Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

ΟΣΟΙ στη Νέα Δημοκρατία είχαν τη… φαεινή ιδέα –έπεισαν και τον Αντ. Σαμαρά– να προηγηθούν των ευρωεκλογών οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση (Α΄ Γύρος) το έχουν ήδη μετανιώσει. Κι αυτό διότι, όπως όλα δείχνουν, τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής κάθε άλλο παρά θετικά θα είναι. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις (περιφέρειες και δήμους) προβλέπεται «πατατράκ». Τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό; Ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να δημιουργηθεί κλίμα ηττοπάθειας μεταξύ των ψηφοφόρων της παράταξης έτσι που να μην πάνε στις κάλπες τη δεύτερη Κυριακή που είναι και οι ευρωεκλογές. Κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον καταστροφικό για τη ΝΔ. Στη Λ. Συγγρού πάντως αισιοδοξούν για το αντίθετο. Ενδεχομένως ότι έξι ημέρες είναι αρκετό χρονικό διάστημα για να συνέλθουν από το «σοκ» και να πάνε να ψηφίσουν και να εκλέξουν ευρωβουλευτή τον Μ. Κεφαλογιάννη. Ή, έστω την Ελίζα Βόζενμπεργκ – Βρυωνίδη…

«Πρέπει να έχουμε χορτάτο τον Βενιζέλο για να στηρίζει την κυβέρνηση και να μην γκρινιάζει». Με το… επιχείρημα αυτό στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αιτιολογούσαν προ ημερών την τροπολογία – δώρο στο ΠΑΣΟΚ για τον Γ. Μπουτάρη. Οι έντονες αντιδράσεις και οι «ύβρεις» που εξαπέλυσε η Χαρ. Τρικούπη σε βάρος του Αντ. Σαμαρά σχετικά με τις εξαγγελίες τους για τους αστέγους έδειξαν ότι ήταν μέγα λάθος να… ανοίξουν την όρεξη του κ. Βενιζέλου. Πόσω μάλλον όταν γνωρίζουν ότι είναι εκ φύσεως… φαγανό παιδί. Ήτοι, δεν… χορταίνει με τίποτα!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά τήρησαν εκεί στη Λ. Συγγρού για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου. Απέκλεισαν, ας πούμε, τον Π. Ψωμιάδη επικαλούμενοι ως λόγο –τυπικά τουλάχιστον– τις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει ως πρώην περιφερειάρχης και νομάρχης. Αλλά συμπεριέλαβαν τον Γρ. Ζαφειρόπουλο ο οποίος, όπως λένε οι πληροφορίες, βρίσκεται στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών για τα πεπραγμένα της θητείας του ως δήμαρχος Χαλανδρίου.

Κάνει ό,τι μπορεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος για να… δικαιώσει την άποψη πως, προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά του και τις πιθανότητες να περάσει στον Β΄ Γύρο, υιοθετεί θέσεις που γειτνιάζουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες, για να μην πούμε της Χρυσής Αυγής. Έτσι, μετά την πρότασή του για δημοψήφισμα για το τζαμί, πήρε στον συνδυασμό του και τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρη.

Ανακουφισμένοι δήλωναν βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μετά τον… αποκλεισμό από το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές του Κυρ. Βελόπουλου. Η προοπτική του να έπρεπε στα τηλεοπτικά πάνελ να «απολογούνται» για τις… σχεδόν ακροδεξιές θέσεις του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, κάθε άλλο παρά τους ενθουσίαζε. «Πάνω δηλαδή που ξεφορτωθήκαμε τον Κρανιδιώτη, να φορτωθούμε ξαφνικά τον Βελόπουλο», έλεγαν χαρακτηριστικά. «Φορτώθηκαν» όμως τόσους άλλους «μαϊντανούς», αλλά γι’ αυτούς δεν θα χρειαστεί να απολογηθούν για τις απόψεις τους, παρά μόνο για την… άγνοιά τους.


Σχολιάστε εδώ