Η ζούγκλα που απειλεί να διχάσει την Ελλάδα

Στον ΠΑΟΚ επιχειρούν να σταθούν στην πρόκριση της ομάδας τους, με την ελπίδα να ξεχαστούν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι εικόνες ντροπής που έκαναν τον γύρο του κόσμου. Επικαλούνται μάλιστα και δύο ρήσεις ως βασικά επιχειρήματα. Η μία φράση απαγορεύει στο σπίτι του κρεμασμένου να μιλάνε για σχοινί. Η άλλη αναφέρεται σε εκείνους που σπέρνουν ανέμους και υποχρεωτικά θερίζουν θύελλες.

Από τον Ολυμπιακό αναδεικνύουν τις συνθήκες που συνάντησαν ο Μίτσελ και οι παίκτες στον επαναληπτικό του κυπέλλου. Ανεβάζουν τους τόνους με καταγγελίες περί ζούγκλας και επιμένουν στην παραδειγματική τιμωρία του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη.

Ποιος χάνει; Το ελληνικό ποδόσφαιρο που σταυρώθηκε πρόωρα.
Τόσον καιρό ακούγαμε τον Ιβάν Σαββίδη να ζητάει ισονομία. Να καταγγέλλει τον Ολυμπιακό για αλλοίωση του υγιούς ανταγωνισμού. Μέσα σε ένα βράδυ, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχασε και τον τελευταίο σύμμαχο με τις δηλώσεις που έκανε μετά τη λήξη του ματς και την άρνησή του να καταδικάσει τα γεγονότα της Τούμπας.

Από την άλλη πλευρά, θυμόμαστε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να χαμογελάει ειρωνικά έπειτα από το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στις 19 Φεβρουαρίου 2011 και να προτρέπει τον Τζιμπρίλ Σισέ να αφήσει τις μικρότητες και να αποχωρήσει από την Ελλάδα αφού δεν του άρεσε, ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» πήγε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και συνεχάρη τους παίκτες της ομάδας του για την απόδοσή τους στο ντέρμπι της ντροπής.

Οι ιδιοκτήτες των δύο ΠΑΕ έστειλαν τα δικά τους μηνύματα. Η βεντέτα θα διαιωνιστεί απʼ όλους εκείνους που συμμετέχουν στο πανηγύρι των ζουρλών, όπως είχε πει κάποτε ο Γιάννης Φιλίππου. Και η Ελλάδα θα διχαστεί, όπως την εποχή της θρυλούμενης μεταγραφής του Γιώργου Κούδα που δημιούργησε συνθήκες ψυχρού πολέμου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Κίνδυνος στα play off

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση δύο βαθμών. Υπάρχει το δεδικασμένο από τον αγώνα Αιγάλεω – ΑΕΚ στη Γ΄ Εθνική με τις συγκεκριμένες ποινές. Γίνεται αντιληπτός ο κίνδυνος που διατρέχει ο «δικέφαλος» να χάσει το τρένο για το Τσάμπιονς Λιγκ που αποτελεί και τον μεγάλο στόχο του. Ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών δύσκολα θα καλυφθεί μέσα σε έξι αγωνιστικές, ειδικά εάν δώσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης τα εντός έδρας ματς χωρίς κόσμο στις κερκίδες της Τούμπας.

Εθνική όπως το 2008

Τα γεγονότα της Μεγάλης Τετάρτης απειλούν πλέον και τη συνοχή της Εθνικής ομάδας στο ταξίδι της στη Βραζιλία για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Φερνάντο Σάντος καλείται να διαχειριστεί τις πιο δύσκολες συνθήκες της καριέρας του αφού η ατμόσφαιρα θυμίζει πλέον το 2008. Τότε η Εθνική είχε χωριστεί από την υπόθεση Βάλνερ που έδωσε στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα, με την ένστασή του για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στα αποδυτήρια της Εθνικής δημιουργήθηκαν παρέες. Από τη μία οι διεθνείς της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, που θεωρούσαν ότι αδικήθηκαν και από την άλλη εκείνοι του Ολυμπιακού. Ο διχασμός αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο με την παταγώδη αποτυχία της Εθνικής στο Euro της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Το χάσμα δημιουργήθηκε τώρα από τον καυγά του Κώστα Κατσουράνη και του Γιάννη Μανιάτη. Στα χέρια πιάστηκαν οι δύο διεθνείς και δεν έδειξαν την παραμικρή διάθεση να βάλουν στην άκρη τις προσωπικές διαφορές τους. Στον Πειραιά κατηγορούν ευθέως και τον Γιώργο Τζαβέλλα για προκλητική συμπεριφορά σε όλα τα ματς των δύο ομάδων με τον ισχυρισμό ότι «δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει ότι τον απορρίψαμε». Πώς θα ταξιδέψουν οι διεθνείς στη Βραζιλία και με ποιον τρόπο θα καταφέρει ο Σάντος να τους βάλει στο μυαλό ότι πρέπει να λειτουργούν ως ομάδα; Δύσκολα τα πράγματα για τον Πορτογάλο!

Βόμβα στο μαγαζί του Τζαβέλλα

Οι πρώτες συνέπειες όσων συνέβησαν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης φάνηκαν άμεσα. Άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ στην καφετέρια που διατηρεί στον Βύρωνα ο Τζαβέλλας. Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μέσα στο μαγαζί η μητέρα του διεθνή μπακ και το προσωπικό. Από τη μολότοφ προκλήθηκε φωτιά με σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά ευτυχώς δίχως να κινδυνέψουν όσοι εργάζονταν εκείνη τη στιγμή. Το περιστατικό μπορεί να ʼναι άσχετο με το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, αλλά ενδεχομένως και να μην είναι. Πρόσφατα, άλλωστε, δημιουργήθηκαν σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προέτρεπαν τους φίλους των «ερυθρολεύκων» να μποϋκοτάρουν το μαγαζί του Τζαβέλλα επειδή «έκανε μαγκιές», όπως ανέφερε ένα από τα σχόλια. Το πιο ήπιο.


Σχολιάστε εδώ