Όλα… έγιναν άψογα στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου

Κατά τον μεταβατικό χρόνο της συγχώνευσης της ΔΕΠΑΝΟΜ με τον ΟΣΚ και τη σύσταση της νέας εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ εμφανίζεται μια έντονη δραστηριότητα για την παροχή «αμνηστίας» των υπεύθυνων. Κυρίως του διευθύνοντος συμβούλου και των επιβλεπόντων, διά της απομειώσεως του συμβατικού αντικειμένου του έργου, της παραλαβής του και της τοποθέτησης της ταφόπλακας διά να κοιμούνται ήσυχα οι υπεύθυνοι. Πρωταγωνιστές στη διαδικασία αυτή είναι: Ο κ. Βίος, το αναμφισβήτητο «αφεντικό» του έργου, υποκαθιστώντας τυπικά ή άτυπα τον ανάδοχο «Άκτωρα», γνωστός στη δημόσια ζωή από το σκάνδαλο της Ζήμενς, ο κ. Φωτάκης, τέως διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ και τα εξαπτέρυγά του, επιβλέποντες κ.λπ., ο κ. Δρούλιας, πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών, γνωστός από το παρελθόν με τον κ. Βίο και από την κατάθεση ερώτησης βουλευτών της ΝΔ το 2010 στη Βουλή, όπως προκύπτει από ανάρτηση στο διαδίκτυο, από τον οποίο περιμένουμε και σχετική απάντηση – διάψευση για τα παραπάνω. Συντονιστής της διαδικασίας εκεί είναι ο νεοδιορισθείς διευθυντής Κατασκευών κ. Αλεβίζος, γνωστός για τη συμμετοχή του στο έργο του MPC (για το οποίο θα επανέλθουμε με άλλο δημοσίευμα) και την ενεργό συμμετοχή του στη σύνταξη των ΑΠΕ των έργων της ΔΕΠΑΝΟΜ σχετικά με την αύξηση του οικονομικού αντικειμένου. Ως απόδειξη της κακοδιαχείρισης του έργου εκ μέρους των υπεύθυνων παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία:

Η σύμβαση κατασκευής του έργου υπογράφηκε στις 19/9/2003 με προβλεπόμενη αποπεράτωση στις 19/9/2006 και για ποσό 12.345.000 ευρώ. Στη συνέχεια δόθηκαν δέκα παρατάσεις περίπου, από 30/6/2009 μέχρι 31/7/2010, 30/12/2011 και 30/10/2012. Έχουν εγκριθεί έξι ΑΠΕ (πίνακες νέων εργασιών) και η δαπάνη έχει ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ χωρίς να έχει αποπερατωθεί το έργο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης.

Για όλη αυτήν την τραγωδία που παίχθηκε επί δεκαετία και πλέον σε βάρος του Δημοσίου και με σοβαρή οικονομική ζημία, οι υπεύθυνοι για τη δική τους σωτηρία «επινόησαν» την απομείωση του συμβατικού αντικειμένου και την παραλαβή του έργου προκειμένου να αποχωρήσουν αλώβητοι ο εργολάβος ΑΚΤΩΡ, η ΔΕΠΑΝΟΜ (ο κ. Φωτάκης με τα εξαπτέρυγά του) και με τις ευχές των κ. Δρούλια και Βίου. Εξετέλεσαν όλοι την αποστολή τους, όλα έγιναν άψογα με διαφάνεια και για το συμφέρον του Δημοσίου. Για όλους αυτούς υπάρχει μία και μόνον απάντηση: Ντροπή και μόνον ντροπή!


Σχολιάστε εδώ