Ο επαναληπτικός που απειλεί τη συνοχή της Σούπερ Λίγκας

Στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ ασχολούνται μόνο με τον δικό τους αγώνα τη Μεγάλη Τετάρτη, που απειλεί να ξυπνήσει μνήμες από την εποχή του Γιώργου Κούδα όταν είχε χωριστεί η Ελλάδα στη μέση.

Για τους «ερυθρόλευκους» και τον «δικέφαλο» η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου έχει εξελιχθεί σε θέμα τιμής. Ειδικά για τα δύο αφεντικά των ομάδων, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα δώσει έξτρα πριμ στους παίκτες για να ανατρέψουν το 2-1 του πρώτου αγώνα. Το ύψος του ποσού δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά στη Θεσσαλονίκη λένε ότι θα κυμαίνεται από 300.000 ευρώ έως 500.000. Δείγμα της επιθυμίας του να πετύχει μία σημαντική νίκη επί του Ολυμπιακού και κυρίως επί του Μαρινάκη.

Ανάλογη συμπεριφορά αναμένεται να ακολουθήσει και ο πρόεδρος της πειραϊκής ομάδας. Ξέρει, άλλωστε, ο Μαρινάκης ότι ενδεχόμενη πρόκριση του ΠΑΟΚ θα αποτελέσει επικοινωνιακό όπλο για τον Σαββίδη και θέλει να κόψει την όρεξη όλων όσων ονειρεύονται να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του Ολυμπιακού. Το κατέστησε, άλλωστε, σαφές στην ομιλία του στους παίκτες της ομάδας κατά την τελευταία επίσκεψή του στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Κριτήριο για παίκτες και προπονητές

Στη ρεβάνς της Τούμπας δίνουν εξετάσεις αρκετά στελέχη και των δύο ομάδων. Ο Μίροσλαβ Στοχ, ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο Κώστας Κατσουράνης και ο Σωτήρης Νίνης παίζουν για τα συμβόλαιά τους. Ο Κλάους, βέβαια, έχει ήδη κερδίσει πόντους, αλλά οι υπόλοιποι βρίσκονται στον αέρα και γνωρίζουν πώς μέσα από την πρόκριση στον τελικό περνάει και το νέο συμβόλαιό τους και η παραμονή τους στην Τούμπα.

Από την άλλη πλευρά, τα ίδια ισχύουν για τον Μίτσελ! Κάτι που έχει αντιληφθεί ο Ισπανός και γι’ αυτό βρίσκεται μονίμως στην τσίτα, αφού βλέπει ότι αρκετοί παίκτες του χαλάρωσαν έπειτα από τον αποκλεισμό τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ημιτελικός θα καθορίσει και τις μεταγραφικές δράσεις των «ερυθρολεύκων», άρα θα επηρεάσει και ορισμένους παίκτες όπως ο Χοσέ Χολέμπας από τον οποίο περιμένουν όλοι ένα μεγάλο ματς.

Πρόβλημα οι διαιτητές

Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα θα παίξουν και οι διαιτητές! Με την επιλογή τους να εξελίσσεται σε σοβαρό πονοκέφαλο για την ΚΕΔ και την ΕΠΟ. Τα ονόματα των Σταύρου Μάνταλου, Ηλία Σπάθα, Τάσου Κάκου και Τάσου Σιδηρόπουλου έχουν ήδη ακουστεί ως πιθανές επιλογές. Όποιος και αν οριστεί, αναμφίβολα θα υπάρξουν τριβές ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το ζητούμενο είναι να μη συνεχιστούν και μετά από τη λήξη του ημιτελικού, διότι τότε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα διχαστεί οριστικά και αμετάκλητα. Για να μην πούμε ότι θα υπάρξει και γενικότερος διχασμός από τη στιγμή που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προτρέπουν τον Σαββίδη να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης κατά του Ολυμπιακού και της ΕΠΟ.


Σχολιάστε εδώ