Έκανε υπουργό τον βουλευτή που είχε διαγράψει!

Στη θέση του Μαξίμου Χαρακόπουλου, που παραιτήθηκε από αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης λόγω της διαφωνίας του με τις ρυθμίσεις για το γάλα, έβαλε τον βουλευτή Σερρών Θεόφιλο Λεονταρίτη. Και στη θέση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη, που κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τοποθέτησε τον βουλευτή Κορίνθου και πρώην νομάρχη Νικόλαο Ταγάρα.

Αξίζει να σημειώσω ότι για τον Σερραίο, τυχερό τούτη τη φορά, υπάρχει η… ιδιαιτερότητα ότι ο Σαμαράς τον είχε διαγράψει γιατί στην ψηφοφορία για το δεύτερο Μνημόνιο ο Θεόφιλος το είχε καταψηφίσει, μαζί με άλλους 20 συναδέλφους του, τους οποίους όλους διέγραψε! Τώρα τον έκανε υπουργό για να υλοποιήσει αυτά που είχε καταψηφίσει, αφού όλες οι… μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο περιβόητο νομοσχέδιο των 900 και βάλε σελίδων και ερμηνευτικών εγκυκλίων.

Εκείνες οι διαγραφές άνοιξαν την πόρτα για τη δημιουργία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όπου μετακόμισαν οι Ζώης, Σταμάτης, Κουντουρά, Γιαννάκης, Ιατρίδη, Μαρκόπουλος, Μελάς και η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Απώλειες σε εκείνη την ψηφοφορία είχε και το ΠΑΣΟΚ, όπου τότε ο Γιώργος Παπανδρέου διέγραψε 22 βουλευτές, μεταξύ των οποίων ήταν η Λούκα, η Βάσω, η Μαριλίζα και ο Καστανίδης και από τους οποίους άλλοι πήγαν στη ΔΗΜΑΡ, άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι σε κόμματα που δημιουργήθηκαν και αρκετοί έμειναν ως ανεξάρτητοι.

Εκείνη η ψηφοφορία άλλαξε την τύχη του Άδωνη και του Βορίδη, οι οποίοι υπερψήφισαν, κόντρα στη γραμμή του προέδρου Καρατζαφέρη που τους διέγραψε, και μετά από λίγες μέρες εντάχθηκαν στη ΝΔ και έγιναν πρώτα ονόματα…

Κατόπιν όλων αυτών πάει για ρεκόρ ο Αντώνης Σαμαράς. Ως αρχηγός της ΝΔ έχει το ρεκόρ των διαγραφών βουλευτών. Με τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη τα μεσάνυχτα της Κυριακής, επειδή δεν ψήφισε το νομοσχέδιο – σκούπα, αισίως έφθασε στους 24! Που να τον πιάσει κανείς…


Σχολιάστε εδώ