αμυντικά θέματα

Αξεπέραστο θράσος…

• Το ότι το κυβερνητικό δίδυμο, κ. Σαμαρά – Βενιζέλου δεν έχει καθόλου αντίληψη της κατάστασης που διέρχεται ο λαός και ιδιαίτερα οι ΕΔ είναι αναμφισβήτητο.

• Ζουν στον κόσμο της γλυκιάς εξουσίας και ενδιαφέρονται πώς θα τακτοποιήσουν τους ανθρώπους τους σε υψηλά, γαλακτοφόρα πόστα.

• Προ ημερών ανακοίνωσαν, με έκδηλη συγκίνηση, ότι τελικά δε θα περικοπεί και δε θα φορολογηθεί το επίδομα επικινδυνότητας των χειριστών μαχητικών, ναρκοσυλλεκτών, βατραχανθρώπων κ.λπ. Το παρουσίασαν ως μεγαλόψυχη παραχώρηση. Έπρεπε να ντραπούν που το συζήτησαν, που το έθεσαν ως ερώτημα.

Μπράβο, κ. ταξίαρχε

• Φίλος της στήλης από τη Θεσσαλονίκη με πληροφόρησε ότι στην Άσσηρο, όπου και… κατοικοεδρεύει η 34η Ταξιαρχία (Στρατόπεδο Προκοπίδη) συνέβη το εξής περιστατικό.

• Ο ταξίαρχος – διοικητής κ. Παπαγιαννούλης, συνεργαζόμενος με τοπικούς φιλοζωϊκούς συλλόγους, μερίμνησε για τον εμβολιασμό και ιατρική περίθαλψη των δύστυχων, αδέσποτων σκύλων του στρατοπέδου και της περιοχής.

• Εύγε στον αξιωματικό που έδωσε δείγματα της ευαισθησίας και πολιτισμού του Στρατεύματος, σε έναν τομέα που συνήθως συναντούσε άλλοτε αρνητισμό. Ας τον μιμηθούν κι άλλοι στρατοπεδάρχες…

80 ΑΔΤΕ – Κως

• Η έρευνα για την «εξαφάνιση» 200.000 ευρώ από το ταμείο της διοίκησης βρίσκεται στο περατούσθαι.

• Υπόψη ότι το πρόβλημα δεν ανεδύθη μόνο του, αλλά ύστερα από πρωτοβουλία του τοπικού ταξίαρχου – διοικητή να διεξάγει έκτακτο έλεγχο.

Πάσχα στις μονάδες;

• Παλιές, γνωστές βεγγέρες τέρμα. Αυστηρές οικονομίες.

• Θα ανοίξει τις πόρτες μόνο μία μονάδα των Ιωαννίνων όπου θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα τον υποδεχθεί ο Α/ΓΕΣ στρατηγός Χρ. Μανωλάς.

• Στις υπόλοιπες, πανελληνίως, «οικογενειακά» οι μη αδειούχοι στρατιώτες με τους αξιωματικούς τους.

• Και του χρόνου…

Συνέδριο για την Άμυνα και Ασφάλεια

• 7 και 8 Απριλίου στο ξενοδοχείο της Μ. Βρετανίας.

• Δεν πήγα, γιατί δεν με κάλεσαν, όπως κανέναν άλλο δημοσιογράφο. Καλά μου έκαναν… Έγινε μόνο για μύστες της εγχώριας «ιντελιγκέντσιας» και ελίτ του χώρου.

• Ομιλητές πολλοί και ποικίλοι. Για την Άμυνα, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αμυντ. Βιομηχανία.

• Έμαθα ότι διέπρεψαν η ΑΝΥΕΘΑ (ικανοποιητική) κ. Φώφη Γεννηματά και ο κ. Κ. Μπακούρης (Διεθνής Διαφάνεια), φίλος του κ. Σημίτη.

• Θα προτιμούσα ο δεύτερος, πριν προτείνει στο ΥΕΘΑ συγκρότηση Επιτροπών παρακολούθησης εξοπλισμών (που δεν εξυπηρετούν τίποτε άλλο παρά τη διάχυση ευθυνών) να μας έλεγε λίγα λόγια περί διαφάνειας στα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού υπήρξε διευθύνων σύμβουλος του «Αθήνα 2004» (με Γιάννα πρόεδρο), επομένως γνωρίζει ουκ ολίγα.

• Από ό,τι ξέρω, δύο αμαρτωλοί φάκελοι παραμένουν κλειστοί και απρόσιτοι στην ελληνική δημόσια ζωή της τελευταίας 50ετίας: Ο της Κύπρου και των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι δεν είναι, κ. Μπακούρη; Ρίξτε φως στα ολυμπιακά έργα και μετά προχωρείτε στους εξοπλισμούς.

• Και να με καλούσαν, όμως, δε θα πήγαινα, για συναισθηματικούς λόγους. Πέρυσι τέτοιον καιρό είχε οργανώσει ένα παρόμοιο σεμινάριο ο τ. ΥΕΘΑ κ. Γιάννος Παπαντωνίου με συμποσιαζόμενους, μεταξύ των άλλων, τους κ. Ε. Βενιζέλο, Π. Καψή, Κώστα Χατζηδάκη, με θέμα τη σωτηρία της πατρίδος. Είχα συγκινηθεί τότε, πολύ…

Μόνον στα χαμηλόβαθμα στελέχη το επίδομα…

Εκδόθηκε την εβδομάδα που πέρασε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα πλεονάσματος των 500 ευρώ που θα πάρουν οι ένστολοι στις 9 Μαΐου 2014. Σύμφωνα με την απόφαση, το επίδομα θα λάβουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 50 και 51 του ν. 3205/2003 και ήταν σε ενέργεια την 31/1/2014. Για τον υπολογισμό του προβλεπόμενου ορίου των 1.500 – 1.541 ευρώ λαμβάνονται υπόψη οι τακτικές μικτές αποδοχές που αφορούν τον μήνα Ιανουάριο 2014, μη συμπεριλαμβανομένων της οικογενειακής παροχής, της ειδικής αποζημίωσης για κάθε ημέρα απασχόλησης πέραν του πενθημέρου την εβδομάδα καθώς και του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων. Για την εξεύρεση του ποσού της καταβληθησομένης εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης, οι επιπλέον των 1.500 ευρώ αποδοχές θα πολλαπλασιαστούν με τον αριθμό δώδεκα και το προκύπτον ποσό θα αφαιρεθεί από το πλήρες ποσό της ενίσχυσης. Δηλαδή αν κάποιο στέλεχος έλαβε τον Ιανουάριο 1.506 ευρώ, θα λάβει επίδομα: 500 – (12 Χ 6) = 428 ευρώ, γεγονός εξαιρετικά άδικο, αφού για 6 ευρώ μόνο, θα απολέσει 72 ευρώ. Κατά πληροφορίες, μόνον τα κατώτερα στελέχη θα λάβουν το επίδομα, ενώ ούτε λόγος δεν γίνεται για τους οικογενειάρχες αξιωματικούς με δύο παιδιά. Να γιατί πολλοί αξιωματικοί εκφράζουν ανοικτά τη διαφωνία τους και τον σκεπτικισμό τους…

Το είδαμε κι αυτό!

Ένας υποναύαρχος ε.α., ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα, ο οποίος αποστρατεύτηκε το 2005, ανακοινώθηκε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ! Μέτριος ως αξιωματικός, έκρυβε καλά μέσα του τα κομουνιστικά του πιστεύω, τα οποία αποκάλυψε αποδεχόμενος την πρόσκληση του ΚΚΕ. Μάλιστα, ο ίδιος ερμήνευσε το κάλεσμα ενός απόστρατου να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ως «απόδοση τιμής προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιστέκονται στις κυβερνητικές προσπάθειες να εφαρμόσουν δόγματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, φέρνοντάς τους απέναντι στον “εχθρό” – λαό…», ενώ επαίνεσε το ΚΚΕ γιατί είχε σταθερά αρνητική στάση απέναντι στην ΕΕ, την οποία αποκάλεσε «κατασκεύασμα»! Ωραίος ο ναύαρχος… Θέλει να εκπροσωπήσει τους Έλληνες στο… «κατασκεύασμα». Έλεος!

***

• Ο ναύαρχος ε.α., τ. Α/ΓΕΝ κ. Κοσ. Χρηστίδης, φίλος της στήλης, έδωσε μια μακρά, ζουμερή συνέντευξη στο ON ALERT.

• Το καλύτερο που είπε: Ο αξιωματικός ορκίζεται υπακοή στους ανωτέρους του και όχι υποταγή. Να μου ζήσεις ναύαρχε… Είμαι βέβαιος ότι ο αφορισμός αυτός είναι γνωστός στα ανώτερα κλιμάκια ΠΝ, ΣΞ, ΠΑ.


Σχολιάστε εδώ