στα ενδότερα των ομάδων

• Σε κούρσα για τρεις μπορεί να εξελιχθεί η διαδοχή του Γιάννη Μώραλη στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Αν και αρχικά εμφανίστηκε ως μοναδικός υποψήφιος, άρα και φαβορί, ο Μάνθος Πουλινάκης, στην πορεία έπεσαν στο τραπέζι άλλα δύο ονόματα.

• Πρόκειται για τον Φώτη Κωστούλα και τον Γιώργο Μποροβήλο. Το ατού του πρώτου είναι ότι θεωρείται ανεξάρτητος και συνεπώς ανένταχτος στα διάφορα μπλοκ που έχουν δημιουργηθεί στη Σούπερ Λίγκα.

• Από την άλλη πλευρά, ο πρώην διαιτητής έχει συνδέσει το όνομά του με τον αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στη Ριζούπολη, αλλά οι κόντρες του Αστέρα Τρίπολης με τους «ερυθρόλευκους» έχουν περιορίσει αισθητά τους επικριτές του. Παράλληλα ο Μποροβήλος έχει άλλο ένα ατού, την εμπειρία του από την τετραετή θητεία του στο πόστο του αντιπροέδρου.

• Οι υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του επιχειρούν να τον πλασάρουν ως συνέχεια της σημερινής διοίκησης με γνώση των προβλημάτων και όσων πρέπει να γίνουν, ώστε να αποφευχθεί ο εμφύλιος στη διοργανώτρια αρχή. Παράλληλα υπάρχει και το γεγονός ότι ο Αστέρας ήταν η μοναδική ομάδα που κατάφερε και κατέθεσε πρόταση για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου.

• Ερωτηματικό αποτελεί ο Γιάννης Κομπότης. Κάποια στιγμή κυκλοφόρησε και το δικό του όνομα ως μία επιλογή στην οποία ενδεχομένως να συμφωνούσαν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Αλλά ο πρόεδρος του Λεβαδειακού δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του.

• Ο νέος πρόεδρος θα εξαρτηθεί και από την εξέλιξη στη μάχη του υποβιβασμού, διότι άλλες ισορροπίες θα διαμορφωθούν εάν υποβιβαστεί η Βέροια και εντελώς διαφορετικές εάν την πατήσει η Ξάνθη. Οπότε δύσκολα μπορούν να γίνουν προγνωστικά τη δεδομένη χρονική περίοδο.

• Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία και με βάση το σημερινό πρόγραμμα, τον Άρη στη Φούτμπολ Λιγκ θα ακολουθήσει η Ξάνθη ή ενδεχομένως ο Απόλλων. Η ομάδα της Θράκης μετράει 25 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και, μάλιστα, ο μεγαλομέτοχός της, ο Χρήστος Πανόπουλος θεωρείται ο ιδρυτής του συνεταιρισμού.

• Το εντυπωσιακό με την Ξάνθη ήταν ότι μέχρι τον Ιανουάριο στόχευε στη συμμετοχή της στα πλέι οφ, αλλά στην πορεία έπεσε κατακόρυφα η απόδοσή της, ενώ και μία σειρά λανθασμένων διαιτητικών υποδείξεων άλλαξε εντελώς τα δεδομένα. Μετά από την ήττα της στο ματς με τον ΟΦΗ, η ομάδα της Θράκης βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

• Ο Χρήστος Πανόπουλος έχει φορτωθεί με άγχος και προσπαθεί να διασφαλίσει το 50-50 την τελευταία αγωνιστική εναντίον του Παναθηναϊκού, αλλά και την καλή διαιτησία στο ματς της Βέροιας με τον Αστέρα Τρίπολης. Πρόκειται για τα δύο ματς που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Ξάνθης.

• Η Βέροια, βέβαια, εμφανίζεται ως μεγάλο φαβορί κόντρα στην ομάδα της Αρκαδίας. Σε σημείο που οι αποδόσεις του άσου είναι τόσο χαμηλές που παραπέμπουν στα κορυφαία ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ευρώπης, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν.

• Υπάρχουν και άλλοι αγώνες που ενδιαφέρουν τον Πανόπουλο. Αλλά ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός θα νικήσει τον Απόλλωνα και στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς θα σφραγίσουν με την ισοπαλία τον μεταξύ τους αγώνα που θα οριστικοποιήσει την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα.

• Το πρόβλημα για την Ξάνθη διογκώνεται από τρεις λεπτομέρειες. Πρώτα ότι έχει αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απέδειξε πολλές φορές στο παρελθόν πως δεν χαρίζεται στις ομάδες οι οποίες καίγονται για βαθμούς.

• Έπειτα τον Πανόπουλο καίει η παρουσία του Ηλία Σπάθα στον αγώνα της επιβίωσης, διότι από τον πειραιώτη ρέφερι είχαν πολλά παράπονα οι Ξανθιώτες στον εκτός έδρας αγώνα με τη Βέροια. Άναψε φωτιές, δηλαδή, στα Πηγάδια ο νέος ορισμός του από την ΚΕΔ.

• Η τρίτη λεπτομέρεια που προβληματίζει τους ανθρώπους της Ξάνθης αφορά το γεγονός πως μπορεί να μην της αρκεί η νίκη για την παραμονή. Διότι όλα θα εξαρτηθούν και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων.

• Η ομάδα που θα ακολουθήσει τον Άρη, πάντως, θα αντιμετωπίσει την επόμενη σεζόν πολλά οικονομικά προβλήματα. Ενδεχομένως μόνο η Ξάνθη να μπορεί να αντέξει το σοκ και το κόστος του υποβιβασμού, αλλά και γι’ αυτήν θα εξαρτηθούν όλα από το αν θα καταφέρει να επιστρέψει άμεσα στη Σούπερ Λίγκα.

• Ο Άρης, πάντως, βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης παρά την επιμονή του Λάμπρου Σκόρδα να παραμένει στην προεδρική καρέκλα, αν και η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Το αίτημα των ποδοσφαιριστών στον Γιώργο Φοιρό να μην πηγαίνουν στις προπονήσεις εξ αιτίας της αδυναμίας να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στους «κίτρινους».

• «Μίστερ δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση, έχουμε τεράστιο πρόβλημα», είπαν μεταξύ άλλων οι έλληνες παίκτες στον νυν προπονητή τους και πρόσθεσαν: «Κάποιοι από εμάς δεν έχουν χρήματα ούτε για τα βασικά, πόσω δε μάλλον για να ερχόμαστε σε προπονήσεις δίχως ουσιαστικό νόημα, αφού το πρωτάθλημα τελειώνει. Κάναμε υπομονή όλο αυτό το διάστημα, αλλά κι αυτή έχει τα όριά της».

• Οι τυχεροί της υπόθεσης είναι οι δύο Ισπανοί, ο Ρούμπεν Πουλίδο και ο Νταβίντ Αγκάνθο που είχαν διασφαλίσει τα χρήματά τους μέσω τηλεοπτικών συμβολαίων, αλλά και οι δανεικοί όπως ο Ανδρέας Τάτος. Από τους υπόλοιπους μόνο ο Κρίστι Βανγκέλι δέχθηκε κι έπαιξε ένα εξάμηνο ουσιαστικά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, απλά και μόνο για να ανταποδώσει στον Άρη τη βοήθεια που του πρόσφερε στο ξεκίνημα της καριέρας του.

• Πονοκεφάλους έχουν και στον ΠΑΟΚ μετά από την προσφυγή που έκανε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ο Γιώργος Δώνης. Ο έλληνας τεχνικός ζητά τα χρήματα που αντιστοιχούν στον Φεβρουάριο και στον Μάρτιο του 2014 αλλά και τις δόσεις των συμβολαίων των συνεργατών του για τους τρεις πρώτους μήνες της ίδιας χρονιάς.

• Ουσιαστικά ο Δώνης ζητά εκ νέου μηδενισμό σε κάθε παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ και υποβιβασμό του, με συνέπεια στη Θεσσαλονίκη να έχουν εξοργιστεί. Υποστηρίζουν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορούσαν να κρύψουν την οργή τους για την τακτική του Δώνη.


Σχολιάστε εδώ