Ιδού τα θύματά σας, κυρία Μέρκελ

Περπάτησε σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα, όπου δεν κυκλοφορούσε κουνούπι, προστατευόμενη από έλληνες και γερμανούς αστυνομικούς, προφανώς για να μην τη ματιάσουν οι διεφθαρμένοι Έλληνες. Ούτε καν διερωτήθηκε: Πού είναι οι πολίτες; Γιατί οι δρόμοι είναι άδειοι και οι μόνοι που κυκλοφορούν είναι οι αστυνομικοί, φανεροί και μυστικοί; Και από τροχοφόρα επιτρέπονταν μόνο τα περιπολικά, τα παπάκια της ομάδας ΔΙΑΣ, γερανοί, κλούβες και πυροσβεστικά, ενώ πετούσαν ελικόπτερα. Και όποιος είχε κάμει το τρομερό λάθος να παρκάρει το αυτοκίνητό του ή το μηχανάκι του στους δρόμους από όπου θα περνούσε η μεγαλειοτάτη το έχανε. Το είχε πάρει ο γερανός και κανείς δεν ήξερε πού το είχε πάει. Αυτά ούτε σε Μπανανία δεν συμβαίνουν…

Το γιατί όλα αυτά το γνωρίζει πολύ καλά η κυρία Μέρκελ. Οι πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι αρνούνται να γίνουν υπήκοοι της γερμανικής αποικίας, είναι τόσο ευχαριστημένοι, που αν τους άφηναν λεύτερους θα έτρεχαν να αγκαλιάσουν την… ευεργέτιδά τους τόσο σφιχτά, που θα υπήρχε κίνδυνος να την… πνίξουν. Κι άντε μετά να καθαρίσεις με τα Στούκας έτοιμα να εφορμήσουν…

Ψεύτικη εικόνα ήταν αυτή που της παρουσίασε ο πρωθυπουργός. Κερδισμένος θα ήταν αν η συνάντηση με τους νέους που ασχολούνται με καινοτόμες δραστηριότητες, αντί στο αποκλεισμένο «Χίλτον», γινόταν στα συσσίτια, όπου καρτερικά στέκονται στις ουρές τα θύματα της πολιτικής της γερμανίδας καγκελαρίου για ένα πιάτο φαγητό. Στους σκουπιδοτενεκέδες, όπου μικρά παιδιά αλλά και γέροι ψάχνουν να βρουν ό,τι να ʼναι για να ξεγελάσουν την πείνα τους. Εκεί όπου ζητιανεύουν μια δουλειά, χωρίς να συζητάνε πόσα θα πάρουν.

Δεν το τόλμησε όμως, παρότι λέει ότι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η Ελλάδα. Δεν θα αμφισβητήσουμε τις προθέσεις του. Θα του πούμε, όμως, ότι εκεί στα συσσίτια κτυπάει η καρδιά της Ελλάδας μας, της σημερινής και της αυριανής. Και θα ήταν άλλη μέρα για την πατρίδα και τη νέα γενιά αν, Αντώνη, έδειχνες στην αγαπητή σου Άνγκελα την αληθινή εικόνα της χώρας σου.

Αυτά που δεν έδειξες θα τα δείξουμε στη γερμανίδα καγκελάριο μέσα από τις φωτογραφίες που παραθέτουμε, τα θύματα του έργου της, αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής της δικής της και των άλλων εταίρων μας, που μετράνε αριθμούς και όχι ζωές. Και ήταν ωμή υποκρισία της Μέρκελ το ότι ζήτησε να συναντηθεί με νέους και νέες που έχουν πετύχει αυτό που θέλουν. Γιατί δεν ρώτησε αυτά τα παιδιά πώς ζουν, τι συμβαίνει στο σπίτι τους; Θέατρο έπαιζε στο «Χίλτον», με τη συνδρομή του πρωθυπουργού μας. Γιατί εκεί δεν χτυπούσε η καρδιά της χώρας μας.

Δυστυχώς, ο Αντώνης Σαμαράς, υποδεχόμενος στο αεροδρόμιο την κυρία Μέρκελ, είπε αυτό που είχε πει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος όταν υποδέχθηκε το 1952 στο παλιό αεροδρόμιο τον αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ:

– Στρατηγέ, ιδού ο Στρατός σας…

Θα ξημέρωνε άλλη μέρα για την Ελλάδα αν υποδεχόταν τη γερμανίδα καγκελάριο με τη φράση:

– Ιδού τα θύματά σας…

Μια φράση που θα ένωνε όλο τον ελληνικό λαό και δεν θα μπορούσε καμία Μέρκελ και κανένας Σόιμπλε να την αγνοήσει…

Ήταν η Παρασκευή μία από εκείνες τις στιγμές που λες το μεγάλο ΟΧΙ.


Σχολιάστε εδώ