Κινήσεις στο ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν «προχωρημένες συζητήσεις και διαρκείς συναντήσεις» κορυφαίων και ιστορικών στελεχών αναφορικά με την «επόμενη μέρα των ευρωεκλογών». Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να «πειστούν» τουλάχιστον δύο έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να έχουν ρυθμιστικό και συντονιστικό ρόλο σε όλες τις διεργασίες που συντελούνται.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τουλάχιστον δύο εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με μεγάλη εμπειρία και διαδρομή, δέχονται παροτρύνσεις από όλες τις πτέρυγες του κόμματος, αλλά και από κορυφαία στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί, να αναλάβουν την ευθύνη του συντονισμού όλων των στελεχών και των επαφών, αλλά και να προετοιμάσουν πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε «να μπορέσουν να παρακαθήσουν άμεσα στο ίδιο τραπέζι όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη, εν ενεργεία ή αποστασιοποιημένα, που επιθυμούν την ανασύνταξη και την επανίδρυση του σοσιαλιστικού χώρου». Όπως λένε μάλιστα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ: «Μέχρι τώρα είχαμε διάσπαρτες πρωτοβουλίες, κινήσεις και συναντήσεις στις οποίες διάφορα στελέχη μοιράζονταν τους προβληματισμούς τους. Τώρα όμως έχει πλησιάσει ο χρόνος για να υπάρξει συνολική και συλλογική ενεργοποίηση και να αναληφθεί μια μεγάλη πρωτοβουλία που θα φέρει όλους μας γύρω από το ίδιο τραπέζι για να δούμε τι μπορεί πλέον να γίνει, αφού το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση στις ευρωεκλογές με αβέβαιο από εκεί και πέρα το πολιτικό του μέλλον».

Τα δύο αυτά κοινοβουλευτικά στελέχη, τα οποία καλούνται να αναλάβουν άμεσα ρυθμιστικό ρόλο, χαίρουν της εκτίμησης όλων των πλευρών και κυρίως μπορούν και συνομιλούν με όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη είτε είναι εν ενεργεία, είτε έχουν αποστασιοποιηθεί. Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, ήδη εδώ και καιρό έχουν επαφές με αρκετούς βουλευτές και στελέχη και προσπαθούν να συνθέσουν μια βάση προσέγγισης για όλους.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα, το ένα μετά το άλλο τα ιστορικά και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να επανενεργοποιούνται και να προσανατολίζονται στην ανάληψη πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε αλλαγή πολιτικής το κόμμα και την απομάκρυνσή του από το «ασφυκτικό σφιχταγκάλιασμα του Αντ. Σαμαρά και της συντηρητικής παράταξης».

Βάσω Παπανδρέου, Δημήτρης Ρέππας, Κώστας Λαλιώτης, αλλά και στελέχη όπως ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Απόστολος Κακλαμάνης κ.ά. το τελευταίο διάστημα είναι σε συνεχή επικοινωνία και συζητούν όλα τα ενδεχόμενα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πολλά στελέχη, βουλευτές και μέλη του ΠΑΣΟΚ ζητούν επίμονα από τα προαναφερθέντα κορυφαία στελέχη να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να αναλάβουν πρωτοβουλία για ένα συνέδριο επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. «Μια πρωτοβουλία που πρέπει να ανήκει στη βάση και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όχι στην ηγετική ομάδα», όπως λένε. Μάλιστα ζητούν από τα ιστορικά στελέχη να είναι εκείνα που θα εγγυηθούν την αντιπροσωπευτικότητα, αλλά και το κύρος του συνεδρίου και «να χαράξουν από κοινού όλοι μαζί την επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές».

Πάντως ιδιαίτερη αίσθηση έχουν προκαλέσει «τόνοι θριάμβου» που χρησιμοποιεί ο κ. Βενιζέλος για την κυβερνητική πολιτική και την έξοδο στις αγορές. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, λένε πως «ούτε ο κ. Σαμαράς δεν χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς και τόση θριαμβολογία» και επισημαίνουν ότι αυτό το κάνει ο κ. Βενιζέλος γιατί «ψάχνει μια προσωπική δικαίωση για τις μέχρι τώρα επιλογές του». Σημειώνουν ότι με αυτό τον τρόπο και αυτές τις παραμέτρους θα πάει στις εκλογές τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Σαμαράς που «καθημερινά θα βομβαρδίζουν με λογής ανακοινώσεις και εξαγγελίες» σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις απώλειες και τη φθορά.

Σε ό,τι αφορά τη διπλή αναμέτρηση αυτοδιοικητικών εκλογών – ευρωεκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε κομματική σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη, απηύθυνε έκκληση συστράτευσης –άνευ ειδικών προσκλήσεων– σε ιστορικά στελέχη του Κινήματος και ανακοίνωσε τη σύνθεση 18μελούς γραμματείας με ευθύνη τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα στην οποία συμπεριέλαβε σχεδόν όλα τα κορυφαία εν ενεργεία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας τα έτσι συνυπεύθυνα για την πορεία και την έκβαση των εκλογικών αναμετρήσεων.

Στη Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής μετέχουν οι: Κώστας Σκανδαλίδης, Φώφη Γεννηματά, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Κουτσούκος, Θάνος Μωραΐτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Τόνια Αντωνίου, Δημήτρης Καρύδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Λευτέρης Κατσικαρέλης, Φώτης Χατζημιχάλης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Νάντια Γιαννακοπούλου, Τάκης Ρήγας, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης και Άρης Καρβούνης.


Σχολιάστε εδώ