Αποστράτευσαν έναν από τους πιο «μάχιμους» στρατηγούς της ΕΛΑΣ

Ο στρατηγός, ο οποίος υπηρετούσε στην Κέρκυρα ως γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον τελευταίο χρόνο είχε να επιδείξει τεράστιο έργο.

Παρότι η Κέρκυρα είναι (ή μάλλον ήταν) η εκλογική περιφέρεια του υπουργού Νίκου Δένδια, το έργο αυτό δεν εκτιμήθηκε. Ίσως επειδή ο στρατηγός δεν έκανε ρουσφέτια… Πάντως, οι ιστοσελίδες και τα blogs της Αστυνομίας πήραν φωτιά με το άκουσμα της αποστρατείας του στρατηγού. Τα σχόλια για την αδικία εκατοντάδες. Επιλέξαμε ένα χαρακτηριστικό: «Ο Κονταρίδης είναι ΘΡΥΛΟΣ στην Αστυνομία. Βρείτε έναν για τον οποίον οι κατώτεροι αστυνομικοί να πέφτουν στη φωτιά. Έναν από τους υπάρχοντες που να έχει τελειώσει το Πάντειο Πανεπιστήμιο, να έχει κάνει μεταπτυχιακό, να έχει διδακτορικό και ταυτόχρονα να μπαίνει μπροστά στην οποιαδήποτε επιχείρηση και να στηρίζει με νύχια και με δόντια τους συμπολεμιστές του, όπως ο ίδιος μας αποκαλεί. Στρατηγέ, τι κρίμα να σας “χάνει” τώρα η πατρίδα».

Ο στρατηγός Κονταρίδης έχει μακρά μάχιμη παρουσία. Το 2007, και ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στο Γκάζι, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από 40 κουκουλοφόρους και κατάφερε να επιζήσει με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Το 2008, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων των Δεκεμβριανών, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο δεξί του χέρι, αφού είχε αποσπασθεί με επτά συναδέλφους του όταν περικυκλώθηκαν από 150 αναρχικούς. Πρέπει να σημειωθεί ότι τότε ήταν αστυνομικός υποδιευθυντής και ήταν επιλογή του να βρίσκεται στο πεζοδρόμιο και όχι στο κέντρο επιχειρήσεων.

Σε επιχείρηση στις φυλακές, δυο μήνες αργότερα, κινδύνευσε να χάσει δύο δάχτυλα του αριστερού του χεριού. Αυτά για την ιστορία, κύριε υπουργέ…


Σχολιάστε εδώ