Εκτός στόχων τέσσερις δημόσιοι φορείς

Εντός των στόχων του δωδεκαμήνου του 2013 βρέθηκαν οι 19 από τους 26 φορείς του Δημοσίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Απόκλιση εμφανίζουν συνολικά τέσσερις φορείς, ενώ ένας φορέας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, περιέργως και λειτουργώντας εκτός πλαισίου, δεν υπέβαλε στοχοθεσία. Παράλληλα, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέβαλε στοχοθεσία μόνο για το τελευταίο τρίμηνο του 2013 (αλήθεια, πότε θα μιλήσει κάποιος και για τις αθρόες διαφημίσεις που δίνει εσχάτως;), ενώ ο Οργανισμός Κτηματολογίου & Χαρτογραφήσεων Ελλάδας – ΟΚΧΕ καταργήθηκε τον Ιούνιο του 2013.

Αναλυτικά, το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γονέων παρουσίασε απόκλιση στόχων δωδεκαμήνου 46,4 εκατ. ευρώ, που οφείλεται σε υπερεκτίμηση των αποδόσεων των τόκων των επενδεδυμένων κεφαλαίων, καθώς και στη μη απόδοση από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης του συνόλου των εισφορών από συντάξεις που παρακρατήθηκαν υπέρ ΑΚΑΓΕ. Το Πράσινο Ταμείο εμφάνισε απόκλιση 3,4 εκατ. ευρώ το δωδεκάμηνο, καθώς τα έσοδα εμφανίζονται μειωμένα σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί λόγω της νέας ρύθμισης για τη νομιμοποίηση-τακτοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων, που προβλέπει περισσότερες δόσεις και μειωμένα ποσά προστίμων. Απόκλιση στόχων κατά 4,5 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο ΕΟΤ (σύντομα θα ξεσπάσει και σκάνδαλο για τις εργασιακές συνθήκες και τους υπάλληλους του) λόγω αφενός της μη είσπραξης των ποσών που προβλέφθηκαν από την ειδική χρηματοδότηση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ύψους 37,2 εκατ. ευρώ και αφετέρου της εξόφλησης επενδυτικών δαπανών ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη απόκλιση στους στόχους εμφάνισε το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (95 εκατ. ευρώ), καθώς η απόκλιση των εσόδων του δωδεκαμήνου (-146.783.008 ευρώ) σε σχέση με τους στόχους του δωδεκαμήνου οφείλεται κυρίως στο ότι, ενώ είχαν προϋπολογιστεί εισπράξεις από εκποίηση τίτλων Ελληνικού Δημοσίου (λόγω καταπτώσεων δανείων) ποσού 150 εκατ. ευρώ για το έτος 2013, πραγματοποιήθηκε είσπραξη μόλις 0,8 εκατ. ευρώ (ν. 4093/2013).


Σχολιάστε εδώ