ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ

Όλα για τα… γρόσια

Τα «βαριά όπλα» της τουρκικής προπαγάνδας στη Θράκη βγάζει ο τούρκος πρόξενος, στην προσπάθειά του να αντιστρέψει την απόφαση του ελληνικού κράτους περί διδασκαλίας του Κορανίου στην ελληνική. Ο Σενέρ στέλνει τα «μαντρόσκυλά του», τους ψευδομουφτήδες, σε Ροδόπη και Ξάνθη για να κάνουν αντιπερισπασμό, διδάσκοντας το Κοράνι στην τουρκική.

Ο ψευδομουφτής Ιμπραήμ Σερίφ πήρε εντολή να αφήσει τον… ναργιλέ και να μαζέψει το «κοπάδι» σε τζαμί της Κομοτηνής…

***

Εμφάνιση Σαδίκ τζούνιορ…

Ο γιος του Σαδίκ Αχμέτ, ο Λεβέντ, μέγας καπνέμπορος, που δραστηριοποιείται φυσικά και στην ελληνική Θράκη ενώ ενίοτε κάνει και πολιτικές εμφανίσεις – προφανώς για να διασφαλίσει τις οικονομικές του δραστηριότητες.

Σε εκδήλωση του DEB, που ίδρυσε ο μπαμπάς του (ο Αλλάχ να τον συγχωρέσει), το… λεβεντόπαιδο έδειξε από πού κρατάει η σκούφια του. Βέβαια, όπως πάντα, συνοδευόταν κι από τη μαμά Ισίκ, η οποία δεν τον αφήνει από τα μάτια της…

Η εκδήλωση έγινε σε χωριό της Ροδόπης, το Ήπιο, αλλά μόνο «ήπια» δεν ήταν…

Το «παιντί» μίλησε στην έναρξη της εκδήλωσης, δηλαδή, τι μίλησε, είπε απνευστί το παρακάτω «ποίημα»: «Είμαι ο γιος του Σαδίκ Αχμέτ. Είμαι ένας έντιμος και υπερήφανος Τούρκος. Είμαι Τούρκος της Δ. Θράκης. Βρισκόμαστε εδώ μαζί σας ώστε, πρώτα ο Θεός, μαζί με το κόμμα DEB, που ιδρύθηκε με τα όνειρα και τους στόχους του Αχμέτ Σαδίκ, να κάνουμε κάτι που ήταν όνειρο, αλλά έγινε πραγματικότητα» (κοινώς, καλύτερα να ρουφάς [τον ναργιλέ], παρά να μιλάς)…

***

Το «κατέβασμα» του DEB

Εδώ και αρκετούς μήνες το τουρκικό κόμμα κάνει περιοδείες στη Θράκη, αν και, όπως είναι γνωστό, κανείς από τους εκπροσώπους του δεν μιλά για συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές – τοπικές ή ευρωεκλογές.

Ωστόσο, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ήπιο, ο πρόεδρός του Μουσταφά Αλή Τσαβούς είπε πως «από δω και πέρα το κόμμα θα βρίσκεται στην πολιτική αρένα και θα είναι ακόμα πιο ενωμένο με τον λαό».

Δηλαδή, θα συμμετάσχει σε εκλογές; Ή όχι.

Ο Τσαβούς το άφησε να «αιωρείται» είτε για να δημιουργήσει εντύπωση είτε γιατί δεν ξέρει ακόμα αν τελικά θα κατέλθει το κόμμα στις εκλογές.

Οπότε, πέταξε τη ρουκέτα και… καθάρισε (μέχρι νεωτέρας).

***

Ας ξανασυστηθούμε…

Αυτές πάντως οι εκδηλώσεις, εκτός από το γνωστό «ρεπερτόριο» (ιεροδιδάσκαλοι, βακούφια και εκλογή μουφτή, δίγλωσσα σχολεία), έχουν στόχο να «πληροφορήσουν» τους παρευρισκομένους για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι «πατερούληδες» όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και ευρύτερα.

Είπε, λοιπόν, ο… πληρωμένος πρόεδρος: «Στη Θεσσαλονίκη ζει μια μουσουλμανική κοινότητα. Ένα τζαμί κι ένα νεκροταφείο για τους ανθρώπους μας που ζουν στη Θεσσαλονίκη το θεωρούν πολύ». Στη συνέχεια επεσήμανε πως: «Οι τουρκομουσουλμάνοι αδελφοί μας που ζούνε στο Διδυμότειχο έχουν ανάγκη από μαθήματα Κορανίου κι από θάρρος. Νιώθουν μόνοι. Γινόμαστε ένα μαζί τους». Και κατέληξε: «Πηγαίνουμε στη Ρόδο και στην Κω. Όπου υπάρχουν τουρκομουσουλμάνοι αδελφοί μας εμείς θα είμαστε στα πόδια τους» (το τελευταίο ακούγεται και ως απειλή)…

***

Οι νεολογισμοί

Ο όρος «τουρκομουσουλμάνος-ικός» εννοείται πως δεν υφίσταται είτε εθνικά είτε νομικά. Αλλά οι νεολογισμοί των εγκάθετων της Άγκυρας είναι γνωστοί…

***

Υποψήφιος ξανά

Τελικά, ο Ιλχάν συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, παρά το γεγονός ότι πολύ πικράθηκε όταν αντιλήφθηκε ότι δεν κατέρχεται εντός της εκλογικής περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οπότε και η εκλογή του θα «παιζόταν».

Κι ενώ αρχικά πήρε πίσω το ενδιαφέρον, τελικά το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα του Κουβέλη.

Φαίνεται ότι τον έπεισε ο Μουεζίνογλου, τον οποίο συνάντησε πριν από λίγες μέρες στην Τουρκία. Μάζευε κι ας είν’ και ρώγες δηλαδή…

***

Της γέφυρας το… κάγκελο

Όχι, δεν γνωρίζω αν η γέφυρα που σχεδιάζεται θα έχει και προστατευτικά κιγκλιδώματα, όμως αναρωτιέται κανείς ποιος ιθύνων νους αποφάσισε κάτι τέτοιο. Ακόμα και το τάιμινκ… «ουρλιάζει».

Επεξηγηματικά, να υπενθυμίσουμε το τουρκικό σχέδιο Βαριοπούλα που προέβλεπε τουρκική επίθεση στην ελληνική Θράκη μέσω του Έβρου. Σε μια περίοδο που η πληγωμένη Τουρκία ψάχνει τη γνωστή διέξοδο της επίθεσης, τακτική την οποία προς το παρόν εξαντλεί στη Συρία, εμείς ετοιμάζουμε… διάβαση στην περιοχή της διόδου Κήπων – Υψάλων.

Εύγε…


Σχολιάστε εδώ