ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Στόχος του προγράμματος είναι η προαγωγή της υγείας των μικρών παιδιών, η εξοικείωσή τους με τον οδοντίατρο αλλά και η ενεργοποίηση των γονέων για τη φροντίδα της στοματικής υγείας των παιδιών τους και τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών από πολύ μικρή ηλικία.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων η οδοντίατρος και νοσηλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά έχουν επισκεφθεί δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλους τους δήμους της περιοχής και έχουν εξετάσει πάνω από 1.000 παιδιά από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

// Το εργοτάξιο στο οποίο έχουν εγκατασταθεί οι δύο υπερσύγχρονες μονάδες αφαλάτωσης θαλασσίου ύδατος στο Αγκίστρι επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημ. Κατσικάρης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της περιοχής Γ. Αθανασίου.

Η προμήθεια των δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης από τον Δήμο Αγκιστρίου έγινε με απόφαση του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και χρηματοδότηση από τον άξονα «αειφόρος ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής», με προϋπολογισμό 1.150.000 ευρώ και αφορά στην πλήρη κατασκευή και παράδοση σε λειτουργία δύο μονάδων αφαλάτωσης πόσιμου νερού, δυναμικότητας 1.200 κυβικών ημερησίως, με τη μέθοδο αντίστροφης όσμωσης.

// Από αύριο και κάθε απόγευμα, μέχρι τις 11 Απριλίου, θα γίνονται πασχαλινές εκδηλώσεις σε κάθε ένα από τα ΚΑΠΗ του δήμου. Οι εκδηλώσεις που γίνονται υπό την αιγίδα του δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου και την πρωτοβουλία της αρμόδιας εντεταλμένης συμβούλου Μελίνας Φύκια θα περιλαμβάνουν ψυχαγωγία με τη μουσική της Φιλαρμονικής του δήμου, ανάλυση των εθίμων του Πάσχα από τον λαογράφο κ. Σκουλούδη και μοίρασμα λαμπάδων και τσουρεκιών σε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ.

// Σήμερα το πρωί οι μαθητές της ομάδας κατάδυσης της ιστορικής ελληνογαλλικής σχολής του Πειραιά «Ζαν ντʼ Αρκ» θα καθαρίσουν τον βυθό στην παραλία Βοτσαλάκια με τη βοήθεια του εκπαιδευτή τους κ. Μαρίνη.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εβδομάδα Εθελοντισμού Letʼs do it Greece 2014», που υλοποιείται στα σχολεία την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των νέων για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό.

// Τελικά παραιτήθηκε από τη ΝΟΔΕ ο πρόεδρός της Γ. Μαστρονικόλας και με δηλώσεις του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον διάδοχό του που σύμφωνα με το καταστατικό θα είναι ο Γ. Κρητικός. Κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό της σύντομης θητείας του, ανέφερε πως έπραξε ό,τι καλύτερο μπορούσε, δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα, δεν άφησε καμία εκκρεμότητα και προάσπισε τα συμφέροντα της οργάνωσης κατά τον καλύτερο και πλέον διάφανο τρόπο.

Εξάλλου την προσεχή Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα γίνει ειδική εκδήλωση της ΝΟΔΕ προς τιμήν του υποψηφίου περιφερειάρχη Γ. Κουμουτσάκου και του υποψηφίου δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου στο γνωστό μαγαζί του Τσάκου στην Πειραϊκή.

// Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το σημαντικότατο έργο της μετατροπής του κτιρίου του ΟΛΠ στο Καστράκι της Δραπετσώνας σε Αρχαιολογικό Θεματικό Μουσείο. Η απόφαση για τον Ανοιχτό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ, ενώ όλο το έργο έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού. Στον χώρο θα δημιουργηθεί Μουσείο 9.465 τ.μ., πλατεία 4 στρεμμάτων, υπόγειο πάρκινγκ χωρητικότητας 250 ΙΧ, ενώ θα γίνει διαμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου των Ηετιώνειων Πυλών και μερική πεζοδρόμηση της οδού Κανάρη.

Πρόκειται για την τρίτη ουσιαστική παρέμβαση από πλευράς ΟΛΠ, μετά τη μετατροπή του ΣΙΛΟ σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, της Πέτρινης Αποθήκης σε Μουσείο Μετανάστευσης, παράλληλα με τα έργα του Μώλου Κράκαρη, του Πάρκου Δραπετσώνας, της Πλατείας Μικρασιατών, των Θεματικών «Αποθηκών» και του χώρου και κτιρίου του παλαιού σταθμού ΣΕΚ, ο οποίος θα παραχωρηθεί στον Δήμο Πειραιά.

// Πάνω από 400 άτομα έδωσαν το «παρών» στην πρώτη συγκέντρωση που έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Περάματος Δημήτρης Θεοδωρολέας. Πολλοί επώνυμοι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να τον συναντήσουν, να χαιρετίσουν την πρωτοβουλία του γιατρού, που πιστεύουν ότι θα αλλάξει τη μοίρα του Περάματος, και να δηλώσουν τη στήριξή τους.

Βέβαια, στη συνέχεια υπήρξαν κάποια… παρατράγουδα, καθώς κάποιοι αντιδήμαρχοι, που επί σειρά ετών βρίσκονται στην εξουσία στο Πέραμα και έχουν σοβαρές ευθύνες για την υποβάθμιση της περιοχής, μετέθεσαν σε δυσμενείς θέσεις ή έβαλαν στο… ψυγείο δημοτικούς υπαλλήλους που… τόλμησαν να πάνε στη συγκέντρωση του Θεοδωρολέα! Τα στοιχεία όλων αυτών των άθλιων μεθοδεύσεων υπάρχουν και πολύ σύντομα θα βγουν στον αέρα…

// Οριστικά ο Κυριάκος Καλογεράκος θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με τον συνδυασμό του Γ. Κουμουτσάκου. Ο διαχειριστικός έλεγχος που έγινε στη ΝΟΔΕ, τον οποίο είχε επιδιώξει και ο ίδιος μετά τον θόρυβο που είχε γίνει, δεν βρήκε τίποτε επιλήψιμο και το θέμα έκλεισε.

Ο Καλογεράκος είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου και σήμερα είναι διευθυντής της Μονάδας Μαστού του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», αφού έχει εξειδικευθεί στο αντικείμενο, κατά τη θητεία του στο Χιούστον. Από το 1999 είναι διδάκτωρ της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διατελέσει μέλος των διοικήσεων πολλών φορέων της πόλης, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, ο ΟΠΑΝ, ενώ επί σειρά ετών ήταν γενικός γραμματέας του Ολυμπιακού ΣΦΠ. Η επιλογή του για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη έγινε με γνώμονα το ότι λόγω της ιδιότητάς του και του έργου που επιτελεί στο «Μεταξά» είναι πολύ γνωστός και θα βοηθήσει τον Γ. Κουμουτσάκο να μαζέψει ψήφους στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.


Σχολιάστε εδώ