Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

Στη γωνία…

Είναι πολλές και σε διάφορα επίπεδα οι παράπλευρες απώλειες από τη βόμβα που έσκασε στα… χέρια του Μπαλτάκου. Κατʼ αρχάς η εμπλοκή του ονόματος του Ν. Δένδια, έστω και με τον τρόπο αυτό, ψαλιδίζει τις όποιες ελπίδες μπορεί να είχε ο υπουργός Δημ. Τάξης να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μετά Σαμαρά εποχή. Κατά δεύτερο, η ομάδα των σκληρών δεξιών (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.ά.) που σχηματίσθηκε μετά την προσχώρησή τους από τον ΛΑΟΣ, θα μπει στη γωνία, αφού αναγκαστικά το κόμμα πρέπει να κάνει στροφή προς το κέντρο. Ορισμένες παράπλευρες απώλειες δεν είναι απαραίτητα κακές και επιζήμιες…

Η ΑΝΑΦΟΡΑ του Γ. Στουρνάρα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του στη Βουλή, στο πρόσωπο του Στ. Παπασταύρου -συνοδευόμενη μάλιστα από ευχαριστίες- θεωρήθηκε από πολλούς ως… φωτογραφία του διαδόχου του στο υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Παπασταύρου, σύμβουλος του πρωθυπουργού, μετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» όλους τους τελευταίους μήνες και ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες. Κατά καιρούς το όνομά του έχει ακουστεί για μια θέση στο οικονομικό επιτελείο, αλλά είναι άγνωστο αν ο κ. Σαμαράς θα του εμπιστευτεί εξ ολοκλήρου το υπουργείο Οικονομικών. Κι όλα αυτά βέβαια πριν σκάσει η… «βόμβα Μπαλτάκου». Διότι, από την περασμένη Τετάρτη τίποτα δεν είναι ίδιο…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ ότι στη Λ. Συγγρού έχουν πάρει… πολύ προσωπικά την υπόθεση με τον Ν. Κακλαμάνη. Που σημαίνει ότι, δεν θα αρκεστούν στη διαγραφή του (και) από τα μητρώα του κόμματος, έχουν ήδη περάσει στην επόμενη φάση. Παράγοντες του κόμματος επικοινωνούν με στελέχη που πρόκειται ή σκέφτονται να είναι υποψήφιοι με τον κ. Κακλαμάνη και τους… συμβουλεύουν να μην το κάνουν. Αυτά σε ορισμένους, διότι σε άλλους -όπως μαθαίνω- τους προειδοποιούν ότι αν επιμείνουν μέχρι τέλους θα διαγραφούν από το κόμμα. Επιπλέον όσοι έχουν κρατικές θέσεις, είναι διορισμένοι από τη σημερινή κυβέρνηση, θα απομακρυνθούν με συνοπτικές διαδικασίες. Στόχος της Λ. Συγγρού, τι άλλο; Να αποψιλωθεί ο συνδυασμός του κ. Κακλαμάνη. Μένει να δούμε τι αποτελέσματα θα έχουν οι προσπάθειες αυτές.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ Μαξίμου πάλι εμφανίζονται σίγουροι ότι ο κ. Κακλαμάνης κινήθηκε βάσει σχεδίου με απώτερο σκοπό να διαγραφεί και να κατέβει στις εκλογές για τον δήμο ως… «αντιστασιακός» – αντιμνημονιακός. Λένε, δηλαδή, ότι πρώτα κατηγόρησε τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ότι παραιτήθηκε από βουλευτής διότι… φοβήθηκε την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο στη Βουλή και στη συνέχεια πήγε ο ίδιος και διαχώρισε τη θέση του (δήλωσε «παρών») σε σχέση με τις ρυθμίσεις του ΟΟΣΑ. Έχουν μάλιστα ένα επιπλέον επιχείρημα στο Μαξίμου για να λένε ότι ο πρώην δήμαρχος κινήθηκε βάσει σχεδίου: Στενός συνεργάτης του, την παραμονή της ψηφοφορίας, έλεγε σε δημοσιογράφους ότι «μην σας κάνει εντύπωση αν αύριο διαγραφεί ο Κακλαμάνης»!..

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ κακών χειρισμών και των δύο γραμμών που υπάρχουν στο Μαξίμου, σε όλα σχεδόν τα θέματα, ήταν η οριστική ρήξη με τον Π. Ψωμιάδη και η παραίτησή του από τη Νέα Δημοκρατία. Συνεργάτες του πρωθυπουργού τον διαβεβαίωναν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ότι θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές. Και ως αντάλλαγμα εκείνος θα βοηθούσε τον Γ. Ιωαννίδη στη μάχη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τελικά όμως επικράτησε η άλλη φράξια που υπάρχει στο πρωθυπουργικό γραφείο και ο κ. Ψωμιάδης κόπηκε από τη λίστα με το επιχείρημα ότι έχει δικαστικές εκκρεμότητες. Εκείνος θεώρησε ότι τον ενέπαιξαν κι έσπευσε να παραιτηθεί από το κόμμα καταγγέλλοντας τον κ. Σαμαρά. Ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει υποψήφιος για την Ευρωβουλή, κι εννοείται δεν πρόκειται να στηρίξει τον κ. Ιωαννίδη. Αυτήν την εποχή στη Νέα Δημοκρατία (τούς) γεννούν και τα κοκόρια!


Σχολιάστε εδώ