ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ;

Προσωπικά θα ασχοληθώ με τον ηγέτη του πρωταθλητή Ολυμπιακού κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη, ο οποίος είναι -και επίσημα πλέον- έτοιμος να διεκδικήσει την ψήφο του πειραϊκού λαού ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη!

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε παραμονή της εναρκτήριας ομιλίας Μιχαλολιάκου στον ΟΛΠ, όταν κάποια Μέσα (σίγουρα προσκείμενα στην ερυθρή ΠΑΕ…) έγραψαν (ή ανήρτησαν σε σάιτ) την πληροφορία ότι «ο πρόεδρος γουστάρει το δημαρχιλίκι, αλλά λόγω πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεων μάλλον δεν θα εκτεθεί ενώπιον των ψηφοφόρων της Α’ εκλογικής περιφέρειας Πειραιά».

Ωστόσο, όλα ανατράπηκαν ελάχιστες ημέρες μετά, αφού ανακοινώθηκε επίσημα η κάθοδος του κυρίου Μώραλη ως υποψήφιος δήμαρχος και του προέδρου του Ολυμπιακού για τη θέση δημοτικού συμβούλου. Το ερώτημα είναι γιατί ο μεγάλος δεν μπήκε μπροστά;

Εδώ σας θέλω! Πολλά ακούγονται, αλλά δεν επιβεβαιώνονται, οπότε, άστο να πάει…

Από την άλλη, δεν είναι εκτός πραγματικότητας φήμη που θέλει την ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός να κερδίζει τον Δήμο Πειραιά, προκειμένου να δώσει απάντηση στον… Δημήτρη Μελισσανίδη, γνήσιο Κοκκινιώτη, ο οποίος στηρίζει με πάθος τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Όπως είναι γνωστό, αυτό τον καιρό Μαρινάκης και Μελισσανίδης δεν διατηρούν την καλύτερη σχέση για πλήθος λόγων που δεν είναι της αρμοδιότητας της στήλης να εξηγήσει (ή να σχολιάσει).

Στο μεταξύ, γεννάται μέγιστη απορία γύρω από τη φιλοδοξία του ανώτερου κλιμακίου της πειραϊκής ομάδας να θέλει να ελέγξει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στον Πειραιά. Βεβαίως, είναι παράδοση διάφοροι βετεράνοι μαχητές ομάδων του Ολυμπιακού να κερδίζουν αξιώματα στον δήμο, μόνο και μόνο επειδή υπήρξαν δημοφιλείς πρωταγωνιστές στους αγωνιστικούς χώρους (και να αποτυγχάνουν στη συνέχεια ως στελέχη της τοπικής κοινωνίας).

Μέχρι τώρα απολαύσαμε τον Τάσο Μητρόπουλο και τον Γιώργο Σιγάλα σε θέσεις δημοτικών συμβούλων, τον θεσσαλονικιό Γιώργο Ανατολάκη βουλευτή Πειραιά και φυσικά τον θεσσαλονικιό (πασόκο) Παναγιώτη Φασούλα να κερδίζει τον επιτυχημένο Χρήστο Αγραπίδη στον δήμο.

Τώρα, πιθανή επικράτηση των «ερυθρόλευκων» σχεδίων απλά θα επιβεβαιώσει ότι ο Πειραιάς κατάντησε φέουδο ενός αθλητικού σωματείου, γεγονός που αν προκύψει, θα ειρωνευτεί εντελώς θεσμούς και παραδόσεις.


Σχολιάστε εδώ