ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Έτσι εξακολουθεί και έχει το προβάδισμα απέναντι στους αντιπάλους του εκ των οποίων οι δύο είναι «αντάρτες» του συνδυασμού του (Μελάς και Δημόπουλος), η Καζάκου που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Παπουτσιδάκη του ΚΚΕ και ο Γιάννης Διάκος που συσπειρώνει τον δεξιό κόσμο της περιοχής. Η συγκέντρωση που έκανε ο Γ. Μελάς την περασμένη βδομάδα, παρά την προσθήκη των νέων προσχωρήσεων από τους ανεξαρτητοποιηθέντες του συνδυασμού του δημάρχου, ήταν κατώτερη του αναμενόμενου, κάτι που δείχνει ότι ο πολυκερματισμός της Κεντροαριστεράς στον Κορυδαλλό έχει αντίκτυπο στο εκλογικό Σώμα. Αντίθετα ενισχυμένος εμφανίζεται ο συντηρητικός συνδυασμός του Γιάννη Διάκου που φιλοδοξεί να μπει στον Β΄ γύρο αφού -πλην της ΝΔ- στηρίζεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Γ. Καρατζαφέρη. Από εκεί και πέρα -όπως λέει ο ίδιος- όλα γίνονται και θα είναι η χρυσή ευκαιρία της συντηρητικής παράταξης να πάρει τον Δήμο Κορυδαλλού κάτι που δεν το έχει καταφέρει ποτέ μέχρι σήμερα. Να σημειώσουμε ότι απ’ όλους τους δήμους του Πειραιά μόνο η Νίκαια και ο Κορυδαλλός δεν έχουν… δει μέχρι σήμερα κεντροδεξιό δήμαρχο. Φυσικά τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, πάντως με τις μέχρι τώρα μετρήσεις που υπάρχουν, ο δήμαρχος Στ. Κασσιμάτης είναι μπροστά και για τη δεύτερη θέση θα παλέψουν οι Γ. Μελάς και Γ. Διάκος.

// Μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη θα λειτουργεί στον 3ο όροφο της ΚΟΔΕΠ (Ελ. Βενιζέλου και Ζωσιμαδών) το πασχαλινό Bazaar που διοργανώνει o Δήμος Πειραιά και η ΚΟΔΕΠ για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων της πόλης μας. Από τις 10 π.μ. μέχρι τις 8 το βράδυ όποιος θέλει θα μπορεί να επισκέπτεται τον χώρο και να αγοράζει λαμπάδες, είδη δώρων και εποχικά γλυκά, τα οποία έχει συγκεντρώσει η ΚΟΔΕΠ από διάφορες δωρεές. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση των συσσιτίων που διαθέτει καθημερινά ο δήμος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

// Τις προτεραιότητές του στις πρώτες 200 μέρες της θητείας του στον δήμο, εφόσον του αναθέσει την ευθύνη ο κόσμος του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, ανακοίνωσε σε μεγάλη συγκέντρωση ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αναγέννηση» Ζαχαρίας Ζούπης. Οι προτεραιότητες αυτές αφορούν τη βελτίωση της καθαριότητας, την επέκταση των χώρων πρασίνου και των παιδότοπων, την οικοδόμηση ολοκληρωμένου Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τη θέσπιση Κοινωνικών Ιατρείων, Κοινωνικών Παντοπωλείων, Κοινωνικών Φαρμακείων, Κοινωνικών Φροντιστηρίων κ.λπ. Επίσης δήλωσε ότι ο συνδυασμός του εμπλουτίζεται από στελέχη που προέρχονται από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση και την Κίνηση «Καλημέρα, Κερατσίνι», ενώ ξεκίνησε συνεργασία με την «Αλλιώτικη Πόλη» και τη Δημοτική Κίνηση «Ανατροπή».

// Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η γιορτή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στα προνηπιακά τμήματα των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Αντιδημάρχου Βρεφονηπιακών Σταθμών Ευαγγελίας Σαρρή, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «MEDASSET» (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών), με θέμα: «Νιρέττα η Καρέττα και τα θαλάσσια απορρίμματα». Τα μικρά παιδιά του Πειραιά μέσα από ειδικές προβολές που έκαναν συνεργάτες της «MEDASSET», έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφική και παιχνίδι, γνώρισαν τη θαλάσσια χελώνα και έμαθαν πως πρέπει να προσέχουν το θαλάσσιο περιβάλλον και να το προστατεύουν από τα απορρίμματα.

// Ένα σημαντικό πολύχρονο αίτημα γονέων και εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής ικανοποιείται με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του 1ου Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού από τον ΟΣΚ και την ανάδοχο εταιρία, ύστερα από συστηματική προσπάθεια και πιέσεις της δημοτικής αρχής. Δεκαπέντε χρόνια μετά τους σεισμούς του 1999, που άφησε χωρίς στέγη τον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής, το νέο σύγχρονο κτίριο του Ειδικού Σχολείου γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Το νέο κτίριο θα κατασκευαστεί στην έκταση της οδού Σταματοπούλου, που έχει συνολική επιφάνεια 12 στρέμματα. Στην ίδια έκταση ολοκληρώθηκε και λειτουργεί το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, το οποίο σύντομα θα στεγάσει αθλητικές δράσεις των σχολείων της περιοχής, ενώ ήδη φιλοξενεί δραστηριότητες των αθλητικών σωματείων της πόλης.

// Με κοινό στόχο και σκοπό να ανακουφιστούν οικονομικά, Ιδρύματα που φιλοξενούν και συντηρούν παιδιά, η ποδοσφαιρική ομάδα του ομίλου του ΑΝΤΕΝΝΑ, οι Διεθνείς βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ομίλου, για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του STAR F.C καθώς και πολλοί καλλιτέχνες, θα δώσουν έναν φιλανθρωπικό αγώνα, σήμερα, ώστε να συνεισφέρουν στα δέκα Ιδρύματα που στηρίζει η ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ που έχει δημιουργήσει η Μαρί Κυριακού. Ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης και ο διευθυντής Αθλητισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και γενικός γραμματέας των Βετεράνων του Ολυμπιακού κ. Αντώνης Γλύκας, σε κοινή δήλωσή τους, τόνισαν «Πρόκειται για έναν σπουδαίο φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα, που θα προσφέρει πλούσιο θέαμα και συγχρόνως θα στηρίξει ιδρύματα που κινδυνεύουν να κλείσουν». Ο ποδοσφαιρικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι, στο αθλητικό κέντρο που βρίσκεται στην Αλκυονίδων 4, μετά την Α Πλάζ Βούλας, ενώ θα προηγηθούν απο τις 10:30 αθλητικές επιδείξεις από παιδιά και χορευτικά συγκροτήματα.

// Ένα τεράστιο άλμα έκανε από την περασμένη Παρασκευή το ιστορικό Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά Κανάλι 1. Ύστερα από προσπάθειες του προέδρου του Κυριάκου Μανωλάκου, που διήρκεσαν δυόμισι χρόνια, και σε καθεστώς απόλυτης οικονομικής ύφεσης, κατάφερε να εκπέμπει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ποιότητας ήχου και εύρους σήματος, χάρη στους νέους πομπούς και τα σύγχρονα μηχανήματα που εγκαταστάθηκαν στον Υμηττό, σε χώρο που έχει το Κανάλι 1. Οι εργασίες έγιναν αφιλοκερδώς από συνεργεία που προσφέρθηκαν, ενώ τα μηχανήματα διασφαλίστηκαν με χορηγίες. Παράλληλα θα εγκατασταθεί πομπός και στην Αίγινα για να φτάνει το σήμα του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά μέχρι το Νότιο Αιγαίο.

// Ένα έργο τεράστιας σημασίας για τις Σπέτσες μπήκε στα… σκαριά με την υπογραφή της σύμβασης του δικτύου αποχέτευσης και καθαρισμού λυμάτων του νησιού. Η σύμβαση υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δ. Κατσικάρη και τον δήμαρχο Σπετσών Π. Λυράκη. Το έργο αυτό, το πρώτο που υλοποιείται σε νησί της Αττικής, έχει σχεδιαστεί για την εξυπηρέτηση 12.700 κατοίκων. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 18.389.142,46 ευρώ και η χρηματοδότηση έγινε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» (ΕΠΕΡΡΑΑ). Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης δήλωσε ότι: «Με το έργο αυτό οι πανέμορφες Σπέτσες οδηγούνται σε μια νέα εποχή δημιουργίας και ανάπτυξης. Τηρήσαμε τον λόγο μας και αποδείξαμε στην πράξη ότι δουλεύουμε για τους πολίτες των νησιών μας και δεν τους δουλεύουμε…».


Σχολιάστε εδώ