ΔΗΜΟΙ

Τι συμφωνία έχετε κάνει, κ. Καμίνη…

…με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», ρωτούν τον δήμαρχο της Αθήνας και υποψήφιο στις εκλογές του Μαΐου η Ελένη Παπαδοπούλου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος και ο Γιάννης Παγώνης, υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος 6ου Δ.Δ. με την παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» του Νικήτα Κακλαμάνη.

Σε κοινή δήλωσή τους τονίζουν ότι:

• «Στην οδό Μπουμπουλίνας η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» (;;;) ετοιμάζει ξενώνα τριών ορόφων για να στεγάσει 70 άστεγους σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας. Το μνημόνιο συνεργασίας αναφέρει ρητά τα εξής: «Η εταιρεία θα υποδεικνύει ακίνητα κατά προτίμηση εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν, χωρίς την καταβολή ανταλλάγματος, από την υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων». Όμως, ο Δήμος Αθηναίων έχει αναλάβει τη σίτιση των οικογενειών και τα μηνιαία έξοδα (ρεύμα, νερό), ενώ μέσω του ΕΣΠΑ το ίδρυμα θα λαμβάνει ένα εισόδημα ως ενοίκιο. Η καταβολή ενοικίου στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα, που ΔΕΝ περιλαμβάνεται στο εν λόγω μνημόνιο, έχει εγκριθεί; Μπορεί να μας πει ο κ. Καμίνης, που υπέγραψε τη συμφωνία, και η παράταξή του που την ψήφισε, γιατί πληρώνει ενοίκιο στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα και πόσο ενοίκιο πληρώνει; Το ΕΣΠΑ πληρώνει 75%, το υπόλοιπο 25% είναι χρήματα του δήμου. Ποιός συμφώνησε και πώς δικαιολογείται η δαπάνη εάν και εφόσον δεν έχει ψηφιστεί; Μήπως υπάρχουν και άλλες μη συμφωνημένες δαπάνες;».

***

Ελπίδα για την Κηφισιά με τον Νίκο Αναγνωστάτο

Δυναμική νίκης και ελπίδας ώστε να ανατείλει μια νέα μέρα για την περιοχή αναπτύσσει ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Αναγνωστάτος, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει ότι «Επιστρέφει η ελπίδα για την Κηφισιά». Στη συνέχεια ο κ. Αναγνωστάτος τονίζει: «Κερδίζουμε όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Με άξιους συνεργάτες θα αναπτυχθεί μια συνεχής επικοινωνία και ανταλλαγή θέσεων και απόψεων με τους συμπολίτες μας, ώστε να επιτυγχάνεται πάντοτε η προσφορότερη λύση. Ως πρώτο βήμα δημιουργήσαμε από τώρα μια διαδραστική σελίδα στο διαδίκτυο όπου μπορεί ο κάθε συμπολίτης μας να μπαίνει και να αναπτύσσει τις δικές του απόψεις για κάθε θέμα που απασχολεί είτε τον ίδιο είτε το δήμο μας γενικά, να κάνει τις δικές του προτάσεις, παρατηρήσεις και κάθε άλλη σκέψη που αφορά το δήμο μας».

***

Κι άλλες αποχωρήσεις

Ενώ τα πράγματα έδειχναν ότι πηγαίνουν καλά για τον δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ξαφνικά… άλλαξαν. Τρεις δημοτικοί του σύμβουλοι αποχώρησαν από τον συνδυασμό του και ανεξαρτητοποιήθηκαν, ενώ, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στον Κορυδαλλό, ετοιμάζονται να προσχωρήσουν στον συνδυασμό του Γιάννη Μελά. Οι τρεις σύμβουλοι που αποχώρησαν από τον Κασιμάτη είναι οι Χουρσαλάς, Τσίρμπας και Τζιρακίδης. Αποχώρησαν δε, επειδή, όπως διέρρεαν, είχαν θέσει «βέτο» στον δήμαρχο να μη συμπεριλάβει στους υποψήφιους του συνδυασμού του για τις εκλογές του Μαΐου τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χριστοφορίδη, γιατί εκκρεμεί σε βάρος του δικαστική έρευνα καθώς ήταν ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής της ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ. Αυτό πάντως ο δήμαρχος Κορυδαλλού το διαψεύδει και λέει ότι ουδέποτε του ζήτησαν κάτι τέτοιο. Βέβαια οι τρεις σύμβουλοι αναφέρουν ότι ζήτησαν την εξαίρεση του Χριστοφορίδη από τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού επειδή ο δήμος βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση λόγω των άστοχων χειρισμών του ως αντιδημάρχου Οικονομικών. Οπωσδήποτε όμως αυτό μάλλον ως πρόφαση μπορεί να εκληφθεί μια και δεν μπορεί να «βγει» κάποιος αποτυχημένος έναν μήνα πριν από τις εκλογές. Τόσα χρόνια ήταν… επιτυχημένος; Γιατί δεν τον είχαν καταγγείλει νωρίτερα; Ούτως ή άλλως όμως και οι τρεις σύμβουλοι εδώ και έξι μήνες είχαν αποστασιοποιηθεί από τη δημοτική ομάδα, δεν πήγαιναν στις συνεδριάσεις της και απλά φαίνεται ότι έψαχναν την ευκαιρία για να αποχωρήσουν. Σίγουρα όμως και ο κ. Χριστοφορίδης αποδεικνύεται… βαρίδι για τον συνδυασμό του δημάρχου και ίσως η τελευταία εξέλιξη να έχει σοβαρότερες συνέπειες απʼ όσες λογαριάζουν και οι μεν και οι δε.


Σχολιάστε εδώ