Βασ. Μιχαλολιάκος: Αντίπαλός μου είναι τα προβλήματα του Πειραιά

Πάνω από 4.500 άτομα κατέκλυσαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας την αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ. Ήταν παρόντες οι υπουργοί Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Τραγάκης, ο βουλευτής Κ. Κατσαφάδος και εκπρόσωποι απʼ όλους τους φορείς και τα σωματεία της πόλης. Εκπρόσωποι των γιατρών του Πειραιά, των φαρμακοποιών, των εμπόρων, των καταστηματαρχών, των ταξιτζήδων, των περιπτερούχων και πολλών άλλων κλάδων της τοπικής οικονομίας.

«Είμαστε Δημοτική Αρχή για τις επόμενες γενιές, όχι για τις επόμενες εκλογές», τόνισε ο Βασ. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε: «Ο Πειραιάς της επόμενης τριετίας δεν θα έχει καμία σχέση με τον Πειραιά που βλέπουμε σήμερα ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον Πειραιά που βλέπαμε πριν από τρία χρόνια! Στις αρχές του 2017 θα έχουμε το Μετρό και το τραμ στην πόλη μας, θα έχουν υπογειοποιηθεί οι γραμμές του ηλεκτρικού και θα έχει ενωθεί η πόλη, θα έχει αλλάξει όψη το λιμάνι, θα έχει γίνει ο πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος από τον Άγιο Διονύσιο μέχρι τη Λεύκα, θα έχει αρχίσει η υπογειοποίηση της Ομηρίδου Σκυλίτση και βεβαίως θα έχει και πάλι ο Πειραιάς το ιστορικό του σύμβολο, το Ρολόι! Τα μεγάλα έργα θέλουν λεφτά, τα πολύ μεγάλα έργα θέλουν όραμα. Κι εμείς έχουμε όραμα και το κάνουμε πράξη», υπογράμμισε ο Δήμαρχος

Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο που πραγματοποιείται από τον δήμο, στην καθαριότητα που κατά γενική ομολογία βρίσκεται σε υψηλό βαθμό, το πράσινο, που σε απόλυτους αριθμούς πολλαπλασιάστηκε εντυπωσιακά τα τελευταία τρία χρόνια κ.λπ. Επισήμανε ότι η μεγαλύτερη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής είναι η συμμαχία που κατάφερε να κάνει με τους εργαζόμενους και τους δημότες, και η οποία έχει θεαματικά αποτελέσματα. «Αντίπαλός μου στις εκλογές του Μαΐου», τόνισε ο δήμαρχος, «δεν είναι κανένας. Δεν έχουμε αντίπαλο. Μόνο τα προβλήματα του Πειραιά έχουμε απέναντί μας. Μʼ εκείνα θα συγκρουστούμε. Μʼ εκείνα θα παλέψουμε».

Καταλήγοντας είπε πως αμέσως μετά το Πάσχα θα ανακοινώσει τον συνδυασμό του, ο οποίος θα περιλαμβάνει τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους αλλά και επώνυμους Πειραιώτες απʼ όλους τους πολιτικούς χώρους, πολλές γυναίκες και πολλούς νέους. Θα είναι συνδυασμός εμπιστοσύνης από ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στην πόλη. Και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως δεν πρόκειται νʼ αλλάξει το όνομα του συνδυασμού του. «Ο συνδυασμός μας», επισήμανε, «είναι ένας, αλλά εκφράζει πολλά. Είναι ο συνδυασμός της νίκης. Ο συνδυασμός που υποδηλώνει και καταγράφει ότι ο Πειραιάς μάς ενώνει και μας εμπνέει. Μαζί μπορούμε!».

Η… σκιά του Μαρινάκη

Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα ήταν… ανέφελα για τον δήμαρχο Πειραιά, ένα δημοσίευμα εφημερίδας συμφερόντων του Μαρινάκη το προπερασμένο Σάββατο, προκάλεσε ερωτηματικά στην πλατεία Κοραή. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης επρόκειτο να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Πειραιά! Το θέμα «έπαιξε» πολύ τη Δευτέρα και την Τρίτη αλλά μετά άρχισε να… ξεθυμαίνει. Βέβαια και στο παρελθόν είχε αναφερθεί ότι ο Μαρινάκης θα κατέβαζε δικό του υποψήφιο και ο υποψήφιος αυτός είχε καταμετρηθεί σε δημοσκόπηση με ποσοστό κάτω του 4%. Βέβαια, αν έβγαινε μπροστά ο Μαρινάκης τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αν και ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν πως θα ήταν δυνατόν ο Μαρινάκης με τις τόσες ασχολίες και την εξαιρετικά επιτυχημένη επιχειρηματική αλλά και ποδοσφαιρική (με τον Ολυμπιακό και όχι μόνο) πορεία, να ασχοληθεί και με τον δήμο. Επιφυλάξεις υπάρχουν αλλά βέβαια μέχρι τις 15 Απριλίου που θα είναι η τελευταία ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων όλα μπορούν να συμβούν.


Σχολιάστε εδώ