Πονοκέφαλος η δημοσκοπική κατρακύλα!

Για τον λόγο αυτό -όπως είχε γράψει το «Π» πριν από δύο εβδομάδες- ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να «σαρώνει» όλη τη χώρα εν όψει των ευρωεκλογών και όντας δυνατό «χαρτί» σηκώνει το βάρος της αντιπαράθεσης τόσο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, χαράσσοντας τα όρια των συνεργασιών. Αυτήν την εβδομάδα επιδόθηκε σε τουρ στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έντονο τον χαρακτήρα της περιοδείας, δίχως να περιοριστεί στις κλασικού τύπου ομιλίες. Αντιθέτως, παραβρέθηκε σε συγκεντρώσεις με τοπικές οργανώσεις, συνάντησε πολίτες και εκπροσώπους φορέων και παραχώρησε συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Μαζί με τον Φώτη Κουβέλη, στην «επιχείρηση εξωστρέφειας» κόντρα στη δημοσκοπική ύφεση, βρέθηκαν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας, η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, ο δραμινός επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής Θεόφιλος Ξανθόπουλος αλλά και η Σοφία Ανδριοπούλου. Με επίκεντρο τους δημοσκοπικούς δείκτες, ο κ. Κουβέλης ανέφερε, σε πρόσφατη συνέντευξή του, πως εντός του κόμματος καταγράφουν «τη μεγάλη ρευστότητα του κομματικού συστήματος…», προσθέτοντας ότι «στη ΔΗΜΑΡ δεν εστιάζουμε μόνο στην πρόθεση ψήφου αλλά και στα ευρήματα που προϊδεάζουν για το πώς μπορεί να συμπεριφερθεί η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται να τοποθετηθεί ή δηλώνει αναποφάσιστη». Αυτή ήταν η επισήμανση του τιμονιέρη της Αγίου Κωνσταντίνου, που στην ουσία επικαλέστηκε τα ποιοτικά στοιχεία όλων των σφυγμομετρήσεων σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό του κόμματος δεν λένε να κοπάσουν τα ποικίλα ανοιχτά μέτωπα. Ενδεικτική ήταν η δήλωση-«βόμβα» πρωτοκλασάτου βουλευτή στο «Π», ο οποίος δίχως να μασήσει τα λόγια του τόνισε πως «αν η “άλλη γραμμή”, που ακολουθείται τον τελευταίο καιρό, αποτυπωθεί με ένα 2,5% στις εκλογές, τότε θα μιλάμε για μια ήττα προσωπική και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

Και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, όμως, Θόδωρος Παπαθεοδώρου απασφάλισε -με αφορμή τις παλαιότερες δηλώσεις Ψαριανού- και δήλωσε ότι θα αποφασίσει αν θα μείνει στο κόμμα ανάλογα με τα ποσοστά, υπογραμμίζοντας με νόημα πως: «Θα πρέπει κατ’ αρχάς να σταματήσει το κλάμα ορισμένων στελεχών. Αυτό το πράγμα στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις: «Τι κακό που πάθαμε!», «εγώ είχα πει άλλα, κάνω άλλα», «ο πρόεδρος… τα στελέχη που έσπρωξαν». Όλα αυτά είναι ένα κλάμα απολιτίκ. Άρα, θα πρέπει να σοβαρευτεί πολύς κόσμος και να δούμε ότι πέραν του κομματικού ακροατηρίου υπάρχει το εκλογικό ακροατήριο, το οποίο είναι πολύ μεγάλο, το οποίο κινείται από το φιλελεύθερο κέντρο έως τον ΣΥΡΙΖΑ».

Οι 39 παίκτες του Κουβέλη για τις ευρωεκλογές

Ολοκληρώνεται σήμερα σε κεντρική πολιτική εκδήλωση η παρουσίαση όλων των υποψηφίων ευρωβουλευτών, οι οποίοι και θα διεκδικήσουν μία θέση στην Ευρωβουλή.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, ο γραμματέας Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρουσίασε τα ονόματα που προτείνονται για το ευρωψηφοδέλτιο της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία». Όπως είχε γράψει πρώτο το «Π», στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές θα είναι υποψήφιοι από τις συνεργαζόμενες προσωπικότητες η νυν ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, ο οικονομολόγος Γιάννης Τσαμουργκέλης, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική Αργύρης Λαφαζάνης, ο πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Ροδόπη Αχμέτ Ιλχάν, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας και ο πρόεδρος των νέων αγροτών Πελοποννήσου Βασίλης Κόλλιας.

Από τα κομματικά στελέχη θα μπουν στη μάχη των ευρωεκλογών, από την πλευρά της κομματικής πλειοψηφίας ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, η γραμματέας της οργάνωσης Αθήνας Δώρα Καλλιπολίτη και ο Γιάννης Αμοιρίδης. Από την εκσυγχρονιστική τάση θα είναι υποψήφιοι ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ντόρα Τσικαρδάνη και ο Γεράσιμος Γεωργάτος, ενώ από το Αριστερό Δίκτυο θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών οι Θράσος Φωτεινός και Δημήτρης Λουκάς. Υποψήφιοι θα είναι επίσης η σκηνοθέτης Πένυ Παναγιωτοπούλου και ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας, ενώ εκκρεμούν τρεις ακόμη θέσεις για να «κλείσει» το ευρωψηφοδέλτιο.


Σχολιάστε εδώ