Η γυναίκα του Προέδρου της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη αγόρασε ακίνητο από την Αρχιεπισκοπή σε καλή τιμή

Στροφή 180 μοιρών έχει κάνει ο Αρχιεπίσκοπος. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μακάριου, τον θρόνο του οποίου σήμερα κατέχει.

Αυτήν τη στιγμή κατά του Σχεδίου Ανάν έχουν ταχθεί με δημόσιες δηλώσεις το ΔΗΚΟ, πρόεδρος του οποίου είναι ο γιος του Τάσσου Νικόλαος Παπαδόπουλος και η ΕΔΕΚ, επίτιμος πρόεδρος της οποίας είναι ο Βάσσος Λυσσαρίδης.

Κατά σύμπτωση ήρθε στο φως αυτές τις μέρες από το http:// omirosalexandrou.blogspot.com μια αγοραπωλησία, όπου η σύζυγος του κύπριου Προέδρου Άντρη Αναστασιάδη αγόρασε ένα ακίνητο από την Αρχιεπισκοπή.

Το σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Ακίνητο στον Πρόεδρο, με δόσεις, και προνομιακή τιμή από τον Αρχιεπίσκοπο – Το αγόρασε η σύζυγός του Άντρη Αναστασιάδη» έχει ως εξής:

«Οικιστικό ακίνητο με εμβαδόν 1.739 τ.μ., στην πιο ακριβή περιοχή της Λεμεσού, αγόρασε από την Αρχιεπισκοπή η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδου, προς 500.000 ευρώ, με όρους που τουλάχιστον χαρακτηρίζονται άκρως ευνοϊκοί για τον αγοραστή.

Το ακίνητο βρίσκεται δίπλα από την κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην αριστοκρατική περιοχή Μεσοβούνια του Δήμου Γερμασόγειας και η έκτασή του βγάζει πάνω από τρία οικιστικά οικόπεδα. Αγοράστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2014 με συμβαλλόμενους -που υπέγραψαν την αγοραπωλησία- τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και τη σύζυγο του Προέδρου. Η κ. Αναστασιάδου, με την υπογραφή του αγοραπωλητηρίου εγγράφου, πλήρωσε το ποσό των 40.000 ευρώ σε μετρητά (80 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ) ως προκαταβολή για την αγορά του οικοπέδου στην ενορία Ποταμού Γερμασόγειας, στον Δήμο Γερμασόγειας. Με βάση το αγοραπωλητήριο έγγραφο, μέχρι την 30ή Απριλίου 2014 θα πρέπει να καταβληθεί στην Αρχιεπισκοπή το ποσό των 160.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των 300.000 ευρώ θα καταβληθεί σε 75 άτοκες μηνιαίες δόσεις των 4.000 ευρώ η κάθε μία.

Η σύμβαση για το νέο οικόπεδο υπογράφτηκε μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ και της Άντρης Αναστασιάδου στις 3 Φεβρουαρίου 2014, ενώ την επόμενη ημέρα κατατέθηκε η προκαταβολή εκ μέρους του αγοραστή στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε έμβασμα του σχετικού ποσού σε λογαριασμό της, που διατηρεί στην Τράπεζα Κύπρου. Η εν λόγω σύμβαση τέθηκε ενώπιον της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας η οποία έδωσε την έγκρισή της. Με την υπογραφή της σύμβασης το ακίνητο παραδόθηκε στον αγοραστή».


Σχολιάστε εδώ