στα ενδότερα των ομάδων

• Τα κατάφεραν και άναψαν φωτιές οι διαιτητές του ημιτελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Σε μία ξεκάθαρη φάση που όφειλαν να δείξουν δύο κόκκινες κάρτες, ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος και οι συνεργάτες του εφάρμοσαν τον δικό τους κανονισμό και χάλασαν τη ροή του αγώνα, ενώ έβαλαν σε κίνδυνο και τον επαναληπτικό.

• Σε πολλές περιπτώσεις οι διάφοροι διαιτητές δίνουν την εντύπωση ότι επιχειρούν να προκαλέσουν εντάσεις απλά και μόνο για να καταστήσουν σαφές τον ρόλο τους και τη χρησιμότητά τους για τις ομάδες. Λες και θέλουν να φωνάξουν ότι συμμετέχουν και εκείνοι στο παιχνίδι.

• Το βασικό πρόβλημα με τη διαιτησία δημιουργείται από την ΚΕΔ και τους ορισμούς της στους περισσότερους αγώνες. Έβαλαν, για παράδειγμα, τον Θανάση Γιάχο στον ημιτελικό του κυπέλλου, έστω και ως τέταρτο με συνέπεια να αυξήσουν την καχυποψία όλων στη Θεσσαλονίκη.

• Ακόμα και ο ορισμός του Καλογερόπουλου έδωσε αφορμή για σχόλια από την πλευρά του ΠΑΟΚ, όπως έγινε αντιληπτό από την ανακοίνωση του «δικέφαλου» όταν δημοσιοποιήθηκε το όνομα του ρέφερι. Με αναφορές σε προηγούμενα ματς του Ολυμπιακού που θεώρησαν οι Θεσσαλονικείς ότι ο διαιτητής υπέπεσε σε λάθη. Αλλά στην ΚΕΔ σφύριξαν αδιάφορα και έτσι έδωσαν λαβή για νέα σχόλια και διόγκωσαν την καχυποψία όλων στην Τούμπα.

• Δίνουν πολλές αφορμές στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ. Ουσιαστικά συντηρούν με τις επιλογές τους όσα ακούγονται δεξιά και αριστερά χωρίς ιδιαίτερη επιχειρηματολογία από οπαδούς και παράγοντες.

• Η συμφωνία για εκεχειρία που επιτεύχθηκε στη Σούπερ Λίγκα το απόγευμα της Πέμπτης μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για τη βελτίωση των συνθηκών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αύξηση του ανταγωνισμού, ωστόσο, ευνοεί πάντα όσους επιχειρούν να το παίξουν διαμεσολαβητές, άρα και τους διαιτητές.

• Το παλεύει ο Σάκης Τσιώλης για να δουλέψει σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά έως τώρα πληρώνει το γεγονός ότι βιάζεται, με συνέπεια να δημοσιοποιεί τις επαφές του και έτσι εκνευρίζει τους παράγοντες. Ενοχλούνται οι πρόεδροι όταν τους προλαβαίνει κάποιος και διαβάζουν στα ΜΜΕ όσα επιθυμούσαν να διακινήσουν οι ίδιοι.

• Την έχει πατήσει πολλές φορές ο Τσιώλης εξαιτίας των δημοσίων σχέσεών του. Από την εποχή που δούλευε στον Ολυμπιακό Βόλου, ο Αχιλλέας Μπέος εξοργίζονταν κάθε τρεις και λίγο επειδή διαπίστωνε ότι ο καρδιτσιώτης τεχνικός περνούσε πιο εύκολα τη γραμμή του.

• Οι καλές προσβάσεις του Τσιώλη στα ΜΜΕ απειλούν να μπλοκάρουν τον δρόμο προς τα Σπάτα διότι στο περιβάλλον του Δημήτρη Μελισσανίδη έγιναν έξαλλοι όταν διαπίστωσαν τη διαρροή του κλεισμένου ραντεβού ανάμεσα στον προπονητή και στον παράγοντα. «Η ΑΕΚ λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο», ήταν το μήνυμα που έστειλαν στον Τσιώλη οι «κιτρινόμαυροι» και τον υποχρέωσαν να διαψεύσει κάθε επαφή του με στελέχη της «Ένωσης».

• Στην ΑΕΚ, πάντως, εξακολουθούν να ψάχνουν για τον προπονητή της στη Φούτμπολ Λιγκ. Με τον Τραϊανό Δέλλα να εμφανίζεται μετέωρος τις μόνες ημέρες και ακλόνητος τις ζυγές. Δείγματα της σύγχυσης που επικρατεί στην «Ένωση» εξαιτίας της διχογνωμίας για τις ικανότητες του «Κολοσσού».

• Κατά τη διάρκεια της εβδομάδος κυκλοφόρησε και ένα σενάριο το οποίο στηρίζεται στο μοντέλο «Σάντος προπονητής, Δέλλας βοηθός». Μια σκέψη που κάνουν στην ΑΕΚ εδώ κι ένα δίμηνο, όπως έγραψε και ο ένας από τους συναδέλφους στις πλαϊνές στήλες.

• Ο Πορτογάλος, όμως, έχει κλείσει ήδη το μάτι στον ΠΑΟΚ και συν τοις άλλοις δύσκολα θα αποδεχόταν να δουλέψει στην «Ένωση» κάτω από τη σκιά του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Χωρίς να αποκλείεται, όμως, η θετική εξέλιξη εάν κάτσουν στο ίδιο τραπέζι ο Μελισσανίδης και ο Σάντος.

• Με βαρύ πρόστιμο τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ο Σταμάτης Βελλής, αλλά όπως έλεγαν στη Ριζούπολη «δεν ιδρώνει το αφτί του». Ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα έχει αμφισβητήσει δημόσια τα θεσμικά όργανα της Ομοσπονδίας και θα αγνοήσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν.

• Λένε, πάντως, άνθρωποι που τον γνωρίζουν ότι ο Βελλής θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο για να διαγράψει το πρόστιμο. Όχι επειδή σκοπεύει να μείνει στο ποδόσφαιρο, αλλά μόνο για λόγους εγωισμού, χάρη του οποίου θέλει να βγει από πάνω ο παράγοντας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

• Η απουσία του Βελλή και του Απόλλωνα γενικότερα από τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας αποδεικνύει και την πρόθεση του εφοπλιστή να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο, αλλά και το γεγονός ότι στη Ριζούπολη προετοιμάζονται ήδη για τη Φούτμπολ Λιγκ παρά το τεράστιο διπλό μέσα στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα έφεραν σε θέση ισχύος τη Βέροια και τον Πλατανιά που μπορούν να πάρουν τα τρίποντα απέναντι σε αδιάφορους αντιπάλους, ενώ ο Απόλλων καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού μέσα στο Φάληρο για να σώσει την κατηγορία.

• Ενδεικτικό στοιχείο για την απογοήτευση που επικρατεί στον Απόλλωνα είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Με τους Αντώνη Πετρόπουλο, Παναγιώτη Κόρμπο και Αλέξανδρο Τζόρβα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για αρκετές ομάδες της κατηγορίας.

• Ο Πετρόπουλος απασχολεί τον ΟΦΗ, από τον οποίο αναμένεται να αποχωρήσει ο Θανάσης Παπάζογλου, ενώ ακούγεται έντονα ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και από την Κύπρο. Ο Τζόρβας βρίσκεται στο στόχαστρο του Γιάννη Κομπότη για τον Λεβαδειακό, αλλά παίζει το όνομά του και στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας για να συνθέσει δίδυμο με τον Μπαντή.

• Όσο για τον Κόρμπο, αρκετοί εκτιμούν πως έφτασε η ώρα της μεγάλης επιστροφής στο Περιστέρι, αν και τα ίδια σενάρια κυκλοφορούσαν και το προηγούμενο καλοκαίρι. Αλλά αυτή τη φορά οι επιλογές του έμπειρου μέσου είναι περιορισμένες και αν δεν προλάβει στη στροφή ο Παναιτωλικός, τότε αυτόματα ο Ατρόμητος θα παίξει μπάλα μόνος του.


Σχολιάστε εδώ