ΚΚΕ: Οξύνουν την πόλωση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για να συμπιέσουν τους αριστερούς ψηφοφόρους

Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η εν λόγω πόλωση θα συμπιέσει τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, από τώρα κάνουν λόγο για μια αντιπαράθεση σε βάρος της ουσίας των ζητημάτων που γεννάει η σκληρή για τον λαό πραγματικότητα.

Με βάση την ανάλυση που κάνουν, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση μομφής βοήθησε αντικειμενικά την κυβέρνηση «να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» και να μη γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα αντιλαϊκά μέτρα του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε, αφού η συζήτηση πρακτικά επικεντρώθηκε στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση για το ποιο από τα δύο κόμματα υπερασπίζεται καλύτερα τον κανονισμό της Βουλής.

Στελέχη του κόμματος τονίζουν -μπροστά και στις ευρωεκλογές- ότι είναι πια καθαρό και δεν κρύβεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό σε θέματα στρατηγικής και η όποια φραστική αντιπαράθεση μεταξύ τους αφορά τις διαφορές στο μείγμα πολιτικής που προτείνει το κάθε κόμμα, διαφορές, όμως, που δεν αναιρούν το γεγονός ότι και τα δύο κόμματα συμφωνούν ότι η όποια διέξοδος θα δοθεί χωρίς να υπάρξει σύγκρουση με το κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η όλη αντιπαράθεση, αναφέρουν, γίνεται για το ποιος από τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο βασικός πόλος για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης και καταγγέλλουν, σε μια προσπάθεια να στεγανοποιήσουν τους αριστερούς ψηφοφόρους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα του «ευρωμονόδρομου» που υπόσχεται στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Αυτός, λένε, είναι ο λόγος που μαζί με την κυβέρνηση προσπαθεί να πολώσει το κλίμα σε δευτερεύοντα ζητήματα για να κρυφθεί ο χαρακτήρας των αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνονται.

Ο ίδιος ο γραμματέας του κόμματος Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, εκτίμησε ότι η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής «απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι όσο θα μεγαλώνει η στρατηγική σύγκλιση των αστικών κομμάτων, των κομμάτων του κατεστημένου, ιδιαίτερα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο θα οξύνονται οι φραστικές αντιπαραθέσεις, οι προεκλογικές κορώνες και οι οξύνσεις για διαδικαστικά ζητήματα».

Στην προσπάθεια να δείξουν σε αριστερούς ψηφοφόρους, που «παρασύρθηκαν» προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να δράσει υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, καταγγέλλουν ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες οι αυταπάτες που σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και κοροϊδία τα περί κατάργησης των Μνημονίων και των μνημονιακών νόμων, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι η λεγόμενη μνημονιακή πολιτική είναι ενσωματωμένη στις ίδιες τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούν κάθε κράτος-μέλος άσχετα με το εάν είναι ή όχι σε Μνημόνιο.

Εν κατακλείδι, η προεκλογική τακτική του Περισσού συνοψίζεται στο ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις προτάσεις τους, κλείνουν το μάτι στους κεφαλαιοκράτες ότι τα κέρδη τους είναι διασφαλισμένα, ότι η εξουσία τους δεν απειλείται, είναι εξασφαλισμένη».

Όσο για θέμα Μπαλτάκου, στο ΚΚΕ υπενθυμίζουν ότι το κόμμα επανειλημμένα έχει επισημάνει ότι ο αντικομμουνισμός και ο φασισμός αλληλοτροφοδοτούνται και συνεπώς ενιαία πρέπει να απομονωθούν από τον λαό και τη νεολαία.


Σχολιάστε εδώ