στις επικείμενες εκλογές ζητούν την ψήφο των αριστερών γιατί, όπως είπε ο Δ. Κουτσούμπας, «πολιτικά η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη, η οποία μπορεί πραγματικά να εκφράσει μια ειλικρινή καταδίκη που έχει ο λαός μας απέναντι στην ΕΕ, απέναντι σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, που έχουν έρθει με οδηγίες και με κατευθύνσεις της ΕΕ και που υλοποίησαν μέχρι σήμερα οι ελληνικές κυβερνήσεις, όσες κι αν έχουν περάσει απ’ αυτόν τον τόπο. Είναι η πιο γνήσια απάντηση απέναντι σε αυτή την πολιτική της ΕE».

Το ΚΚΕ, όλα τα χρόνια της δράσης του, στην αντιπαράθεση με τους εκάστοτε πολιτικούς του αντιπάλους επέλεγε τη σκληρή ακόμα και πολεμική αντιπαράθεση αλλά σε καμία περίπτωση δεν προχωρούσε σε προσωπικούς μειωτικούς χαρακτηρισμούς των αντιπάλων. Έτσι, με ενόχληση αντιμετώπισαν στον Περισσό τον χαρακτηρισμό «τσογλάνι» που εκτόξευσε η Λ. Κανέλλη κατά του Αλ. Τσίπρα με τον ίδιο τον Δ. Κουτσούμπα να δηλώνει δημόσια ότι τα στελέχη του κόμματος δεν χρησιμοποιούν στην πολιτική αντιπαράθεση τέτοιες εκφράσεις.

Μετά τον αρνητικό θόρυβο που προκλήθηκε με τη ρήση της Λ. Κανέλλη ήρθε και η διαστρέβλωση απάντησης του Δ. Κουτσούμπα για τον Αλ. Τσίπρα σύμφωνα με την οποία ο γραμματέας του ΚΚΕ αποκάλεσε στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως «σκυλάκι του καναπέ» κάτι που δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις αφού αναπαράχθηκε από το σύνολο του τύπου και του διαδικτύου.

Με επίγνωση ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα δημιουργούν την εντύπωση ότι το ΚΚΕ έχει μονομανή πολιτική εμπάθεια κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Κουτσούμπας έσπευσε να δηλώσει σε συνέντευξή του ότι υπήρξε διαστρέβλωση των λεγομένων του και διευκρίνισε:

«Διάλεξαν το «σκυλάκι του καναπέ» και όχι το «λιοντάρι». Ρωτήθηκα από τη δημοσιογράφο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΚΚΕ ως καιροσκοπικό κόμμα και απαντώντας σ’ αυτό το ερώτημα είπα ότι αν ρωτήσει κάποιον έλληνα εργαζόμενο, αριστερό, προοδευτικό άνθρωπο «ποιο κόμμα είναι καιροσκοπικό στην Ελλάδα;», θα σου απαντήσει με σιγουριά, ο ΣΥΡΙΖΑ και εξηγούσα τους λόγους. Ένα απ’ αυτά ήταν ότι στην Ελλάδα κάνει το «λιοντάρι» απέναντι στους κυβερνώντες και στην Ευρώπη, όταν πάει και μιλάει στους γερμανούς βουλευτές, ή στις Βρυξέλες, γίνεται «σκυλάκι του καναπέ». Θέλοντας να δείξουμε αυτή τη μεγάλη αντίφαση, αυτή τη διάσταση απόψεων και τις συνεχείς κωλοτούμπες, που έχουμε ξαναπεί ότι κάνει συνεχώς αυτό το κόμμα και ο πρόεδρός του. Γιατί τι άλλο είναι, όταν πάει κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε γερμανούς βουλευτές, βουλευτές της Μέρκελ, βουλευτές των σοσιαλδημοκρατών -δεν μιλούσε σε αριστερούς ή στους εργαζόμενους της χώρας- και τους λέει ότι «η κρίση είναι δική μας, της Ελλάδας, εμείς φταίμε, οι Έλληνες, ο λαός» και μετά το διορθώνει, αλλά λέει όμως ότι «πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αξιόπιστη δύναμη στην Ευρώπη και απέναντί σας». Αυτό σημαίνει γονυκλισία ή πείτε το με όποια άλλα λόγια θέλετε, αλλά τέτοιο πράγμα είναι. Εκεί γίνεσαι πραγματικά «σκυλάκι του καναπέ», γίνεσαι «αρνάκι», συμβιβάζεσαι, υποτάσσεσαι».


Σχολιάστε εδώ