Δώρο Σαμαρά στον Κακλαμάνη η διαγραφή του

Μάλιστα, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και ο διαγραφείς βουλευτής, για διαφορετικούς λόγους η κάθε πλευρά, έδειχναν να βιάζονται να έρθει η στιγμή της κρίσης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς, λίγα λεπτά μετά το πέρας της ψηφοφορίας, έγραψε και υπέγραψε άρον άρον την επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία έθετε τον κ. Κακλαμάνη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Την επομένη, δε, έδωσε εντολή να διαγραφεί και από τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο εκ των στενών του συνεργατών Γ. Μουρούτης πανηγύριζε μέσω των social media: «Επιτέλους διαγράφηκε» έγραφε και ότι «αρκετό κακό έκανε στη Νέα Δημοκρατία».

Η απόφαση του κ. Κακλαμάνη να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, παρά το γεγονός ότι δεν είχε το χρίσμα, ενόχλησε τον κ. Σαμαρά, καθώς έβλεπε ότι αυτό μπορούσε να θέσει εκτός στόχων τους σχεδιασμούς του. Ο πρώην δήμαρχος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί αν κι εφόσον η ηγεσία πρότεινε ως υποψήφιο κάποιο πρωτοκλασάτο στέλεχος. Ήταν η περίοδος που συζητούνταν τα ονόματα του Άδ. Γεωργιάδη, του Ν. Δένδια και της Όλγας Κεφαλογιάννη. Αρχικά, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μεταπείσει τον κ. Κακλαμάνη, ενώ στη διάρκεια συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου του ζήτησε να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να αναλάβει θέση υπουργού σε περίπτωση ανασχηματισμού. Ο βουλευτής αρνήθηκε κατηγορηματικά, αλλά δεν αρκέστηκε σ’ αυτό και δημοσιοποίησε την πρόταση που του είχε κάνει ο πρωθυπουργός, δίνοντας την εντύπωση ότι προσπάθησε να τον «εξαγοράσει». Καθιστώντας με τον τρόπο αυτό σαφή την πρόθεσή του να συγκρουστεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Η απόφαση της ΝΔ να στηρίξει την υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου ουσιαστικά «έλυσε τα χέρια» του κ. Κακλαμάνη, ο οποίος πρώτα επισημοποίησε την υποψηφιότητά του και στη συνέχεια άρχισε να αμφισβητεί και να επιτίθεται εναντίον του αντιπάλου του. Στο παρασκήνιο μάλιστα έστρεφε τα «πυρά» του και κατά του κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι επέλεξε τον κ. Σπηλιωτόπουλο προκειμένου να διευκολύνει την επανεκλογή του Γ. Καμίνη και να διασωθεί πολιτικά ο Β. Βενιζέλος! Ενώ στις αιτιάσεις βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ότι αφού είχε ηττηθεί το 2010 από τον κ. Καμίνη, δεν έπρεπε να είναι εκ νέου υποψήφιος, ο κ. Κακλαμάνης τόνιζε ότι για την ήττα αυτή ευθύνεται ο κ. Σαμαράς. Με το επιχείρημα ότι δεν τον είχε στηρίξει ενεργά, ως όφειλε!

Παραμονές της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο ο βουλευτής είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το άρθρο για τις ρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, αν δεν υπήρχαν οι αναγκαίες διορθώσεις. Οι διορθώσεις έγιναν, αλλά όχι στον βαθμό που εκείνος περίμενε. Δήλωσε «παρών», με συνέπεια να διαγραφεί. «Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς, δεν νομοθετώ με εντολή της “τρόικας”», υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο κ. Κακλαμάνης. Παράλληλα κατήγγειλε ότι ο κ. Σαμαράς προχώρησε στη διαγραφή του βάσει σχεδίου διότι -όπως είπε- δεν ήθελε να είναι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα την επομένη των εκλογών. Για να μην του ασκήσει κριτική για το αποτέλεσμα των εκλογών, αφού κατά την εκτίμηση του κ. Κακλαμάνη η ΝΔ θα ηττηθεί, προβλέπει μάλιστα ότι το ποσοστό της θα πέσει κάτω από 20%. Συμπέρασμα: Η βεντέτα του με τον κ. Σαμαρά δεν τελείωσε την περασμένη Κυριακή, αλλά θα συνεχισθεί μετά τις εκλογές. Δεν θα είναι έκπληξη μάλιστα αν ο πρώην δήμαρχος πρωτοστατήσει σε μια προσπάθεια αντικατάστασης του κ. Σαμαρά από την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ