Τείχος προστασίας…

Μην τολμήσει κανένας να πιστέψει τα… χρυσαυγίτικα βίντεο με τις αγάπες του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη γιατί όλα αυτά «είναι παιγνίδια σκοτεινών κέντρων που θέλουν να εγκλωβίσουν την πολιτική ζωή και να προκαλέσουν χάος για να διασωθούν», έγραφε η «Καθημερινή». Φόβος και τρόμος μήπως και διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα, που τώρα τη θυμήθηκαν. Την οποία έκαναν σμπαράλια όταν έπαιζαν τα δικά τους παιγνίδια, όπως τότε με την Αποστασία το 1965, που ο λαός είχε αντιδράσει καίγοντας εφημερίδες ενός από τα Συγκροτήματα που είχαν πρωτοστατήσει και η κατάληξη ήταν η δικτατορία των Συνταγματαρχών. Ξεχνούν ποιος αποσταθεροποίησε την πολιτική ζωή και τη χώρα με το «βρώμικο ʼ89» που έστησαν τότε οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι μεγαλοεκδότες και έφερε στο τέλος το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο. Το ίδιο κινδυνεύουν να πάθουν και τώρα.

Δικό τους δημιούργημα είναι η Χρυσή Αυγή. Δεν προέκυψε από το πουθενά. Οι πόρτες δεν άνοιξαν μόνες τους. Κάποιοι τις άφησαν ανοικτές. Εκείνοι που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια παρέα με τα ΜΜΕ. Για το δικό τους το τομάρι τώρα ανησυχούν. Μήπως και χάσουν τη μάσα… Τον λαουτζίκο πάντα τον χρησιμοποιούν για να εκβιάζουν και να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα.

Είναι, πράγματι, μέγα πρόβλημα η Χρυσή Αυγή. Όμως δεν αντιμετωπίζεται με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και τις φυλακίσεις για να τεθεί εκτός νόμου. Η καθαρή, μόνιμη και αδιάβλητη λύση είναι μία και μόνο: Να θέσεις τον δάκτυλο «επί τον τύπον των ήλων», να βρεις τον όγκο. Τις αιτίες που οδήγησαν πάνω από 400.000 κόσμο να την ψηφίσει. Και αυτό κανένα από τα συστημικά κόμματα δεν το έκανε. Για αυτό και είναι ολότελα δική τους η ευθύνη. Και ας μην προσποιούνται τις αθώες Μαγδαληνές. Δεν στέλνεις το σωστό μήνυμα στην κοινωνία ούτε την κινητοποιείς όταν μέσα στις δικές σου τάξεις, στο κόμμα και στην κυβέρνηση, έχεις «εξωμότες» και «ακροδεξιούς θύλακες», όπως γράφει το «Βήμα», και «ακραία πρόσωπα» κατά την «Καθημερινή».

Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία τους. Κινδυνεύουν να χάσουν τον λουφέ αν πέσει η κυβέρνηση, με τους κάθε λογής «Μπαλτάκους» που έχει μαζέψει συνειδητά.

Σε καμιά παγίδα δεν πρόκειται να πέσει ο λαός. Ούτε της Χρυσής Αυγής και των μεθόδων της ούτε, όμως, και στην παγίδα και τα διάφορα συμφέροντα που στήνουν τα Μνημονιακά κόμματα και άλλα νεογέννητα μορφώματα αγκαλιά με ΜΜΕ (κάθε είδους). Ο καθένας για το δικό του μαγαζάκι αγωνιά. Και μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή 18 και την επόμενη στις 25 Μαΐου, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να συνεχίσουν να νέμονται τη χώρα.

Ο λαός έχει τις δύο αυτές μέρες τα κλειδιά…

Αυτός θα αποφασίσει σε ποιους θα τα εμπιστευθεί…


Σχολιάστε εδώ