Χωρίς μπούσουλα οι ΑΝΕΛ

ΣΥΓΧΥΣΗ στρατηγικής, εσωτερικές έριδες, απειλές και μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων και βουλευτών, εξώδικα κατά εταιρειών δημοσκοπήσεων, συνθέτουν το παζλ των Ανεξάρτητων Ελλήνων λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Οι σπασμωδικές κινήσεις τόσο από πλευράς Π. Καμμένου όσο και μεμονωμένα από βουλευτές είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της χαμηλής τροχιάς που διαγράφει το κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Η κίνηση του κ. Καμμένου να αναζητήσει υποψηφίους ευρωβουλευτές με αγγελία στα social media δεν είχε από όλους σοβαρή αντιμετώπιση και ορισμένοι την προσέγγισαν με σκωπτική διάθεση.

Παρότι είναι πάγιος ο προσανατολισμός του στη συγκεκριμένη μορφή επικοινωνίας και ήταν τα social media που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση του κόμματος. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να εκλέξουν παρά έναν ευρωβουλευτή. Αν επιβεβαιωθούν δε οι δημοσκοπήσεις την επομένη των ευρωεκλογών, το κλίμα θα είναι άσχημο για τον κ. Καμμένο.

Πλήγμα στην ισχνή δυναμική των Ανεξάρτητων Ελλήνων επέφερε η απόφαση της Ραχήλ Μακρή να καταθέσει μηνυτήριες αναφορές σε βάρος δημοσιογράφων, που οδήγησαν σε σύλληψη σε μία τουλάχιστον περίπτωση.

Η βουλευτής διέψευσε τις πληροφορίες ότι σε παρέμβασή της στην Επιτροπή της Βουλής υπερασπίσθηκε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, πάνω στις οποίες βασίσθηκε η κριτική των δημοσιογράφων. Αυτήκοοι μάρτυρες, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, επιμένουν ότι είπε τις φράσεις «είστε χούντα, κλείνετε αθώους ανθρώπους στη φυλακή» που όμως δεν καταγράφηκαν στα πρακτικά.

Η κ. Μακρή υποστήριξε ότι τα παραπάνω ειπώθηκαν από παρακείμενο βουλευτή της Οργάνωσης κι επέμεινε ότι θα συνεχίσει την πρακτική των μηνύσεων εναντίον δημοσιογράφων και βουλευτών. Την επομένη και μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η πράξη της κατήγγειλε ότι κάποιοι επιδιώκουν εκτός από την πολιτική και τη φυσική εξόντωσή της!..

Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο κ. Καμμένος προειδοποιώντας ότι «όποιο ΜΜΕ ή δημοσιογράφος λειτουργεί ως ρουφιάνος των δυνάμεων κατοχής των δανειστών θα διώκεται».

Ο κ. Καμμένος εμφανίζεται αποφασισμένος να αντιπαρατεθεί στους επικριτές με σκληρή γλώσσα, εκτιμώντας ενδεχομένως ότι με τον τρόπο αυτό θα συσπειρώσει την κομματική του βάση.

Έτσι, απαντώντας στον Ανδρέα Παπαδόπουλο της ΔΗΜΑΡ που χαρακτήρισε τα στελέχη των ΑΝΕΛ «χρυσαυγίτες με πολιτικά», τον αποκάλεσε «μπουζουκόβιο και πολιτικό προικοθήρα».

Ενώ στην καταγγελία της Μ. Ρεπούση ότι σε πρόσφατη επίσκεψή της δέχτηκε απειλές από ακροδεξιούς, χρυσαυγίτες ή ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος απάντησε δημοσιοποιώντας στο διαδίκτυο φωτογραφία με την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ να δέχεται το… χειροφίλημα του Β. Μιχαλολιάκου!


Σχολιάστε εδώ