ΓΕΜΙΣΕ ΙΧΘΥΕΜΠΟΡΟΥΣ Η ΤΟΥΜΠΑ!

Διάβασα «καρφιά» που ρεζιλεύουν το άθλημα του ποδοσφαίρου, του στιλ: «Μετατρέψανε το γήπεδο της Τούμπας σε ψαραγορά» ή «τι τους θέλουν τους ημιτελικούς, αρκεί να δώσουν από μία “κούπα” σε κάθε μεγάλη ομάδα να τελειώνει το παραμύθι». Κάποιος (ή κάποια) σχολίασε, με μπόλικη δόση δηλητηρίου: «Και τώρα που αποκλείστηκε ο “Θρύλος”, να δείτε που θα φρενάρει το ρεύμα του Μώραλη για την άλωση της Δημαρχίας Πειραιά…»

Θα μου πείτε, δημοκρατία έχουμε, καθένας μπορεί να λέει ή να γράφει ό,τι του γουστάρει, αλλά κάτω στον Πειραιά, στο λιμάνι, έχει συσωρευθεί μπόλικη γκρίνια για πολλές και διάφορες αιτίες.

Πρώτον, ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας «κατάφερε» στα έξι τελευταία επίσημα παιγνίδια του να χάσει τα τέσσερα (από Αστέρα, Γιάννενα, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ενώ ένα ακόμη -με Ατρόμητο στο Φάληρο- έληξε… αυγά μάτια). Που σημαίνει ότι, κάπου, τα ξενόφερτα πρωτοπαλίκαρα του σενιόρ Μίτσελ κουράστηκαν ή «έκαψαν λάδια».

Δεύτερον, οι κυνηγοί, δηλαδή οι παίκτες περιοχής, αποδείχτηκαν ανάξιοι να αναπληρώσουν το κενό του Κώστα Μήτρογλου. Δηλαδή, του ποδοσφαιριστή που μπορεί να τεμπέλιαζε στο τερέν, να μη μάρκαρε ποτέ αποτελεσματικά, εντούτοις «ξελάσπωνε» την ομάδα του όσον καιρό τον εμπιστεύτηκε. Τόσο ο Σαβιόλα όσο και οι Πέρεζ-Βαλντέζ δεν είναι ποδοσφαιριστές για τους στόχους του Ολυμπιακού. Ειδικά ο Πέρεζ, φοβάμαι πως έπρεπε να είχε απολυθεί (ή να σταλεί με συνοπτικές διαδικασίες στον Πλατανιά ή στον Πανιώνιο κ.λπ.) αμέσως μετά τη λήξη του κρίσιμου αγώνα με τη Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ. Θυμάστε, όταν μόνος με τον Ντε Χέα έστειλε την μπάλα στο πέταλο του «Ολντ Τράφορντ», αποτυγχάνοντας να επιτύχει ένα εύκολο -και σούπερ πολύτιμο- γκολ για τον Ολυμπιακό.

Τρίτον, πιστεύω πως σοβαρότατο λάθος ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης του προπονητή (της ηγεσίας γενικώς) στους έλληνες μαχητές της πειραϊκής ομάδας. Οι υποστηρικτές βαρέθηκαν να βλέπουν στο τερέν ενδεκάδα με εννιά αλλοδαπούς συν τον αρχηγό Γιάννη Μανιάτη και έναν ακόμη έλληνα διεθνή. Σε κρίσιμα ντέρμπι, όπως απέναντι στον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ, οι καλοπληρωμένοι αλλοδαποί σταρ δύσκολα θα σκεφθούν τι σημαίνει πάθος, φανέλα, ιστορία (και με το δίκιο τους).

Το ότι κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ μετέτρεψαν το κλίμα του επαναληπτικού του Κυπέλλου σε «κόλαση» δεν τιμά, βεβαίως, τον «Δικέφαλο» και τη σπουδαία ιστορία του. Ούτε, βεβαίως, οι διάφορες μαγκιές του προέδρου Σαββίδη. Το ότι ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα για περίπου 75′ λεπτά, αντί να στείλει τους παίκτες στα σπίτια τους και να συντάξει φύλλο αγώνα επιβαρυντικό για τους υπαίτιους, δεν τιμά, επίσης, τόσο τον ρέφερι όσο και το «ιερατείο» της ΕΠΟ (που διοργανώνει το Κύπελλο).

Ο τελικός θα βρει αντίπαλους τον ΠΑΟΚ του Γιώργου Γεωργιάδη και τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αναστασίου. Δηλαδή, του προπονητή ο οποίος παλεύει μόνος του ανάμεσα στα «θηρία» και αγώνα με τον αγώνα εμφανίζει ένα εξαιρετικό σύνολο από νέα παιδιά και χρήσιμους ξένους που ιδρώνουν τη φανέλα.


Σχολιάστε εδώ