Το DEB κατεβαίνει στις ευρωεκλογές

Στην ανακοίνωσή του, η οποία δημοσιεύεται στα ελληνικά (με πολλά ορθογραφικά λάθη), ακολουθεί τη γνωστή τακτική πόλωσης και διχασμού. Κάνει λόγο για «άλυτα επί δεκαετίες προβλήματα της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας» και επισημαίνει ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν «μια ευκαιρία για να διαδώσουμε τη φωνή μας, να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματά μας, που δεν λύνονται επί χρόνια, και να αντιδράσουμε στη νοοτροπία που κάθε μέρα προσθέτει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα».

Υπογραμμίζει, δε, ότι η συμμετοχή στις ευρωεκλογές αφενός «θα δώσει ένα μήνυμα στη νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της “Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης”, που αγνοεί τις προσδοκίες της, που κλείνει τα μάτια στα δίκαια αιτήματά της», αφετέρου θα δηλώσει ένα «παρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πατρίδα μας την Ελλάδα της οποίας είμαστε πολίτες».

Το τουρκοκόμμα, που τους τελευταίους μήνες «οργώνει» τη Θράκη, απευθύνεται κυρίως στην κλειστή κοινωνία της μειονότητας του ορεινού όγκου με στόχο την… αφύπνιση και εναρμόνισή της με την τουρκική πολιτική.

Η «ατζέντα» της γνωστή: Καταπάτηση των θρησκευτικών και μειονοτικών δικαιωμάτων, πλαίσιο ιδιαιτέρως… ευρύχωρο για τη γνωστή προπαγάνδα, που στοχεύει στη δημιουργία «αναγκών», τις οποίες βεβαίως το ίδιο το κόμμα θα… δεσμευτεί πως θα καλύψει!

Ωστόσο, το παιχνίδι είναι χαμένο σε δημοτικό, αλλά και περιφερειακό επίπεδο, με τη μειονότητα να δείχνει απρόθυμη να μπει στις ίδιες αποτυχημένες προσπάθειες του κοντινού παρελθόντος.

Το DEB, «το κόμμα του Σαδίκ», όπως χαρακτηρίζεται, μπορεί να ονειρεύεται την επιστροφή στα «πέτρινα χρόνια» της Θράκης, όπου πρωταγωνιστούσε ο Αχμέτ Σαδίκ με το κόμμα του «Εμπιστοσύνη». Όμως σήμερα, ούτε τα χρόνια είναι ίδια ούτε το κλίμα πρόσφορο…


Σχολιάστε εδώ