επί του πιεστηρίου

Ακόμη και η θετική αξιολόγηση από τους ξένους οίκους τώρα βγήκε. Το μόνο που δεν φαίνεται να συνέβη κατά σύμπτωση ήταν αυτό με τον άθλιο τον Κασιδιάρη που έριξε στην πιάτσα την πολύ θερμή και φιλική κουβέντα που είχε με το ακροδεξιό χέρι του Σαμαρά και πάει να χαλάσει όλες αυτές τις συμπτώσεις που περιέργως συνέπεσαν αυτές τις μέρες εντελώς… απρογραμμάτιστα. Απομένει να δούμε τι έχει προγραμματίσει ο ελληνικός λαός για τις Κυριακές 18 και 25 Μαΐου.

Καλό θα είναι πάντως να μη λέμε ότι όλα τα περίεργα συμβαίνουν στην Ελλάδα, γιατί στην πολιτισμένη Γαλλία συμβαίνουν και χειρότερα. Φαντάζομαι να μάθατε τη νέα τολμηρή και… επαναστατική πρωτοβουλία που πήρε ο γάλλος Πρόεδρος. Θέλησε να αποκαταστήσει την πρώην σύντροφό του, που είναι και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους, τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Τουλάχιστον, εμείς εδώ στο Ελλάντα δεν έχουμε προοδεύσει τόσο πολύ. Κάνας διορισμός συγγενή είναι μόνο σε ημερήσια διάταξη.

Πάμε πάντως καλά, πολύ καλά. Και μην τολμήσει κανείς να το αμφισβητήσει, γιατί τα στοιχεία είναι εγκυρότατα. Πρωταθλήτρια στην Ευρώπη ανακηρύχθηκε η χώρα μας στην ανεργία. Στο 27,5% το ρεκόρ του θριάμβου μας. Σε 1.349.000 μετρήθηκαν οι άνεργοι. Ψιλοπράγματα… Πρώτοι στην ανεργία είναι και οι νέοι μας, 58,3% το ποσοστό που κατακτήσαμε. Όμως, κυρα-Μέρκελ μας, την ίδια εποχή η Γερμανία έχει μόλις 5,1% ανεργία. Αυτή είναι η Ευρώπη; Ένα σωρό εισαγωγές κάνουμε από τη Γερμανία, δουλειά δίνουμε στους πολίτες της, ένα μπόνους δεν θα έπρεπε να μας δώσετε, κυρία Άνγκελα; Όσο παίρνει ένας πωλητής για τις δουλειές που φέρνει σε μια επιχείρηση;

Τέλεια πήγε η ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόσο καλά, που χάνουμε και τον φίλο μας τον Πούτιν. Στηρίξαμε την Ουκρανία των ναζιστών και όχι τη Ρωσία στην κρίση που ξέσπασε, με υποκινητή την ΕΕ. Και τα αντίποινα ήταν να σταματήσουν να εισάγουν φράουλες. Και η Ρωσία μαζί με την Ουκρανία απορροφούν το 50% των εξαγωγών μας σε φράουλες και το 25% των εξαγωγών σε ροδάκινα. Οι επιπτώσεις στην οικονομία μπορεί να ανέλθουν σε πολλά δισ. ευρώ!

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ