Ζω το όνειρο των άλλων παιδιών…

// Πώς μια τραγουδίστρια του έντεχνου βρέθηκε στο μουσικό σόου του ΑΝΤ1 «The Voice»; Γιατί, όπως και να το κάνουμε, η συμμετοχή σας αποτελεί μεγάλη έκπληξη…
Με πήρε τηλέφωνο ο Γιάννης Λάτσιος όταν ήμουν στην Καστοριά, στο Νεστόριο, για μια τηλεοπτική εκπομπή του Χρήστου Νέζου στο Mega. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα. Αλλά ο Γιάννης Λάτσιος μου είπε ότι είδε κάτι σ’ εμένα το καλοκαίρι στο κέντρο «Θάλασσα», όπου τραγουδούσα με τον Αντώνη Ρέμο, και ένιωσε ότι έχω να πω πράγματα. Στη συνέχεια, ο διευθυντής Προγράμματος του ΑΝΤ1 μού εξήγησε τη φιλοσοφία του παιχνιδιού και είπα «ναι» ύστερα από πολλή σκέψη. Δέχτηκα γιατί αγαπάω το τραγούδι. Και χαίρομαι που έκανα το συγκεκριμένο βήμα, γιατί αυτό που ζω είναι πολύ δημιουργικό.

// Αν ήσασταν έφηβη, θα πηγαίνατε στο «The Voice»;
Με το σκεπτικό που έχω σήμερα, θα πήγαινα σε ένα τέτοιο σόου. Στα 16 μου, αν υπήρχε κάτι ανάλογο, θα φοβόμουν. Μεγάλωσα στην επαρχία.

// Συμφωνείτε με τον διαχωρισμό που γίνεται ανάμεσα στο ποιοτικό και στο εμπορικό τραγούδι; Στο έντεχνο και στο σκυλάδικο;
Γιατί, το ποιοτικό τραγούδι δεν είναι εμπορικό; Ο Χαρούλης και η Μποφίλιου δεν γεμίζουν μουσικές σκηνές; Αυτά για μένα είναι ηχητικά καλούπια. Η ουσία είναι στην αλήθεια που κρύβεται σε κάθε τραγούδι. Δεν υπάρχουν ταμπέλες. Τραγούδια που με εκφράζουν δεν θα τα χαρακτηρίσω καλά ή κακά, αφού είναι τραγούδια που μ’ αρέσουν. Υπάρχει η μουσική που εκτονώνει και η μουσική που ανυψώνει το πνεύμα.

// Ως κριτής του «The Voice» έχετε πιάσει τον εαυτό σας να είναι λίγο υπερβολικός; Δηλαδή, χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας και τα ποσοστά της τηλεθέασης, ένα παιδί που θα ανέβει σε μια απλή μουσική σκηνή ή σε ένα νυχτερινό κέντρο θα αποσπάσει τα ίδια καλά σχόλια από το κοινό με αυτά που εσείς με γενναιοδωρία τού δίνετε;
Με το χέρι στην καρδιά, σας λέω ότι όσα παιδιά έχουν παραμείνει στο «The Voice» έχουν καταπληκτική φωνή. Γιατί να κρίνω αρνητικά ένα παιδί που πραγματικά έχει χάρισμα; Ξέρετε ότι ήδη πολλά από τα παιδιά που έχουν εμφανιστεί στο σόου μάς τα έχουν ζητήσει επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων; Ας βλέπουμε τα θετικά του παιχνιδιού. Και να αποτύχει σε κάποιο λάιβ ένα παιδί, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Στη ζωή και θα απορρίψουμε και θα απορριφθούμε. Αλλά θα σηκωθούμε ξανά. Είμαστε αγωνιστές. Αυτή είναι η ζωή. Και σε κάποια παιδιά που έφυγαν από το παιχνίδι τούς έκλεισα το μάτι και τους είπα «εμείς θα βρεθούμε».

// Πώς;
Τους έχω υπ’ όψιν μου για τις δικές μου εμφανίσεις. Η Ιωάννα Καρανίκα, μια κοπέλα που είπε ένα δικό μου τραγούδι, το «Λάθος», το είπε τόσο διαφορετικά και τόσο ωραία, που με συγκίνησε. Ήταν τιμή που ήρθε στο «The Voice» με το τραγούδι μου. Αλλά είχα κλείσει την ομάδα μου. Βρεθήκαμε έξω, όμως, και της είπα ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει για αυτήν, τώρα ξεκινούν όλα. Και όταν δίνω μια υπόσχεση, την κρατάω.

// Θα σας δούμε στο «The Voice 2»;
Πραγματικά δεν με απασχολεί καθόλου αυτήν τη στιγμή. Αυτό που με αγχώνει είναι τα λάιβ, που χτυπάνε πενηντάρια σε τηλεθέαση, κάτι που σημαίνει μεγάλη ευθύνη απέναντι στο κοινό. Θέλω η ομάδα μου να νιώθει ασφάλεια μ’ εμένα. Να νιώθουν ότι επέλεξα το σωστό τραγούδι για να περάσουν και την επόμενη δοκιμασία.

// Με τη συμμετοχή σας σε αυτό το τηλεοπτικό σόου ανοίξατε την όρεξη σε όλα τα lifestyle περιοδικά για να «ξεψαχνίσουν» την προσωπική σας ζωή… Το περιμένατε αυτό;
Δεν είναι ωραίο να μπαίνεις στη ζωή των άλλων. Υπάρχει ένα τραγούδι που έχει γράψει ο Αγγελάκας και λέει: «Τι γυρεύουμε εμείς μέσα στη νύχτα των άλλων;». Λοιπόν, εγώ έτσι μεγάλωσα, με τέτοια τραγούδια. Ας κοιτάει ο καθένας τον εαυτό του, να γίνεται καλύτερος, να βελτιώνεται, να εξελίσσεται. Τι θα προσφέρει σ’ εμένα, στην ψυχή μου, η πληροφορία για την προσωπική ζωή του άλλου; Όπως και παλιότερα, έτσι και τώρα η προσωπική ζωή μου ανήκει σ’ εμένα και θα την προστατεύσω ακόμη περισσότερο. Θα κάνω τα πάντα για να μη δώσω δικαιώματα.

// Τρομάξατε στην πρώτη σας τηλεοπτική έκθεση;
Φοβήθηκα. Αλλά ήθελα να βγω από τη μικρότητά μου, από το να ασχολούμαι συνέχεια μ’ εμένα, με τους δίσκους μου, τις εμφανίσεις μου, τα σχήματα που θα μου πήγαιναν. Ήθελα να ασχοληθώ με τα όνειρα άλλων νέων ανθρώπων. Να μεταφερθεί η γνώση που ίσως έχω. Μπορεί οι θαυμαστές μου να είπαν ότι έκανα λάθος που εκτέθηκα στην τηλεόραση εγώ του ποιοτικού. Αλλά ήθελα αυτήν την εμπειρία. Ήθελα να ανοίξω τους ορίζοντές μου. Ήθελα αυτό το ταξίδι. Υπάρχει ένα τραγούδι που λέει: «Δεν είναι η δόξα, δεν είναι τα λεφτά, είναι του δρόμου η χαρά». Κάποιοι φίλοι μου μου λένε ότι σ’ αυτό το σόου είμαι σαν τη μύγα μες στο γάλα. Ο καθένας έχει την άποψή του. Εγώ το ρίσκαρα. Δηλαδή, τι σημαίνει «Μελίνα, είσαι έντεχνη»; Ότι κάνω τραγούδια για μια κλίκα, για να τα βάλω στα συρτάρια μου, να μην τα ακούει ο κόσμος; Τα τραγούδια του Χαρούλη τα ξέρει όλος ο κόσμος.

// Πώς επιλέγετε τα παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να πάνε μέχρι το φινάλε;
Μόνο φωνητικά, πίστεψέ με. Από τη χροιά της φωνής τους. Από το αν ακούγοντας αυτήν τη φωνή στο ραδιόφωνο θα έλεγα ότι είναι του τάδε ή της τάδε. Η εικόνα δεν με ενδιαφέρει. Η εικόνα χτίζεται. Όταν έρχονταν παιδιά που είχαν ωραία φωνή και είχαν επιλέξει και ένα έντεχνο τραγούδι, πατούσα το κουμπί με χαρά. Συγκλονιστική στιγμή.

// Τι μάθατε εσείς από το «The Voice»;
Ότι η αγάπη των παιδιών δεν συγκρίνεται με τίποτα. Θυμάμαι έναν στίχο που λέει ο Διονύσης Σαββόπουλος: «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα». Αυτή η επαφή με τους νέους μού υπενθύμισε ότι ίσως να είμαι κι εγώ λίγο παιδί μέσα μου. Κάποιες φορές δεν μου αρέσει που είμαι αυστηρή με τα παιδιά. Εγώ επικοινωνώ με τα τραγούδια μου, όχι με την κριτική. Η μουσική είναι τρόπος ζωής. Είναι βίωμα. Ως προπονητής αυτών των παιδιών που με εμπιστεύτηκαν θέλω να συμβάλω στην πορεία προς τη νίκη. Σ’ αυτό το παιχνίδι δεν κρίνω με βάση το συναίσθημα. Θα ήμουν άδικη. Κρίνω το σήμα της φωνής.

// Ο Νίκος Μουτσινάς είπε ότι είστε βοηθός της Βανδή. Πώς νιώσατε;
Αυτός είναι ο Νίκος Μουτσινάς. Κάνει πλάκα. Ήρθε στο μαγαζί που τραγουδάω και ήταν όλο πειράγματα. Ωστόσο, ακούω την κριτική απ’ όπου κι αν προέρχεται. Αρκεί να είναι εποικοδομητική.

// Με ποιους από τους άλλους τρεις κριτές θα συνεργαζόσασταν σε μια μουσική σκηνή;
Με τον Αντώνη Ρέμο έχουμε συνεργαστεί και ήταν υπέροχα. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τον Μιχάλη των Stavento γιατί μου αρέσει πολύ η ραπ μουσική.


Σχολιάστε εδώ