Η μάχη της ουράς και το θρίλερ των πιθανών ισοβαθμιών

Με βάση τη βαθμολογία, στην πιο δύσκολη θέση είναι η Βέροια. Με 32 βαθμούς η ομάδα της Ημαθίας χρειάζεται πάση θυσία δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες με Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης μέσα στο γήπεδό της.

Ουσιαστικά, δηλαδή, μπορεί να φτάσει τους 38 πόντους κι εκεί να περιμένει είτε την απ’ ευθείας σωτηρία είτε το μπαράζ με την 3η ομάδα της μικρότερης κατηγορίας. Στους 33 πόντους βρίσκεται ο Απόλλων. Μπορεί να τους κάνει 36 με νίκη στο σημερινό ματς εναντίον του Εργοτέλη στη Ριζούπολη, αλλά για να σωθεί θα πρέπει να πάει την τελευταία αγωνιστική να νικήσει τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στη φιέστα των πρωταθλητών για την κατάκτηση του τίτλου. Με βάση τη λογική, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα αποχαιρετήσει την κατηγορία και, μάλιστα, χωρίς καν να προλάβει το σωσίβιο των μπαράζ. Εκτός και αν της κάνουν το χατίρι ο ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός, οι δύο ομάδες που αντιμετωπίζουν την Ξάνθη. Οι Θρακιώτες κόλλησαν στους 35 πόντους έπειτα από την εντός έδρας ήττα στο ματς με τον Πλατανιά και χρειάζονται βαθμούς στο Ηράκλειο ή στα Πηγάδια κόντρα στο «τριφύλλι» για να παραμείνουν στην κατηγορία. Δύσκολα τα πράγματα για την Ξάνθη, η οποία φαίνεται να αποτελεί και στόχο των διαιτητών, διότι θεωρείται η ομάδα με τα περισσότερα λάθη εις βάρος της. Αν μείνει χωρίς βαθμό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, η Ξάνθη θα μπορεί να ελπίζει μόνο σε θαύμα του Εργοτέλη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Με απλά λόγια να πάει η ομάδα της Κρήτης και να κερδίσει τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη ώστε να τον καταδικάσει άμεσα.

Ο Πλατανιάς υποδέχεται σήμερα τον Παναιτωλικό και με τους τρεις πόντους της νίκης θα φτάσει τους 37! Θα του αρκεί έπειτα ένα Χ στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο για να αισθανθεί σιγουριά στους 38 βαθμούς.

Σωσμένη θα πρέπει να θεωρείται και η Καλλονή, αν και έχει 36 πόντους.

Αντιμετωπίζει, όμως, σήμερα τον αδιάφορο Πανθρακικό, ο οποίος ταλανίζεται και από πολλά εσωτερικά προβλήματα και έτσι μπορεί να πάρει το τρίποντο της σωτηρίας!

Σε μπελάδες έμπλεξαν και οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα. Με δύσκολο πρόγραμμα, διότι υποδέχονται σήμερα τον Ολυμπιακό και πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίσουν τον Άρη στο κύκνειο άσμα των «κίτρινων» στη Σούπερ Λίγκα. Με έναν πόντο, πάντως, μπορούν να σωθούν οι Ηπειρώτες εάν τους ευνοήσουν τα άλλα αποτελέσματα και αυτόν θα ψάξουν απόψε κόντρα στους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι γίνεται σφαγή για μια θέση στον ήλιο της Σούπερ Λίγκας. Με τους διαιτητές να βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο των περισσοτέρων παραγόντων είτε δικαιολογημένα είτε στην προσπάθεια για τη δημιουργία άλλοθι. Ο απολογισμός της βραδιάς θα δείξει προς ποια εκδοχή θα πρέπει να κλίνουμε.


Σχολιάστε εδώ